Sirkulær Bitcoin Free KYC…

KYC Free Bitcoin Circular Economies er kanskje det reneste frie markedet i verden, aktivert av de første ekte gratispengene.

Hva er en sirkulær økonomi?

Bitcoins sirkulære økonomi er en gratis markedsplass hvor du kan bytte alle produkter eller tjenester for Bitcoin, inkludert daglige behov som mat, jobber og bolig.

Staten håndhever obligatorisk markedskontroll gjennom forskrifter, tillatelser og KYC. Til sammenligning er Bitcoins sirkulære økonomi en peer-to-peer og meritokratisk økonomi – ingen statlig tillatelse eller offentlig ID er nødvendig for å delta.

Praktiske eksempler inkluderer de lokale Bitcoin Market-gruppene på Telegram, et bondemarked som aksepterer Bitcoin eller leier leiligheter uten KYC eller Bitcoin helseforsikring. Flere brukstilfeller er dekket i denne artikkelen.

Bitcoin fikser dette – en liberaliserende valuta for liberale markeder

Bitcoin skiller ikke bare penger og staten, men også markeder og stater. Bitcoins sirkulære økonomi er utelukkende basert på tilbud og etterspørsel – ingen myndighetsreguleringer, forbud, KYC, tillatelser, subsidier eller kvoter kreves. Dette skaper merittbaserte frie markeder, der dine ferdigheter, ideer, personlighet og innsats er viktigere enn statlig tillatelse.

Bitcoin er den perfekte valutaen for et virkelig fritt marked. Bitcoin gir et sikkert, globalt tilgjengelig og tillatelsesløst peer-to-peer-nettverk for å sende, motta, tjene, bruke og spare penger – uten tredjeparter, offentlig ID, sensur, konfiskering, høye gebyrer eller lange ventetider. Du kan sende penger til hvem som helst rundt om i verden, som ankommer innen 10 minutter for en avgift på mindre enn 50 cent for øyeblikket. Bevis på eierskap til midlene gjøres gjennom en pseudonymisert kryptert privat nøkkel, noe som betyr at ingen personlig informasjon er nødvendig. I tillegg er det ingen risiko for bedriftssensur som Mastercard; tilbakeføringer eller tilbakeholdte midler som PayPal; svindel eller tyveri som banktjenester; Høye gebyrer som Western Union eller falske regninger som kontanter.

KYC-frie børser, Bitcoin-minibanker og Bitcoin-kuponger lar folk enkelt bytte lokale kontanter for Bitcoin – uten behov for en offentlig ID eller bankkonto. Brukervennlige Bitcoin-lommebøker som Blue Wallet eller Samourai Wallet for mobil og Electrum eller Sparrow Wallet for desktop lar deg sende og motta penger rundt om i verden med et enkelt klikk.

Sikkerheten, nytten og den praktiske bruken av Bitcoin for finansiell inkludering og økonomisk frihet har blitt konsekvent demonstrert over mer enn 10 år i milliarder av dollar. Teknologien fungerer og mulighetene er uendelige.

Hvorfor er KYC-fri viktig

Deltakelse i Bitcoins sirkulære økonomi bør være tilgjengelig for alle.

I dag ekskluderer uforholdsmessige og skadelige KYC-forskrifter effektivt millioner av mennesker som ikke har en offentlig ID (for eksempel nekter staten å skrive ut en ID for dem) eller som ikke kan vise ID av sikkerhetsmessige årsaker (for eksempel misbrukes av ofre) økonomien. Denne dødelige, ikke-investeringsformen for diskriminering påvirker folks daglige liv og begrenser tilgangen til nødvendigheter som jobber, økonomi, utleie av leiligheter, helsetjenester, netthandel, mottak av post, kjøp av SIM-kort eller besøk på treningsstudio eller bibliotek.

I et merittbasert, inkluderende og virkelig fritt marked kreves det ingen statsutnevnt identitet: for å få jobb er det kun dine ferdigheter og arbeidsmoral som betyr noe; For bolig er det kun din evne til å betale husleie som er viktig; For helsetjenester er det bare din medisinske tilstand som betyr noe.

Hvis autentisering eller tillit kreves, bare si navnet ditt (eller et alias), bruk et passord/PIN (for eksempel en SMS-kode for å hente post), et kryptografisk nøkkelpar (som Bitcoin eller PGP) og et nettverk av omdømme (online anmeldelser, kuponger fra venner, jungeltelegrafen), kontantdepositum (for eksempel for utleie) eller en multisig-garanti (jobber, kjøp). Selv om personlige identifikatorer er et unødvendig og potensielt farlig konsept, er ikke-statlige identifikatorer fra Blockchain-plattformer som Bitnation, mikrostater som Liberland eller personvernorganisasjoner som Digitalcourage mer tilgjengelige enn ett feilpunkt for gatekeepers statlige identitetssystemer.

Det grå markedet har tilbudt KYC-frie tjenester i flere tiår, inkludert jobber, leiligheter, helsetjenester, postkasser, sim-kort og mer, både muntlig og kontant. På grunn av eliminering av byråkrati, gebyrer og mellommenn er transaksjoner enklere, raskere og billigere. Bitcoin, som en uregulert, peer-to-peer digital valuta har potensialet til å muliggjøre sterkere globale og lokale frie markeder, som er tilgjengelige for alle.

Praktiske eksempler

Bitcoin sirkulære økonomier gir online og fysiske steder å handle produkter og tjenester, uten sensur, tilsyn eller restriksjoner. Sirkulære økonomier er også kjent som agoraer, andre verdener, grå markeder og parallelle økonomier, og er en del av praksisen til agorist, vonu, cypherpunk, anarkokapitalist og libertarianer. Disse markedene fokuserer på gründere, lokalsamfunn og små bedrifter og unngår statsstøttede firmaer.

Her er noen innledende eksempler, men flere kan legges til:

Bitcoin Craigslist

Selge produkter og tjenester for bitcoin på peer-to-peer-basis, enten online eller personlig. Noen eksempler inkluderer mat, elektronikk, bøker, klær og biler. Flere siders anmeldelser og garanti kan forbedre sikkerheten når det er nødvendig. Du kan komme i gang i dag med Craigslist, OpenBazaar, Telegram-grupper, lokale rubrikkannonser eller Bitcoin Markets.

I tillegg kan du enkelt godta Bitcoin i nettbutikken din via BTCPay Server eller SatSale, som er tilgjengelig som en frittstående butikk eller WooCommerce-plugin.

Murstein og mørtel butikker

Fra dagligvarebutikker til frisører, restauranter, drosjer, levering, apotek, helseklinikker, treningssentre og mer, kan bruken av Bitcoin i tradisjonelle butikker i stor grad bidra til lokale sirkulære økonomier og gjøre det praktisk å leve etter Bitcoin-standarden.

Du kan enkelt godta bitcoin-betalinger i din fysiske butikk eller oppmuntre favorittbedriftene dine til å akseptere bitcoin via en mobillommebok eller et salgssted som BTCPay Server. Du kan også selge gavekort eller medlemskap som kan kjøpes med bitcoin.

For å oppmuntre Bitcoin-adopsjon, kan du vise folk hvordan de bruker en mobillommebok som Blue Wallet eller Samourai Wallet, hvordan de kjøper KYC-fri bitcoin ved å bruke Bisq, HodlHodl, Azteco eller Bitcoin ATM, og til og med tilby rabatt på bitcoin-betalinger.

Frilansjobber og spillejobber

Finn arbeid og ansett folk til jobber, spillejobber og mikrooppgaver via freelance Bitcoin-nettsteder, Telegram-grupper og lokale rubrikkannonser.

Med Bitcoin kan du enkelt ansette folk lokalt eller globalt, uten papirarbeid, byråkrati eller restriksjoner. Porteføljer, anmeldelser, milepæler og en flersides garanti kan bidra til å beskytte deg mot svindel.

Enten du vil jobbe som ekstern grafisk designer, tilby lokale plenpleietjenester, eller trenger et engangsoppdrag eller en heltidsansatt, kan du tilby dine ferdigheter for bitcoin i et virkelig grenseløst, merittbasert arbeidsmarked.

Bitcoin AirBnB og Bitcoin Citadels

Lei Bitcoin-leiligheter, kontorer og land via Bitcoin AirBnB-nettverket for lang- og korttidsopphold. Betal månedlig i bitcoin, med en flerkontraktsgaranti for escrow-innskudd om nødvendig. Du kan til og med bygge et nettverk av Bitcoin Citadels og leve med andre Bitcoinere, enten det er i et byområde, en landsby eller et fansamfunn.

Helseklinikker, apotek og bitcoin-forsikring

Hvis du er en lege, tannlege eller farmasøyt, begynn å akseptere bitcoin-betalinger fra utgående pasienter. Med Bitcoin er det ikke nødvendig å forholde seg til forsikring, betalingsplaner eller gjeld.

I tillegg kan en Bitcoin-kompatibel telemedisintjeneste og nettapotek hjelpe folk med å få tilgang til medisinsk behandling hvor som helst.

Tilsvarende kan Bitcoin helseforsikring med et nettverk av Bitcoin-kompatible leger, apotek og sykehus hjelpe folk å få tilgang til helsetjenester i bytte mot månedlige medlemsavgifter.

Bitcoin-innsamling

Bitcoin tilbyr en unik måte å samle inn penger på uten tilsyn. I motsetning til GoFundMe eller Kickstarter, kreves ingen bankkonto eller offentlig ID, det er ingen høye avgifter, ingen restriksjoner og du kan donere anonymt. Bare lag en Bitcoin-adresse, legg til en Donate with SatSale-knapp, eller bruk den fullfunksjons BTCPay Fundraising Server, og du er klar til å motta donasjoner. Med dette kan du samle inn penger til forretningsideen din, motta veldedige donasjoner og donere til formål som interesserer deg.

Bitcoin Meetups

Start Bitcoin Meetings, enten det er online i et forum, Matrix-rom, Signalgruppe eller personlig på en kaffebar, hackerplass eller konferanse. Både små lokale sammenkomster og store konferanser kan hjelpe deg med å møte andre Bitcoins, skape personlige Bitcoin-markeder og utvide nettverket ditt. Møt folk fra alle yrker, som bønder, leger, programmerere, lastebilsjåfører og mer, og øk Bitcoin-fellesskapet.

proxy-forhandlere

Via proxy-forhandlere kan du få tilgang til sim-kort, motta post, kjøpe land, foreta papirbetalinger og mye mer uten KYC. Proxy-forhandleren registrerer tjenesten i navnet til selskapet, og du betaler dem et gebyr i bitcoin. På denne måten gir proxy-handlere en bro mellom den gratis “kryptoøkonomien” og “kontantøkonomien.”

I motsetning til shell-selskaper med nominerte styremedlemmer, krever ikke proxy-forhandlere offentlig identifikasjon. Dette gir en tilgjengelig og pseudonym måte å få tilgang til de nødvendige tjenestene på.

Noen konkrete eksempler på proxy-handlere:

Personlige shoppingtjenester: Kunden skriver inn produktets URL og sender bitcoin. Deretter betaler den personlige shopperen papirregningen til bankkontoen sin og kunden mottar produktet. Dette hjelper folk med netthandel, selv om de ikke har en bankkonto.

Anonyme sim-kort: Selskapet registrerer sim-kort i eget navn eller importerer sim-kort fra land som ikke krever KYC-krav og selger dem videre for profitt.

Anonyme postkasser: Kunden sender brev eller pakke til en lokal bedrift, betaler gebyr og mottar post ved hjelp av SMS-kode eller passord.

Utleie av leiligheter og kjøp av tomt: Forhandleren ved fullmektig inngår kontrakten i firmaets navn mot et gebyr. Kunden kan da bo i leiligheten eller bygge på tomten uten behov for legitimasjon.

Hvis du har en bedrift, dummy-selskap eller tilgang til en offentlig ID, kan du vurdere å tilby proxy-forhandlertjenester til folk som trenger dem, med dine egne avgifter, vilkår og begrensninger.


Igjen, dette er bare foreløpige eksempler. Tenk på hvordan du vil presentere ferdighetene dine i Bitcoins sirkulære økonomi og produktene eller tjenestene du ønsker å kjøpe.

start i dag

Du kan begynne å bygge en sirkulær Bitcoin-økonomi i dag med de ferdighetene og ressursene du har. Du trenger ikke å spørre om tillatelse eller vente på en revolusjon.

Folk deltar på markedene hver dag, fra dagligvarer til jobb, leilighetsutleie og legebesøk. Spør favorittbutikken din om du kan betale med bitcoin, vis «Bitcoin akseptert her»-skiltet på bedriften din eller start en lokal Telegram-gruppe for byen din.

Gjenvinne kontrollen fra staten, stjele den, kontrollere den og sensurere den. Det er pengene dine, ferdighetene dine og tiden din – og Bitcoin vil hjelpe deg å forsvare det.

Avvisning av statlig monopol på penger (obligatorisk), identitet (kjenn kunden din), og markeder (regulering).

Frigjør markedene, frigjør verden.

Dette er nok et gjesteinnlegg av Anarkio. Meningene som uttrykkes er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis meningene til BTC Inc Bitcoin Magazine.

Dette innholdet er levert av Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artikler, diagrammer og guider. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *