Hva DAOer kan gjøre: Sosial bevegelse…

Dette innholdet er levert av NewsBTC. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Vil 2022 være DAOs år? 2021 har absolutt vært en imponerende start.

De eksplosive og forstyrrende innovasjonene knyttet til blokkjedeteknologi ser ut til å komme fra en vanlig eksistensiell sult: det dypere aspektet av menneskeheten som oppfordrer oss til å fylle ut tomrommet som gjør oss så forskjellige fra andre dyrearter.

Spoilervarsel: Tomrommet kan ikke fylles.

Men å prøve – å være kreativ, innovere, bryte loven osv. – å gjøre noe med det er det som holder oss i bevegelse, bevisste og i live. Det motsatte er å bli målløse zombier som gjør akkurat det de blir bedt om å gjøre.

Hva du bør vite om DAO-er

Så Dawes. Smarte kontrakter, desentralisering og et kollektivt alternativ til tradisjonelle strukturer: 3 store karer på toppen og tusenvis av arbeidere som ikke kan være en del av de store avgjørelsene i miljøet de vier livet til. I utgangspunktet de fleste bedrifter.

2021 var et boomår for Web3, DeFi, metaverse, NFT-er og DAO-er. Det hele startet i mainstream. Det blir større, det er overalt. Men det skjer så mye snart at det større bildet av disse innovasjonene ennå ikke har en bestemt form.

Det er imidlertid viktig å nærme seg motivasjonen bak alt som eksploderer rundt oss, for det har potensial til å bli en del av alles liv.

Så hva er DAOer? Desentraliserte autonome organisasjoner, sant, men det fortalte deg ikke så mye.

“De representerer et grunnleggende skifte i måtene mennesker koordinerer på,” forklarte Spencer Graham, leder av DaoHaus-prosjektet. Det er mistanke om at mange fremtidige bedrifter og organisasjoner vil bli organisert som DAOer.

Han bemerket også at ordet «desentralisering» kanskje er det viktigste ordet der. I dag fokuserer de fleste av disse gruppene på å fordele organisasjonens makt blant gruppemedlemmene for å ta beslutninger og endringer: det er ingen på toppen.

De tilbyr muligheten til å oppnå kollektive mål uten å måtte stole på alle i teamet – rett og slett fordi de ikke kan ødelegge prosessen, og tillit er avhengig av algoritmen som den eneste mellommannen – eller et eksternt juridisk rammeverk for å holde ting på rett spor.

DAOer fungerer med alle stemmer i betraktning. Ingenting vil bli gjort hvis det ikke er nok beslutningsdyktighet. Du trenger ikke bekymre deg for at folk jukser med stemmesedlene. Tenk deg at presidentvalget er så klart.

2021 under vurdering

Advarsel: Jeg er ikke i ferd med å liste opp trendy blokkjedeorganisasjoner. La oss snakke om hva som skjer.

Å definere DAO-er blir vanskeligere. For det første er det et formateringsverktøy. Men hvis vi kommer inn på detaljene, er det mange typer DAO-er.

Forskjellene avhenger stort sett av målene: hva bruker de organisasjonen til?

DAO-er kan erstatte store enheter og gi unge mennesker en sjanse til å konkurrere mot venturekapital. De kan også være en investeringsklubb, hvor folk samler inn penger fordi de har samme økonomiske mål.

Primært, i krypto, tror jeg de fleste prøver å enten tjene penger eller skape noe av verdi eller begge deler. Alle alternativer er respektable.

Personene i DAO har kanskje ikke vært i stand til å nå målene sine individuelt. Så folk trenger folk.

Virkelig, folk trenger folk.

På dette tidspunktet har vi alle blitt litt for pessimistiske til å tro det, men det er sant.

Når man virkelig merker hvordan de viktigste aspektene ved koding beveger seg – de aspektene som kan ha en direkte innvirkning på samfunnet – blir det et uunngåelig faktum at vi trenger hverandre for å nå de større målene.

I 2021 fikk vi DAO til å forsøke – og nesten klarte det – å kjøpe en av de sjeldneste kopiene av grunnloven. Innsatsen deres ble så verdifull og populær at andre DAO-er ble født for å kjøpe ting som Jodorowskys Dune Manuscript, og til og med prøve å kjøpe et NBA-lag.

Det høres kanskje snodig ut, men det berører også hvordan folk finner måter å strekke seg etter ting de aldri har drømt om – og holde seg til dem i bedriften.

Det er også viktig å merke seg at 2021 også var full av fortvilelse. Folk er lei av undertrykkende og giftige arbeidsplasser.

Relatert lesing | DAO kunngjør Jodorowskys sanddynemanuskript til offentligheten: Medlem vinner bud på 3 millioner dollar

problemet?

Lidenskapen som disse organisasjonene har, i håp om å fikse store systemiske og institusjonelle problemer, er fascinerende og oppmuntrende, men lidenskapen har alltid en farlig side. Det er bekymringer om smarte kontrakter og DAOer: Kan de være en svindel? Kan det å stole på smarte kontrakter bli problematisk i bedriftens beslutningstaking?

I noen tilfeller har informasjon blitt holdt tilbake fra fellesskapet og offentligheten, noe som strider mot målet om desentralisering og setter noen organisasjoner i tvil. I 2021 så vi også at noen DAOer kunne være ulver i fåreklær. Hvorfor? Vi skal se på det i den andre delen av denne artikkelen.

Relatert lesing | Største DeFi-hack til dags dato? BadgerDAO Hack tapte over $120 millioner

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *