Om 19.00 uur is er weer een coronapersconferentie –

Om 19.00 uur is er weer een coronapersconferentie –

  • Om 19.00 uur geeft het kabinet een persconferentie over de coronamaatregelen.
  • De terrassen kunnen waarschijnlijk vanaf 28 april onder voorwaarden weer open en de avondklok wordt afgeschaft.
  • Ook lijkt het erop dat mensen straks weer twee gasten in plaats van één thuis mogen ontvangen coronapersconferentie bitcoin.

Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge houden dinsdagavond om 19.00 uur weer een persconferentie over de maatregelen tegen het coronavirus.

De versoepelingen waar het kabinet een week geleden nog voor terugdeinsde, lijken het volgens ingewijden nu wel te gaan halen. Dat betekent dat waarschijnlijk volgende week na ruim drie maanden een einde komt aan de omstreden avondklok.

Ook mogen horecaondernemers onder strikte voorwaarden hun terrassen weer openen. Er wordt gedacht aan een most van twee mensen aan één tafeltje of meer als de mensen uit hetzelfde huishouden komen. Ook zou de opening gepaard gaan met een eindtijd. Door deze stap zou waarschijnlijk ook weer een zwaarder beroep worden gedaan op handhavers.

Verder zou de detailhandel weer open kunnen zonder dat mensen van tevoren een afspraak moeten maken. De winkels moeten dan wel ervoor zorgen dat er niet teveel mensen in de winkel aanwezig zijn.

Ook de beperking van het aantal bezoekers thuis lijkt te worden versoepeld. Nu geldt nog een dringend advies om per dag niet meer dan een gast te ontvangen. Dat zouden er vanaf volgende week twee worden. Een definitief besluit over al deze versoepelingen valt dinsdagochtend.

Het kabinet vergaderde maandag en zondag over de coronabestrijding. Na het Catshuisberaad van zondag werd in kabinetskringen al gesproken van “positieve signalen”.

Het kabinet had aanvankelijk gehoopt deze week al de eerste stappen te kunnen zetten richting heropening van de samenleving. Maar daar ging vorige week een streep door omdat het aantal ziekenhuisopnames toen nog altijd steeg.

Lees ook op Enterprise Insider


bitcoin koers daling steun
bitcoin koers daling steun

Daling van nog eens 20% naar $42.00zero dreigt voor de bitcoin, volgens een technische analist – dit steunniveau is cruciaal

Inmiddels lijkt daar sprake van een stabilisatie, waardoor er nu wel voldoende ruimte zou zijn.

LEES OOK: Hopelijk leert Nederland van corona dat crisismanagement een stuk beter kan: flexibeler, creatiever en multidisciplinair


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *