Amerikaanse fintechreus Plaid haalt $425 miljoen op en

Amerikaanse fintechreus Plaid haalt $425 miljoen op en

 

  • Het Amerikaanse fintechbedrijf Plaid heeft 425 miljoen greenback opgehaald bij investeerders.
  • Plaid wil voor het einde van het jaar het aantal medewerkers in Nederland verdrievoudigen.
  • Start dit jaar strandde een overname van Plaid door Visa nog door mededingingsbezwaren.

De Amerikaanse fintechreus Plaid heeft razendsnel de bakens verzet. In januari zette creditcardmaatschappij Visa nog een streep door een miljardenovername, nu ligt Plaid op koers voor een mogelijke beursgang.

Het bedrijf uit San Francisco maakte woensdag bekend 425 miljoen greenback aan nieuwe financiering te hebben opgehaald bitcoin.

Plaid heeft klinkende namen uit de durfkapitaalwereld achter zich, waaronder Altimeter Capital, Silver Lake Companions, Andreessen Horowitz, Index Ventures en Kleiner Perkins.

Die waarderen het acht jaar oude bedrijf op ruim 13 miljard greenback, meldden ingewijden aan CNN en Bloomberg. Dat is een stuk meer dan de 5,three miljard greenback die Visa op tafel wilde leggen.

Nederlands kantoor van Plaid

Plaid is in 2013 opgericht door Zach Perret en William Hockey. Het softwarebedrijf koppelt bankrekeningen aan smartphoneapps voor onder meer geldzendingen en onderlinge betalingen, zoals Paypal en Venmo.

Plaid is zo een tussenpersoon tussen app-bouwers, fintechs en traditionele financieel dienstverleners. Zo’n 11.000 financiële partijen zijn aan elkaar gekoppeld through het netwerk van Plaid.

Het bedrijf heeft 4.000 klanten, waaronder Google en Microsoft. In maart vorig jaar opende Plaid een kantoor in Amsterdam. Daar bouwde het koppelingen voor ING, Rabobank en ABN Amro.

Lees ook op Enterprise InsiderCEO Joost Farwerck van KPN.
CEO Joost Farwerck van KPN.

Twee investeerders willen naar verluidt €12,5 miljard bieden op KPN – maar een overname is nog niet zo makkelijk

Met het kersverse kapitaal wil de Amerikaanse fintechreus verder uitbreiden in Europa, met een focus op Nederland. Aan het einde van dit jaar moet het aantal werknemers in Amsterdam zijn verdrievoudigd, tot zo’n veertig.

Lees meer over fintech:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *