Hvordan fungerer en kystby på…

Cascais, en kommune i Lisboa-regionen i Portugal, forbereder seg på å lansere en innovativ kryptovaluta, utviklet for å øke den lokale økonomien og samtidig stimulere bærekraftig atferd, Nyhetsdagbok nevnt.

Kalt cashcais, er mynten klar til å lede en sirkulær modell for produksjon og forbruk – som endrer de sosiale og økonomiske måtene å gjøre ting på i badebyen.

sirkulær økonomi

“Vi har jobbet i mer enn et år med Universidade Nova de Lisboa, og med Nova SBE, for å sette opp hele denne lokale digitale valutaoperasjonen, som er veldig avhengig av de tre nøkkelfaktorene bærekraft – sosial, miljømessig og økonomisk, ” sa Carlos Carreras, ordfører i Cascais, om prosjektet. Det er implementert i samarbeid med de to universitetene.

En offisiell lanseringsdato er ennå ikke kunngjort, men Carreras hadde allerede tatt dette prosjektet som et av løftene om å starte sin tredje periode.

Ifølge bymyndighetene forventes lanseringen av Cashcais å «stimulere den lokale økonomien i kommunen».

Kommunen forklarte de grunnleggende økonomiske målene: “Når brukere foretar kjøp fra deltakende partnere, vil de motta en cashback – tilbakebetaling av en betalt prosent.”

Når det gjelder de miljømessige og sosiale områdene, “God praksis som bidrar til å redusere det økologiske fotavtrykket og sosiale forskjellene i kommunen vil bli belønnet i Cashcais.”

Den akkumulerte Cashcaisen kan senere brukes til kjøp fra deltakende partnere.

Under forberedelse siden 2018

Kommunen forklarte at «Cashcais’ strategiske visjon er å være en valuta for alt og alle, og å etablere en sirkulær økonomi i kommunen.»

Carreras beskrev utstedelsen av valutaen som et «gigantisk skritt fremover», og mente at mange lokale myndigheter rundt om i verden ville følge etter i et forsøk på «å øke den lokale økonomien samtidig som sosial samhørighet opprettholdes og naturressursene bevares».

Kommunen bekreftet at det gjennomføres en undersøkelse «med mål om å vurdere og analysere markedet, for å integrere innbyggernes interesser i utformingen av valutaen».

Ifølge Carreiras har kommunen forberedt seg på å utstede en lokal kryptovaluta siden 2018, da Cascais’ City Points-app vant FNs verdenstopppris for digital innovasjon i styring og borgerengasjement – ​​og ble den første kommunen som oppnådde denne utmerkelsen.

Den gitte appen tillot innbyggerne å samle poeng når de utførte visse handlinger som resirkulering, donering av blod, bruk av offentlig transport eller adoptering av et dyr.

Cascais City Points kan byttes mot lokale varer og tjenester, inkludert billetter til forestillinger, kulturelle arenaer og biologiske produkter for salg i Quinta do Pisão – med forestillinger og utvekslinger som varierer over tid.

Innlegget omtalte hvordan en kystby på den portugisiske rivieraen først modellerte en valuta for sin post-pandemiske økonomi på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *