Med presset fra Bitcoin-innflytelse…

Med Bitcoin som har falt så lavt som $47 450 og tapt mer enn 8 % i løpet av de siste tre dagene, ser det ut til at forventningene om et nyttårsrally har falmet. Et trekk under støttenivået på $50 000 utløste et salg etterfulgt av en ny prisnedgang under støttenivået på $48 000 der Bitcoin handles i skrivende stund.

I forkant av de 124,7 000 opsjonskontraktene som utløper på fredag, kan den nylige nedgangen under $ 48 000-nivået drive aktivaet høyere uansett.

Oppvarming av opsjonsmarkedet

Det kombinerte volumet av Bitcoin- og Ethereum-opsjoner økte med 443 % i 2021 til 387 milliarder dollar for året per 27. desember. I fjor hadde Bitcoin- og Ethereum-opsjoner et samlet handelsvolum på over 71 milliarder dollar.

Kilde: TheBlock

Bare i løpet av den siste uken har OI sett en økning på nesten 2,5 milliarder dollar, primært ledet av tradere på Binance. Selv om Futures OI fortsatt er langt fra all-time highs, kan raske økninger i belåning tyde på stopptap og likvidasjonsnivåer samler seg nær dagens pris.

Dataene fra Glassnode presenterte videre hvordan høyere innflytelse kan legge til høyere odds for en potensiell kort eller lang klem på kort sikt.

Kilde: Glassnode

En generell nedgang i volum er vanligvis sett på slutten av året, men på en gjennomsnittlig basis på 7 dager, har futuresmarkedsvolumene sett en nedgang på 16 % YTD. Lavere volum og høyere OI på en fokusert børs er en kombinasjon som i det minste kan passe inn i lokal innflytelse i løpet av de kommende ukene.

Med BTC-leverage ratio på ATH-nivåer var muligheten for en korreksjon for å bli kvitt all overflødig innflytelse i spill ettersom prisene falt.

Kilde: CryptoQuant

HODLere sitter fortsatt

Historisk sett så markedet 32 ​​% av tilbudet i et tap på så lavt som $29K i juli, mens for øyeblikket er 26 % av Bitcoin-tilførselen i «tap»-territorium. Noen langsiktige eiere av BTC har imidlertid ikke rørt bitcoins på mer enn fem år, med mer enn 23% av 21 millioner BTC-tilførselen uendret i denne perioden.

For tiden har langsiktige eiere marginalt redusert sine posisjoner i Bitcoin de siste ukene, til tross for prisfallet med rundt $20 000, eller -24,4%, siden BTC ATH. Tilbudet til investorer falt kun til 13,3 millioner fra 13,4 millioner, en liten endring fra det kraftige prisfallet.

Kilde: Glassnode

Analytiker Rekt Capital fremhevet Bitcoins gjenbesøk til 21-ukers EMA da mynten ble avvist. Historisk sett har BTC utført negative veker i det oransje området under den røde retesten, så det er en mulighet for å gå tilbake til de lavere $44K, med mindre det 21-ukers eksponentielle glidende gjennomsnittet er etablert som kortsiktig støtte.

Hvis $40K-$42K-serien testes på nytt, vil det sannsynligvis bli et lokalt lavmål på mellomlang sikt, men for nå med årssluttopsjoner som utløper og muligheten for BTC-leverageprispress kan føre til lavere nivåer i de kommende dagene.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *