5 måter derivater kan endre på…

Individuelle og institusjonelle investorer elsker derivatinstrumenter. Her er hvordan de kan påvirke kryptomarkedene i 2022.

Vi har alle hørt historier om likvidering av futures på flere milliarder dollar som forårsaker 25 % av intradag-kurskrasj i Bitcoin (BTC) og Ether (ETH), men sannheten er at industrien har vært plaget med innflytelse 100 ganger siden BitMEX lanserte en evigvarende futures kontrakt i mai 2016.

Derivatindustrien overgår langt disse detaljhandelsdrevne instrumentene, ettersom institusjonelle kunder, verdipapirfond, market makers og profesjonelle tradere kan dra nytte av å bruke instrumentets sikringsevne.

I april 2020 fikk Renaissance Technologies, et hedgefond på 130 milliarder dollar, klarsignal til å investere i bitcoin-futuresmarkedene ved å bruke instrumenter notert på Chicago Mercantile Exchange. Disse handelsgigantene er ikke som detaljhandlere av kryptovaluta, i stedet fokuserer de på arbitrage og eksponering for ikke-retningsbestemt risiko.

Kortsiktig korrelasjon med tradisjonelle markeder kan øke

Som en aktivaklasse har kryptovalutaer blitt en proxy for global makroøkonomisk risiko, uavhengig av om kryptoinvestorer liker det eller ikke. Dette er ikke eksklusivt for Bitcoin da de fleste råvareinstrumenter led av denne korrelasjonen i 2021. Selv om Bitcoin-prisen bryter ut på månedlig basis, har denne kortsiktige risikoaverse strategien stor innvirkning på Bitcoin-prisen.

Bitcoin/USD på FTX (blå, høyre) vs. 10-års avkastning i USA (oransje, venstre). Kilde: TradingView

Legg merke til hvordan prisen på bitcoin er jevnt korrelert med en 10-årig amerikansk statsobligasjon. Når investorer krever høyere avkastning for å holde disse renteinstrumentene, er det ytterligere krav til eksponering mot kryptovalutaer.

Derivater er nødvendige i dette tilfellet fordi de fleste aksjefond ikke kan investere direkte i kryptovalutaer, så bruk av regulerte futures som CME Bitcoin futures gir dem tilgang til markedet.

Gruvearbeidere vil bruke langsiktige kontrakter som en sikring

Kryptovalutahandlere innser ikke at kortsiktig prisvolatilitet ikke er meningsfull for investeringene deres, fra et gruvearbeiderperspektiv. Etter hvert som gruvearbeidere blir mer profesjonelle, reduseres behovet deres for å stadig selge disse myntene dramatisk. Dette er nøyaktig grunnen til at derivatverktøy ble opprettet i utgangspunktet.

For eksempel kan en gruvearbeider selge en kvartalsvis futureskontrakt som utløper om tre måneder, og effektivt låse periodens pris. Deretter, uavhengig av prisbevegelser, vet gruvearbeideren sin avkastning på forhånd fra dette øyeblikket.

Et lignende resultat kan oppnås ved å handle Bitcoin-opsjonskontrakter. For eksempel kan en gruvearbeider selge en salgsopsjon på $40 000 i mars 2022, noe som ville være nok til å kompensere hvis prisen på BTC falt til $43 000, eller 16% under dagens $51 100. Derimot reduseres en gruvearbeiders inntekter over terskelen på $43 000 med 42 %, så opsjonsverktøyet fungerer som forsikring.

Bruken av bitcoin som sikkerhet for tradisjonell finans vil utvides

Fidelity Digital Assets, en kryptovalutautvekslings- og låneplattform, kunngjorde Nexo nylig et partnerskap som tilbyr kryptoutlånstjenester til institusjonelle investorer. Fellesforetaket vil tillate Bitcoin-støttede kontantlån som ikke kan brukes i tradisjonelle finansieringsmarkeder.

Flyttingen vil sannsynligvis lette presset fra selskaper som Tesla og Block (tidligere Square) for å fortsette å legge til Bitcoin i balansen. Å bruke det som sikkerhet for deres daglige drift øker eksponeringsgrensene for denne aktivaklassen betydelig.

Samtidig kan selv selskaper som ikke søker direkte eksponering mot Bitcoin og andre kryptovalutaer dra nytte av høyere bransjeavkastning enn tradisjonelle faste inntekter. Lån og utlån er ideelle brukstilfeller for institusjonelle kunder som ikke ønsker å bli direkte eksponert for volatiliteten til Bitcoin, men samtidig søker høyere avkastning på sine eiendeler.

Investorer vil bruke opsjonsmarkedene til å produsere “fast inntekt”

Deribit-derivatbørsen har for tiden 80 % av markedsandelen til Bitcoin- og Ether-opsjonsmarkedene. Imidlertid vil amerikanske regulerte opsjonsmarkeder som CME og FTX US Derivatives (tidligere LedgerX) etter hvert få gjennomslag.

Institusjonelle handelsmenn graver i disse verktøyene fordi de tilbyr muligheten til å lage semi “fast inntekt” strategier som for eksempel dekkede samtaler, jernkondorer, bull buy spreads og andre. I tillegg, ved å kombinere alternativene for kjøp (kjøp) og salg (salg), kan tradere sette opsjonshandel med forhåndsbestemte maksimale tap uten risiko for likvidasjon.

Det er sannsynlig at sentralbanker rundt om i verden vil holde renten nær null og under inflasjonsnivået. Dette betyr at investorer blir tvunget til å se etter markeder som gir høyere avkastning, selv om det betyr å ta en viss risiko.

Dette er nøyaktig grunnen til at institusjonelle investorer vil gå inn i kryptoderivatmarkedene i 2022 og endre bransjen slik vi kjenner den i dag.

Mindre volatilitet kommer

Som diskutert tidligere, er kryptovalutaderivater for tiden beryktet for å legge til volatilitet når uventede prissvingninger oppstår. Disse tvangslikvidasjonsordrene gjenspeiler de fremtidige verktøyene som brukes for å få tilgang til overdreven innflytelse, en situasjon som vanligvis ses av detaljinvestorer.

Institusjonelle investorer vil imidlertid ha en bredere representasjon i Bitcoin- og Ether-derivatmarkedene, og vil dermed øke mengden av tilbud og etterspørsel etter disse instrumentene. Dermed vil avviklingen av milliardforhandlerne ha mindre innvirkning på prisen.

Kort sagt, et økende antall profesjonelle aktører involvert i kryptoderivater vil redusere virkningen av ekstreme prissvingninger ved å absorbere denne ordrestrømmen. Over tid vil denne effekten gjenspeiles i lavere volatilitet eller i det minste unngåelse av problemer som krasj i mars 2020 når BitMEX-servere “nedetid” i 15 minutter.

Meningene og meningene som uttrykkes her er utelukkende de av forfatter og reflekterer ikke nødvendigvis meningene til Cointelegraph. Hver investerings- og handelsbevegelse innebærer risiko. Du bør gjøre undersøkelser når du tar en beslutning.