2022 er året da bitcoin er bevist…

Selv om det har vært en fantastisk utvikling i år, kan 2022 være der Bitcoin virkelig skinner i søkelyset.

2021 virket som året hvor kryptovalutaen oppsto. Bitcoin brøt ut av sitt treårige bjørnemarked i november 2020, og satte i gang et massivt rally som slynget den inn i den vanlige offentlige bevisstheten.

Det har definitivt vært et flott år for entusiaster.

Vi så at Bitcoin ble lovlig betalingsmiddel i El Salvador, og andre land begynte å følge i fotsporene til president Bukele. Lightning Network har begynt å tilby førsteverdens finansielle tjenester til hundrevis av millioner av innbyggere uten bank.

Wall Street kom inn i bitcoin-spillet på en stor måte, med flere ETFer, fond og børsnoteringer. Mange fiender av Bitcoin har blitt til allierte. Noen har jaget hester for det nåværende regimet, som styreleder for Securities and Exchange Commission Gary Gensler og USAs finansminister Janet Yellen.

Til tross for det økende presset, har Bitcoin beveget seg fra en randteknologi til forkant av feltet for teknologiinvestorer. Desentralisert finans (DeFi)-prosjekter har spredt seg, enten med dårlige intensjoner eller ikke, som sopp etter regn. Utviklingshastigheten til koden er forbløffende.

Strømmen av kapital til kryptovalutaer har vokst etter hvert som Kina har blitt tvunget ut av gruvedrift og den kapasiteten har blitt sendt inn i den globale økonomiske uroen i USA takket være COVID-19 som har tvunget til en radikal revenking av energipolitikken. Bitcoin ble til slutt avslørt som uøkonomiske subsidierte strømpriser i Kina, for eksempel.

Så gitt denne massive veksten i offentlig idédeling i 2021, virker tittelen et omstridt spørsmål ved første øyekast. På mange måter har Bitcoin allerede bevist seg selv.

Men 2021 var bare en oppvarming for det virkelige økonomiske oppgjøret i 2022 mellom stormaktene. Det er tydelig at det gamle systemet svikter. Måten det mislykkes på vil lede geopolitiske spenninger rundt om i verden. De vil stå i sentrum når gigantene i det gamle finansielle og politiske systemet kjemper for dominans over den krympende haugen av kapital.

I midten står Bitcoin klar til å spille den vitale rollen som en mellommann og en fluktventil for potensielt billioner av kapital som søker en trygg havn fra den stormen.

Verden ifølge Davos

For å forstå mine spådommer for 2022, må jeg legge frem mine generelle teser om det geopolitiske landskapet. Og det betyr å introdusere deg for de transnasjonale beslutningstakerne av den gale politikken jeg liker å snakke om Davos publikum.

Kort sagt, Davos er den gruppen av globalister sentrert rundt World Economic Forum som møtes hvert år (men ikke i år) i Davos, Sveits, for å diskutere hvor de skal rundt i verden.

De er bankfolk, politikere, statsoverhoder og ledere av mektige institusjoner, som tror at deres nettverk av allierte og tidligere suksess gir dem makt og rett til å styre menneskehetens fremtid.

Deres innspill og politikk kan få nasjonal politikk til å fremstå som inkompetent og selvmotsigende.

Davos organiserer valg i viktige land, fastsetter energipolitikk, produserer uleselige hvitebøker og er enige om av alle som har makten. Den viktigste blant disse er å avslutte bruken av fossilt brensel uten en pålitelig erstatning for plantebasert mat og å flytte til Kinas sosiale kredittsystem gjennom digitale helsepass på noe så dødelig som den årlige influensaen.

I min observasjon var det Davos som dominerte offentlig politikk i årevis. Nylig har den systematiske utplasseringen av medisinsk tyranni som svar på COVID-19 fremskyndet planene deres om først å bryte den gamle verdensordenen (inkludert kommersiell bankvirksomhet) og “bygge bedre tilbake” med dem for å kontrollere hele kapitalstrømmen ved å innføre digital apartheid .

Jeg tror det kinesiske sosiale kredittsystemet smeltet sammen med Terry Gilliams klassiker, «Brazil», og en episode eller to av «Black Mirror», og du har essensen av det.

2021: Året da Davos feilet

Hvis alt dette høres ut som en utkant James Bond-film, er du ikke gal. Dette er den tristeste delen av alt dette.

Den gode nyheten er at folk fortsatt reagerer på stimuli. De negative insentivene for Davos-planene drev til slutt en kritisk masse mennesker til hard motstand mot dem.

Davos Det er et kartell av maktmeglere som ikke elsker hverandre mer enn oss.

Dette er akilleshælen til alle karteller. Til syvende og sist trumfer individuelle ønsker gruppemål, og kartellet svekkes når fordelene ved å være med i det kategoriseres etter medlemmenes personlige risiko.

Jeg brukte mesteparten av 2021 på å identifisere de øyeblikkene i geopolitikken der sprekker dukket opp. Noen av dem kom fra overraskende steder, for eksempel fra Federal Reserve. Mens andre var mer forutsigbare, som Russlands president Vladimir Putin.

Wall Streets omfavnelse av bitcoin var et av disse smutthullene og hadde dype implikasjoner for de innenrikspolitiske tvistene i USA på Capitol Hill. Hun lobbet swing-politikere for å blokkere viktig lovgivning som skulle sette USA i en ulempe i jakten på global kapital.

Bredden av grepene jeg så i 2021 er for store til å forklare her, men det som er klart nå er at mektige krefter innenfor den amerikanske politiske og økonomiske eliten kjemper en dødelig kamp for nasjonens fremtid.

Fra et spillteoretisk perspektiv slutter de seg til Russland og Kina for å motsette seg Davos’ planer om å reorientere den globale økonomien rundt en digital dystopi. Dette er ikke å si at disse gutta ikke har sine egne elendige planer, men at politikk sies å lage merkelige følgesvenner.

I 2022 er det duket for det største skiftet i geopolitisk makt på flere tiår, siden Sovjetunionens fall.

Den lamme anda i denne store maktkampen er EU, der Davos har mest innflytelse og kontroll.

Det er ikke noe land for gamle menn

Konfliktene i verden i dag har pågått i flere tiår, regissert av mennesker som har sittet ved makten mesteparten av den tiden. Deres manglende vilje til å gi fra seg makten på slutten av livet er årsaken til disse kampene.

Disse gamle mennene har ikke noe land, og heller ingen lojalitet til noe annet enn deres makt.

Bitcoin dukket opp som svar på sjokket av finanskrisen i 2008 som markerte begynnelsen på slutten av det nåværende pengesystemet.

I dag har verden passert det såkalte «unipolare» øyeblikket der USA kontrollerte alle de store maktspakene. Davos’ planer gikk ut på å bruke det til sin fordel. Først bygge opp makten til USA og deretter avvæpne den og overføre den til EU.

Det var ment å destabilisere Kina og Russland kontinuerlig for å bringe dem på samme linje. Den strategien har mislyktes.

Forskeren opererer på den viktige ideen om at kapital flyter til stedet der den er best behandlet. Alle Davos-strategier er basert på å bruke regelverk og lovverk for å tvinge kapital til å flyte dit den vil (EU) og bort fra der den er (USA/Kina).

Denne multipolare verdenen, med Putins ord, kombinert med økt desentraliseringsteknologi, motstår denne autoritære impulsen og gir kapitalen en fluktluke, av den typen Christine Lagarde, sjefen for Den europeiske sentralbanken, har sagt at hun frykter. Lagarde er talsperson for Davos etter at det ble satt på plass av presidenten for World Economic Forum, Klaus Schwab, etter at hun ledet Det internasjonale pengefondet i ti år.

Når du flytter blikket til denne måten å tenke på, vil du se gamle menn uten land nå improvisere i et forsøk på å opprettholde kontrollen over kapitalstrømmen mens de, med prinsesse Leias ord, «glipper mellom fingrene deres».

Dette er et veldig forenklet bilde av dette forvirringens land. Det er på tide å komme med noen spådommer for 2022, ikke bare for Bitcoin, men også for fremtiden til det menneskelige samfunn.

Den stadig populære Tortured Planet Effect

La oss starte i USA og glede oss til mellomvalget. Det demokratiske partiet er på vei mot en splittelse ettersom de interne fraksjonene river seg i stykker. Demokratenes manglende evne til å fremme Davos-agendaen for å ødelegge USA betyr at politisk stabilitet vil begynne å returnere til Washington, DC fra og med nå.

Dette vil bringe frossen kapital tilbake til USA, og derfor fortsetter våre aksjemarkeder å stige. Det betyr også at det vil strømme fra Europa, og utløse kaos tidlig på året som ikke har vært sett siden den europeiske statsgjelden misligholdt på 1930-tallet, som hjalp oss inn i andre verdenskrig.

Vil denne runden med mislighold av europeisk statsgjeld føre til tredje verdenskrig? Jeg tror det virkelig skjedde, men det er mest en finansiell og diplomatisk krig, ikke en kinetisk krig.

Europa kommer ut av COVID-19 som den sykeste mannen på det geopolitiske bordet. Den har tapt hver kamp med Russland for å sikre billig energi på sine egne premisser. Den europeiske sentralbanken er fanget av høy inflasjon, økende energikostnader og vreden til velgere styrt av svake koalisjoner som jobber i Davos’ favør.

Euroen er på vei mot et stort krakk i møte med Feds stramme pengepolitikk, som startet i juni da Fed hevet avkastningen på omvendte repokontrakter til 0,05 %, og tappet verden for billioner i likvide dollar.

Med euroen som svekkes og kriseramte regjeringer arresterer folk for å dempe sivil uro, stirrer Europa på tosifret kjerneinflasjon, lavere produksjon, mer pengetrykking fra Den europeiske sentralbanken og mer splittelse av unionen.

Denne mangelen på politisk samhold vil føre til en massiv bølge av kapitalflukt fra Europa tidlig i 2022 fordi fremtidsrettede fondsforvaltere kan se det jeg ser. Det er jobben deres.

Feds sterke dollarpolitikk fremtvang en revurdering av kapitalmarkedene etter at president Joe Biden gjenoppnevnte lederen av Federal Open Market Committee, Jerome Powell. Det er tydelig at Powell var valget til Wall Street mens Davos var det Han talte for den moderne monetære teoretikeren Lyle Brainard for å ha drevet USA til mislighold da Europas hovedstad ble frosset.

Denne planen mislyktes også spektakulært.

Kina vakler noe fra Federal Reserves tømming av dollar i utlandet. Det har tvunget verdens høyt gjeldsatte spillere, spesielt den massive Evergrande. Kina lettet raskt på pengepolitikken for å begrense de interne skadene, mens de offentlig erklærte at utenlandske investorer ville være de siste til å presse gjennom i restruktureringen.

Flere dollar fra det globale bordet.

Samtidig begynte USA å trekke seg ut av Asia mens vi kom til det vi håpet ville være en spinkel forståelse med Russland om borgerkrigen i Ukraina. Behovet for stabil europeisk energi førte til en ikke-voldelig beslutning der, men forgiftet forholdet mellom Russland og Vesten til en nesten endelig tilstand.

Det er fortsatt mektige neokonservative innen NATO, utenriksdepartementet, Storbritannia og kongressen som er uenige i denne politikken. De vil fortsette å skape en varm krig for å snu USAs utenrikspolitikk bort fra Russland for å konfrontere Kina i det sørlige Stillehavet.

Dette er fortsatt det største geopolitiske jokertegnet i 2022 ettersom personalet er politikken på Capitol Hill. Disse neocons er en slags utpressing fra Davos, som er opptatt av å true atomkrig for å forbli relevante.

Jeg forventer at Powell og Fed raskt avslutter QE og øker renten før juni for å tvinge Europa til mislighold og rekapitalisere USA. Det burde også tvinge både USA og Kina ut av den retoriske avgrunnen over Taiwan. Forvent at Biden hever Trump-tollsatsene på kinesisk import for å hjelpe inflasjonen og frigjøre noen seter i Kongressen for demokrater.

Flow er tingen

Men det viktige som vil skje er spørsmålet jeg stilte i begynnelsen. Bitcoin, sammen med gull, vil bekrefte det som nummer én depoteiendom i en kaotisk verden. Religion vil bli det skitneste ordet i det engelske språket i løpet av denne historien.

Handel med både gull og kryptovalutaer vil være hakkete og hakkete ettersom daglige USD-finansieringsbehov vil skape falske bevegelser oppover og nedover. Federal Reserve vil forsvare dollaren. Bitcoin vil toppe og trolig falle senere på året ettersom krisen i Europa når sitt høydepunkt og Bitcoins fireårssyklus bekrefter seg selv. Det blir en gigantisk kamp.

Men den tidlige trenden vil være den samme som 2021, oppover. Under høyden av krisen som utspiller seg, bør Bitcoin være den foretrukne ressursen for investorer å flykte.

Grunnlaget for denne kapasiteten ble lagt i 2021. 2022 er bruksåret. For kapital som ikke kan flytte inn i bitcoin og for sentralbanker som trenger å diversifisere reserver, vil gull forbli deres foretrukne eiendel. Gold vil spille Bitcoin catch-up-spillet i 2022.

Fordi kapitalen strømmer dit den er bedre behandlet. Og til tross for volatiliteten, er det færre steder på jorden som har evnen til å håndtere kapital bedre i dag enn Bitcoin.

Dette er et gjesteinnlegg av Tom Luongo. Meningene som uttrykkes er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis meningene til BTC Inc Bitcoin Magazine.

Dette innholdet er levert av Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artikler, diagrammer og guider. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *