Bank of Mexico lanserer sin digitale valuta for forretningsbanken…

Mexicos sentralbank (Banco de México) har annonsert at den vil «ha sin egen digitale valuta i omløp» innen 2024. Dermed har det latinamerikanske landet satt navnet sitt på den sammen med andre land som Kina og Indonesia, som også avslørte planer. å lansere sine egne CDBCer snart.

Digital Peso innen 2024

i det siste kvitringMexicos regjering har avslørt at Banco de México (Mexicos sentralbank) vil implementere en digital sentralbankvaluta i landets finansielle system innen 2024.

Myndighetene har gjort det klart viktigheten av et slikt grep, og sa at det kan være «av stor verdi å fremme økonomisk inkludering» i landet.

Under et intervju på en konferanse arrangert av S&P Dow Jones Indices, bekreftet Jonathan Heath – viseguvernør i Banco de México – nyhetene og sa:

“Vi jobber med et prosjekt, vi har til og med en tidslinje der vi tror at vi kanskje innen utgangen av 2024 bør få det til å fungere bra (CBDC).”

CBDC er helt annerledes enn desentraliserte kryptovalutaer som Bitcoin. Førstnevnte er en digital versjon av fiat-valuta. Den er fullstendig sentralisert og kontrollert av en enhet som en sentralbank. På den annen side er Bitcoin desentralisert da det ikke er noen sentral autoritet bak.

Mexico har vist noen pro-Bitcoin-holdninger de siste månedene. For noen uker siden lot landets største supermarkedskjede – Elektra – kundene betale regningene sine med bitcoin i stedet for fiat.

I tillegg sammenlignet den tredje rikeste personen i Mexico – Ricardo Salinas Bellego – basiskryptovalutaen med gull og rådet folk til å investere i den så snart som mulig.

Hvem andre kjører mot CBDC?

Lanseringen av en digital sentralbankvaluta har vært et mål for mange land rundt om i verden.

I tråd med sitt kommunistiske regime, har Folkerepublikken Kina – landet som er mest fiendtlig mot kryptovaluta – gjort en rekke forsøk på å fremme den digitale yuanen de siste 12 månedene. På et tidspunkt kunngjorde myndighetene at de til og med ville tillate utenlandske idrettsutøvere og besøkende til vinter-OL i Beijing i 2022 å leie det finansielle produktet.

Tidligere denne måneden avslørte Indonesia også planer om å utstede en digital form for sin nasjonale valuta. Landets sentralbank mener at en sentralbanks digital valuta er et mer pålitelig alternativ enn bitcoin, eter og andre digitale eiendeler.

“Sentralbanks digital valuta vil være et av verktøyene for å bekjempe kryptovalutaer. Vi antar at folk vil finne CBDCs mer troverdig enn krypto,” uttalte finansinstitusjonen.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *