Ny på handel med kryptovaluta? Her 5…

Handel med aksjer og kryptovaluta kan være komplisert, men her er noen tips om hvordan du kommer i gang.

Det spiller ingen rolle hvor erfaren du er innen handel fordi ingenting kan gjøres for å beskytte noen mot svingninger i kryptovaluta. For tiden er volatiliteten til Bitcoin (BTC), standardmålet for daglig volatilitet, på 64 % årlig. Til sammenligning står samme mål på S&P 500-indeksen på 17 %, mens volatilitetsspesifikasjonen for WTI-råolje står på 54 %.

Det er imidlertid mulig å unngå den psykologiske virkningen av en uventet prissvingning på 25 % i løpet av dagen ved å følge fem grunnleggende regler. Heldigvis krever ikke disse taktikkene avanserte verktøy eller store pengesummer for å overleve perioder med ekstrem volatilitet.

Planlegg å slutte å ta ut penger om mindre enn to år

La oss si at du har $5000 å investere, men det er en god sjanse for at du kan trenge minst $2000 av dette beløpet i løpet av 12 måneder for reiser, bilvedlikehold eller en annen oppgave.

Det verste du kan gjøre er å allokere 100% i kryptoen fordi du kanskje må selge posisjonen din på det verste tidspunktet noensinne, kanskje på bunnen av syklusen. Selv om man planlegger å bruke inntektene i en Decentralized Finance (DeFi) pool, er det alltid en risiko for verditap eller hacks som truer tilgangen til midler.

Kort fortalt må alle midler øremerket kryptovaluta ha en løpetid på to år.

Alltid gjennomsnittlig kostnad i dollar

Selv profesjonelle handelsmenn lar seg rive med av frykten for å tape (FOMO), og gir opp det presserende behovet for å bygge en posisjon så raskt som mulig. Men hvis alle får 50 % og konsekvent høyere avkastning og til og med meme-mynter gir utmerket avkastning, hvordan kan du bare stå på og se på?

DCA-strategien består i å kjøpe samme beløp i dollar hver uke eller måned, uavhengig av markedsbevegelser; For eksempel, å kjøpe $200 hver mandag ettermiddag i et år fjerner angsten og stresset ved å måtte bestemme om du vil legge til en stilling eller ikke.

Unngå å kjøpe alle handler på mindre enn tre eller fire uker for enhver pris. Husk at raten for adopsjon av kryptovaluta fortsatt er i sin spede begynnelse.

Ikke bruk for mange indikatorer når du gjør analysen

Det finnes utallige tekniske indikatorer, inkludert glidende gjennomsnitt, Fibonacci retracement-nivåer, Bollinger-bånd, trendbevegelsesindikator, Ichimoku-sky, SAR-parabolsk, RSI og mer. Hvis du tror at hver enkelt har flere innstillinger, er det uendelige muligheter for å holde styr på disse pekerne.

De beste handelsmennene er erfarne nok til å vite at det er viktigere å lese markedet riktig enn å velge den beste indikatoren. Noen foretrekker å spore korrelasjoner med tradisjonelle markeder, mens andre fokuserer utelukkende på kryptovalutaprisdiagrammer. Det er ingen rett eller galt her, bortsett fra å prøve å spore fem forskjellige indikatorer samtidig.

Markedene er dynamiske, og i kryptovalutaer gjelder dette spesielt gitt hvor raskt ting endrer seg.

Vit når du skal trappe ned

Til slutt vil du lese markedet feil mens du leter etter bunner eller altcoins. Hver trader gjør feil noen ganger, og det er ikke nødvendig å kompensere ved å øke innsatsstørrelsen umiddelbart for å kompensere for tapene. Dette er akkurat det motsatte av hva man bør gjøre.

Når du får en “dårlig pause”, gå til side i noen dager. Den psykologiske virkningen av tap er en tung byrde og vil negativt påvirke din evne til å tenke klart. Selv om den åpenbare muligheten byr seg, la denne tingen gli. Gå en tur, eller prøv å organisere livet ditt bort fra handel.

De virkelig vellykkede handelsmennene er ikke de mest talentfulle, men de som overlever lengst.

Fortsett å investere i vinnerne

Dette kan være den vanskeligste lærdommen av dem alle fordi investorer har en naturlig tendens til å ta fortjeneste fra våre vinnerposisjoner. Som diskutert tidligere, er volatiliteten i kryptovalutamarkedet ekstremt høy, så å sikte på 30% gevinster vil ikke dekke dine tidligere (eller fremtidige) tap.

I stedet for å selge vinnere, bør handelsmenn kjøpe flere av dem. Selvfølgelig bør man ikke ignorere markedsdata eller generell sentiment, men hvis forventningene dine forblir bullish, vurder å legge til posisjonen til det generelle markedet indikerer en form for svakhet.

Man vil til slutt få 300% eller 500% gevinst ved å være modig og holde seg til de mest lønnsomme posisjonene. Dette er avkastningen du forventet når du går inn i et så risikabelt marked, så ikke vær redd når de oppstår.

Hver regel må brytes

Hvis det er et veikart for suksess med kryptovalutahandel, vil mange finne det etter mange år, og avkastningen vil forsvinne raskt. Derfor bør du alltid være villig til å bryte dine egne regler nå og da.

Ikke følg blindt investeringsråd fra influencere eller erfarne pengeforvaltere. Alle har vilje til å ta risiko og muligheten til å legge til jobber etter et uventet tilbakeslag. Men viktigst av alt, pass på å ta vare på deg selv underveis!

Meningene og meningene som uttrykkes her er utelukkende de av forfatter og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Cointelegraph. Hver investerings- og handelsbevegelse innebærer risiko. Du bør gjøre undersøkelser når du tar en beslutning.