Kako najbolj enostavno kupiti bitcoin?


EDIT / DODANO (7.12.2021)*:

V začetku novembra je Bitcoin presegel mejo 60.000 ameriških dolarjev, do danes pa je padel na okoli 50 tisočakov. Tovrstni padci so priložnost za vlaganje in čakanje, da se spet povzdigne. Takrat pa sledi moment, ki ga čakate in s tem nekaj zaslužite. Bitcoin je do zdaj že nekajkrat dokazal, da zna pozitivno presenetiti, in če ga takrat “ujamete”, ste na konju.

EDIT / DODANO (14.10.2021)*:

Danes je Bitcoin vreden okoli 49.500 evrov oziroma 57.500 ameriških dolarjev ter se bliža meji 60.000 dolarjev. Če pogledamo gibanje te kriptovalute v zadnjem mesecu, lahko v zadnjih dveh tednih opazimo lepo rast. Bitcoin je znova dokazal, da je, če ujamete pravi trenutek, lahko odlična priložnost za investicijo. Prav zdaj, pri zmerni rasti, je lahko eden takšnih momentov. Njegov čar je v tem, da nikoli ne vemo, kako visoko se lahko povzpne in kdaj oziroma kako hitro se to lahko zgodi. Je pa že nekajkrat dokazal, da se tudi pri padcih vedno znova vrne pod soj žarometov.

EDIT / DODANO (30.8.2021)*:

Bitcoin ni potreboval veliko časa, da se je ponovno dvignil iz pepela. Kriptovaluta kljub številnim kritikam o njenem vplivu na okolje in vse strožjim ukrepom regulatorjev ne kaže znakov upočasnitve. Kitajska je sprejela številne ukrepe, da bi med drugim omejila rudarjenje kriptovalut. V ZDA prav tako pripravljajo zakone o regulaciji digitalnih sredstev. Predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje in borze, Gary Gensler, pa je kripto prostor enačil z “divjim zahodom”. Kljub vsemu pa vrednost Bitcoina z današnjim dnem trdno stoji pri skoraj 48.000 dolarjev.

To kaže na odpornost celotnega omrežja in da je ta kriptovaluta večja od ene same države. Finančni strokovnjaki po ponovnem vzponu poudarjajo, da Bitcoin še zdaleč ni rekel zadnje besede.

EDIT / DODANO (28.5.2021)*:

Minilo je mesec dni in Bitcoin je iz vrednosti 50.000 ameriških dolarjev strmoglavil na dobrih 35.000. Padec je lahko ob morebitnem ponovnem vzponu odlična priložnost za vlaganja. Tviti Elona Muska so povzročili pravi pretres na kripto trgu, je pa po drugi strani treba vedeti, da nekateri drugi milijarderji že napovedujejo vlaganja v Bitcoin, in vrednost te kriptovalute bi lahko ponovno poskočila. Možnost naložbe v kriptovalute zdaj tehta tudi ameriški poslovnež Carl Icahn, 127. najbogatejši človek na svetu, “težak” okrog 13 milijard evrov. O vlaganjih razmišlja v velikem slogu, saj se šušlja o tem, da bi lahko vanje vložil kar desetino svojega premoženja.

Bitcoin je že večkrat dokazal, da ga pri tem ne gre podcenjevati. Ne vemo namreč, kako visoko lahko seže, ko enkrat začne svoj pohod. To so priložnosti, ki jih čakajo vlagatelji, ki lovijo trenutek, ko se krivulja začne strmo vzpenjati.

EDIT / DODANO (26.4.2021)*:

V zadnjem času je vrednost Bitcoina spet nekoliko upadla, tako da je bila njegova vrednost včeraj pod 50.000 ameriških dolarjev, danes pa je vrednost poskočila in trenutno znaša dobrih 53.000 ameriških dolarjev.

EDIT / DODANO (22.3.2021)*:

V zadnjem mesecu je bil Bitcoin v nekem obdobju vreden že okoli 60.000 ameriških dolarjev, a se je v zadnjih dneh ustalil pri slabih 50.000 dolarjih. Če pogledamo, kaj se je dogajalo v zadnjih 6 mesecih, lahko ugotovimo, da Bitcoin ne pozna meja. Prav zato je lahko zdaj, ko se je vrednost malo umirila, čas za vlaganja, preden cena morda spet poskoči.

EDIT / DODANO (23.2.2021)*:

Bitcoin je v letošnjem letu eksplodiral in njegovi rasti za zdaj še ni videti konca. Danes se njegova vrednost giblje okoli 45.000 ameriških dolarjev. Samo predstavljajte si, da bi sredi lanskega novembra vložili vanj – vrednost se je namreč od takrat več kot podvojila. Glede na to, da Bitcoin še kar raste, ne zamudite vlaka, saj takšnih priložnosti ni veliko. Morate pa biti modri in loviti najvišjo vrednost. Kdaj jo bo dosegel, ne ve nihče, smo pa letos v nekaj mesecih spoznali, kako hitro se lahko vse obrne in da Bitcoin ne pozna meja.

EDIT / DODANO (8.1.2021)*:

V novem letu se trend rasti nadaljuje, ob pogledu na priloženo sliko pa je jasno, da je rast bliskovita. Tako se je danes Bitcoin znašel tik pod vrednostjo 40.000 ameriških dolarjev. Je sploh treba preračunavati, za koliko bi lahko zgolj v zadnjem tednu dni oplemenitili svoj vložek? Več kot očitno je, da je trenutno Bitcoin kakor vroča žemljica na trgu kriptovalut. Vsakdo bi si rad odtrgal svoj kos, a nihče ne ve, kje je meja. Kakorkoli pogledamo, je do zdaj šlo za investicijo, ki se je – če ste bili pripravljeni čakati – še kako izplačala.

Bitcoin raste, zato še vedno ni prepozno za vlaganje vanj. Seveda lahko njegova vrednost pade, lahko pa bo čez slab mesec dvakratnik današnje.

Nevarno blizu “eksplozije

EDIT / DODANO (29.12.2020)*:

Danes je Bitcoin vreden več kot 26.500 dolarjev, njegova krivulja pa je v strmem vzponu. Kako visoko lahko seže, lahko samo ugibamo, a dokler njegova vrednost raste, se lahko vlagateljem le smeji.

EDIT / DODANO (18.11.2020)*:

V začetku avgusta smo v članku Se nam bliža kriptomanija 2.0? napovedovali, da utegne vrednost Bitcoina strmo narasti, tako da se najverjetneje splača vanj vložiti, preden bo njegova vrednost dosegla 20.000 ameriških dolarjev. Imeli smo prav. Bitcoin je zdaj pri vrednosti 18.000 dolarjev še vedno v vzponu in utegne biti ob vložku tudi zdaj še kako donosen.

Tudi nedavno smo v članku na spletni strani Računalniških novic zapisali, da je “13.600 ameriških dolarjev oz. preračunanih 11.500 evrov meja, ki je nevarno blizu “eksplozije” te najbolj razširjene kriptovalute” – in imeli smo prav. Če bi takrat vložili nekaj sto evrov, bi do danes lepo zaslužili. Nihče ne ve, kako visoko se lahko povzpne bitcoin, nekateri mu napovedujejo celo  milijonske vrednosti, za vlagatelje pa bi bila to priložnost, ki se pojavi enkrat v življenju in je ne gre zamuditi.

PREIZKUSITE SE S TRGOVANJEM PREKO platforme AvaTrade.

A poglejmo zdaj, kako se je vse začelo. Danes praktično ni več človeka, ki ne bi še slišal za kriptovalute. Kriptomrzlica je namreč zajela cel svet, razlog pa je preprost: njihova donosnost. Glavna krivca sta bitcoin in ether

Prvi velja sploh za prvo decentralizirano digitalno valuto na svetu, ki je luč dneva ugledala leta 2009, drugi pa je pridobil na priljubljenosti v letu 2017, ko se je uveljavila njegova krovna platforma Ethereum, ki omogoča podpisovanje pametnih pogodb. To so podprle številne velike multinacionalke, kot so J. P. Morgan, Cisco, Deloitte, Microsoft in Intel, kar je dalo valuti legitimnost in s tem višjo ceno.

Bitcoin je na drugi strani prisoten že dlje, zgodba o rasti njegove cene pa je tako ali tako že postala prava ljudska legenda. Od marca leta 2010, ko je cena enega bitcoina znašala 0,003 ameriškega dolarja (pred tem je bila njegova cena praktično nična), do januarja leta 2017, ko je cena enega bitcoina znašala 985 ameriških dolarjev, je cena rasla relativno zmerno, nato pa se je zgodil prelomni trenutek, ko je ta popolnoma eksplodirala. Po tem datumu se je namreč začela cena bitcoina strmo vzpenjati in ob koncu leta dosegla raven cca. 17.000 ameriških dolarjev za en bitcoin

Če bi torej leta 2010 v bitcoin vložili kakšnih 100 dolarjev (s tem denarjem bi takrat kupili približno 3333 bitcoinov), bi imeli ob koncu leta na računu skoraj 600 milijonov dolarjev. 600 milijonov! Za relativno zanemarljiv vložek. Ampak, kot pravijo številni strokovnjaki, ni še prepozno. Takšnega dobička sicer z bitcoinom za tako majhen vložek verjetno ne bo več mogoče doseči, a se po padcu, ki je sledil omenjenemu vrhuncu, cena zdaj spet strmo vzpenja. Poleg tega pa je na trgu še veliko drugih digitalnih valut, med drugim tudi omenjeni ether, ki je dokazal, da ima veliko potenciala.

Prav zdaj je morda čas, da vložite v kriptovalute. 

Preizkusite se s trgovanjem preko platforme AvaTrade – kjer pa ne trgujemo le z bitcoinom, ethrom in ostalimi kriptovalutami, ampak lahko trgujemo tudi z zlatom, nafto … 

EDIT / DODANO (21.1.2021)*:

Kako smo začeli?

Priznamo, da je tudi nas na uredništvu Računalniških novic nekoliko ganilo dogajanje okoli kriptovalut. Ker te slonijo na tehnologiji (blockchain), pa je to le še dvignilo naše zanimanje. Zato smo se odločili, da izvedemo eksperiment. V prvi vrsti za naše bralce, v drugi pa tudi za nas same. Odločili smo se, da se tudi sami registriramo na spletni strani AvaTrade. Kar se tiče finančnega vlaganja smo popolni laiki, prav tako pa smo daleč od strokovnjakov za kriptovalute. Ampak smo si rekli, da to počnemo za obče dobro, morda pa tudi kaj vložimo in nam to prinese še kakšno “brezplačno” uredniško kosilo. Pa kar poglejmo, kako smo se lotili registracije na platformi AvaTrade.

1. korak: izbor platforme

Najprej je bilo seveda treba izbrati platformo, prek katere bi vložili naša težko prigarana sredstva v digitalne valute. Z bitcoini pač ni mogoče trgovati na najbližji mestni tržnici, ampak prek nekega posrednika. Ko smo malo pobrskali po obstoječih, smo se odločili za platformo Avatrade, ki je obetala enostavno upravljanje in preglednost. Izbrali smo trgovalno platformo, ki je bila videti tudi enostavna za uporabo.

2. korak: registracija

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Na platformi AvaTrade smo se seveda najprej mogli registrirati. Pri registraciji, ki je brezplačna (registrirate se lahko na tej povezavi), smo najprej kliknili »Register now«, nato smo vpisali svoj e-mail in geslo, ki ga želimo imeti ter kliknili na »Create My Account«.

Sledilo je nekaj naših osnovnih podatkov ter nekaj vprašanj (ime, priimek, datum rojstva, domač naslov, izkušnje s trgovanjem, znanje o trgovanju, namen trgovanja, višino rizika, ki smo ga pripravljeni sprejeti, svoje finančno stanje, telefonsko številko), podobno kot na številnih drugih portalih, in že smo bili notri. Za zdaj smo se za namen članka registrirali, zanimiva pa se nam zdi tudi ideja, da bi se preizkusili v trgovanju. V vsakem primeru bi vložili najmanjši možen znesek, to je 100 evrov. Do sem lahko rečemo, da je postopek registracije enostaven. Potrebno je osnovno znanje angleščine, sistem pa vas po korakih tako ali tako vodi sam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *