Indiske regulatorer ønsker…

Indias kryptosaga har ikke gjort store fremskritt i år. Siden det regulatoriske miljøet fortsatt er uklart, mener landets markedsregulator at aksjefondshus ikke bør tilby fondstilbud relatert til kryptoaktiva.

SEBI ikke begeistret for krypto-NFO-er

Styrelederen for Securities and Exchange Board of India (SEBI), Ajay Tyagi, indikerte angivelig at reguleringsenheten ikke ønsket at lokale verdipapirfond skulle utvikle nye kryptobaserte fondstilbud (NFOer) før regjeringen fakturerte de digitale eiendelene.

SEBI-sjefens kommentarer angående krypto-relaterte aksjefondsinvesteringer kommer etter at Invesco Mutual Fund utsatte lanseringen av et blokkjedefond på grunn av regulatorisk usikkerhet.

Tidligere godkjente landets verdipapirregulator Invesco Mutual Fund til å lansere sitt eget blokkjedefond. Abonnementet skulle etter planen gå live 24. november. Fondet skulle være det første av sitt slag i India som tilbyr selskaper over hele verden å delta i blockchain-området.

Det er viktig å merke seg at den indiske regjeringen og regulatorer støttet blokkjedeteknologi, men ikke kryptovalutaer.

Indias forhold til kryptovaluta

Ikke mye har endret seg de siste årene. Regjeringen var klar til å innføre et kryptolovforslag som forsøkte å forby «alle private kryptovalutaer» i år, ikke én men to ganger, før de gikk tilbake. Selv under parlamentets vintersesjon var regulering av kryptovaluta et populært tema.

Mange beslutningstakere mener at kryptovalutaer kan skade den generelle økonomien og finansiell stabilitet i India. Indias sentralbank har fortsatt å ta en tøff holdning til kryptovalutaer. Statsminister Narendra Modi har derimot veket unna for å komme med fiendtlige kommentarer til industrien og har i stedet fremhevet behovet for regulering.

Under sin virtuelle tale på demokratitoppmøtet sa Modi:

“Vi må også i fellesskap forme globale standarder for nye teknologier som sosiale medier og kryptovaluta, slik at de brukes til å muliggjøre demokrati, ikke undergrave det.”

Midt i usikkerheten har kryptomarkedet i India fortsatt å eksplodere i år. I følge oktober Chainalysis-rapporten vokste markedet med 641 % fra juli 2020 til juni 2021. India ble også rangert som nummer to når det gjelder bruk av kryptovaluta i august.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *