Polygon-oppgradering fikser feil…

“Gitt omfanget av risikoen, tror jeg at teamet vårt tok de beste avgjørelsene mulig under omstendighetene,” sa Polygon-medgründer Jaynti Kanani.

Det Ethereum-baserte Layer 2 Scaling Network har fikset en sårbarhet som setter nesten 24 milliarder dollar av det originale MATIC-tokenet i fare.

I følge et blogginnlegg 29. desember fra Polygon ble den “kritiske” sårbarheten i et nettverks Proof of Stake (PoS) konfigurasjonskontrakt først fremhevet av to white hat hackere 3. og 4. desember på tvers av blockchain-sikkerhets- og bug bounty-vertsplattformen immun.

Sårbarheten setter mer enn 9,27 milliarder MATIC i fare, som er verdsatt til rundt 23,6 milliarder dollar i skrivende stund, med tallet som står for det store flertallet av den totale tokenforsyningen på 10 milliarder.

Polygon bemerket at feilen i blokk #22156660 ble løst via en “nødoppgradering av Bor” til Mainnet 5. desember ca. kl. 07:27 UTC. Nettverket bemerket at en “ondsinnet hacker” klarte å stjele 801601 MATIC ($2,04 millioner) før feilen ble løst. I blogginnlegget sto det:

“Polygons kjerneteam samarbeidet med gruppen og Immunefi-ekspertteamet og ga umiddelbart en løsning. Validatorer og fullstendige nodefellesskap ble varslet, og samlet seg bak kjerneutviklerne for å oppgradere 80 % av nettverket innen 24 timer uten å stoppe.”

Polygon uttalte at problemet har blitt løst bak lukkede dører ettersom det følger “silent patches”-policyen som Go Ethereum (Geth)-teamet introduserte i november 2020. I henhold til retningslinjene rapporterer prosjekter eller utviklere store feilrettinger 4-8 uker etter at de er laget Go Ethereum (Geth) for å unngå risiko for å bli utnyttet på tidspunktet for oppdatering.

I følge Immunefi var Whitehat-hackeren «Leon Spacewalker» den første som rapporterte sårbarheten 3. desember og vil bli belønnet med $2,2 millioner i stablecoins for innsatsen, mens en annen navngitt hacker, referert til som «Whitehat2», vil få 500 000 matic. ($1,27 millioner) fra Polygon.

I slekt: Her er hvordan Polygon utfordrer Ethereums restriksjoner, fortalte medgründer Sandeep Nailwal

Polygons medgründer, Genetti Kanani, la vekt på nettverkets evne til umiddelbart å løse den kritiske feilen, og bemerket i blogginnlegget at:

“Det som er viktig er at dette var en test av nettverkets motstandskraft så vel som vår evne til å handle besluttsomt under press. Gitt omfanget av risikoen, tror jeg teamet vårt tok de beste avgjørelsene mulig under omstendighetene.”

I følge data fra Coingecko er MATIC-prisen på $2,45 og har økt med 35,1% i løpet av de siste 30 dagene til tross for den nåværende nedgangen i store kryptoaktiva denne måneden.