Thailand utsetter sin pilot-CBD-forsøk

Thailand har annonsert sine planer om å utsette testingen av sin sentralbankutstedte digitale valuta (CBDC) til slutten av 2022. Husk at testen opprinnelig var planlagt til andre kvartal 2022, men har nå blitt omlagt til senere samme år.

Thailand utsetter CBDC-testing

i følge Reuters Som var involvert i omleggingsrapporten, Thailand ser etter å bruke CBDC som et alternativt betalingsalternativ for å erstatte kontanter.

Selv om forsinkelsen kan ha blitt bekreftet, er årsaken bak sentralbankens beslutning ennå ikke bekreftet. Selv om en visedirektør i Bank of Thailand, Cassidet Tansangan, kan ha antydet målet om laserfokusering på effektivitet som ville kreve saktegående arbeid.

Thailand kan fortsatt ta en gradvis overgang til sentralbankvalutaer for detaljhandel for å sikre effektivitet og forsiktighet, ettersom det har problemer med å overføre penger eller betalinger som noen andre land.

Men til tross for forsinkelsen, forventes testfasen fortsatt å bli brukt til å nøye analysere sentralbankens digitale valutabruk når det gjelder transaksjoner og hvordan den kan utfylle kontantbetalinger.

For pilotprosjektet vil rundt 10 000 brukere sammen med noen få finansinstitusjoner teste den digitale valutaen for offline og online transaksjoner, inkludert uttak, innskudd og pengeoverføringer.

CBDC vokser i popularitet etter hvert som verden blir digital

Uten tvil blir verden definitivt digital. Men med rimelighet er det nå utbredt å se tilfeller av COVID. Nå globalt sett har disse virkelige bekymringene fanget oppmerksomheten til de fleste sentralbanker mens de fortsetter å søke etter måter som gir et alternativ til pengetransaksjoner.

Faktisk er noen land nå forbi testfasen og bruker allerede sin egen CBDC. For eksempel jobber Nigeria og Bahamas allerede aktivt med bruken av sine egne digitale valutaer fra sentralbanken, mens andre land som Ghana og Kina er i testfasen før utrullingen.

Husk imidlertid at sentralbanker har insistert på at sentralbankens digitale valuta ikke helt vil erstatte kontanter, men bare utfylle dem.

Det første innlegget som Thailand utsetter CBDC-pilotprogrammet til slutten av 2022, dukket opp på CoinGape.

Dette innholdet er levert av CoinGape. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *