Stablecoin-regulering: hva…

Reguleringen av stablecoins er i forkant av nyhetene. Med de siste nyhetene om SECs «kampanje» og anbefalingene fra presidentens arbeidsgruppe om sektoren, lurer mange på hva fremtiden bringer. Noen bransjeinnsidere spår at stablecoin-markedet kan nå 1 billion dollar innen 2025. Det er derfor viktig å vurdere hvordan regulering kan se ut. Hvilke interesser har arrangørene? Hvordan vil regulering eller mangel på det påvirke næringen?

Hva er faktorene bak den fantastiske veksten i kategorien som fanget oppmerksomheten til regulatorene?

Vis verdi for stablecoins i dag

Stabile mynter har i økende grad vokst i popularitet og bruk. De tilbyr en dollareksponering i kryptofeltet. Det gir et stabilt medium for applikasjonsutveksling. Det er også en enkel på- og avkjøringsrampe. Det brukes hovedsakelig i DeFi for å tjene inntekter fra institusjonelle selskaper som ikke ønsker å tilby mer pris til flyktige kryptovalutaer. I tillegg bringes betalingsstablecoins til markedet av Circle og andre. De er også under vurdering for nasjonal bruk.

Stablecoin-utstedelsesmodeller

Det er tre grunnleggende stablecoin-utgivelsesmodeller, inkludert:

  • Støttet av Fiat (dvs. stablecoins av banker) – I denne modellen holdes kontanter og kontantekvivalenter av institusjonen. Stabile kryptovalutaer kan teoretisk innløses i et forhold på 1:1 av den grunnverdien. Eksempler inkluderer USDC og USDT.
  • Derivater (algoritme) – Denne modellen gjør det mulig å lage finansielle instrumenter som er dollarlignende eller faste i verdi. De er basert på derivater eller gjeldsposisjoner, men er ofte volatile. DAI er et slikt eksempel.
  • Branded Dollars – Disse er støttet av garantier for spesifikke prosjekter og deres hvelv. Det er ekvivalenten på kjeden til en verdipapirstøttet kryptovaluta der et digitalt token kan byttes mot en tilsvarende verdi i amerikanske dollar, med ICHI som en slik tilnærming.

Regulating Stablecoins: The Rise of Regulators

Som nevnt tidligere har det vært mye samtale på føderalt regjeringsnivå angående regulering av stablecoins. SEC-president Gary Gensler omtalte nylig stablecoins som «pokersjetonger». Han bemerket at regjeringen ville spille en aktiv rolle i regulering mens de presset kongressen til å handle. Tilsyn på statlig nivå vokser også frem.

Problemet er at regulatorer er bekymret for risikoen ved å erstatte statlige og finansinstitusjoner. De utforsker spesifikt innskudds- og støttemekanismene bak stablecoins. De vurderer også å utstede tokens selv via en sentralbanks digital valuta. Tradisjonelle finansmarkedsaktører føler seg truet. Ikke overraskende har de betydelig innflytelse med regulatorer i hovedstaden.

Hva er i horisonten for stablecoins

Stablecoins kan være regulert eller ikke. Med eller uten statlig tilsyn forventer vi å se økt adopsjon og bruk av stablecoins på følgende områder:

  • betalinger over landegrenseneKryptovalutaøkonomien er global og grenseløs, og stablecoins forenkler internasjonale transaksjoner.
  • CBDCs: Noen pengemyndigheter utsteder sine egne digitale valutaer til sentralbanken. Andre vurderer å dra nytte av stablecoins for å bruke som valuta.
  • Detaljhandel og e-handel: Mange merker utforsker spørsmålet om lojalitetspoeng som er integrert med betalingssystemene deres. Stablecoinene gjør det mulig for dem å ha et enkelt byttemiddel knyttet til disse økonomiene.
  • DeFi: Dette vil sannsynligvis være et virkelig morder bruksområde som virtuelle valutaer for DeFi-økonomiene, noe som indikerer betydelig og økende bruk på grunn av den store og økende markedsverdien til sektoren.

Regulering av Stablecoins: Hva skjer videre

For det første tester institusjoner aggressivt tokeniserte eiendeler som stablecoins som en måte å forbedre betalingseffektiviteten. Banker som Shinhan Bank utsteder stablecoins støttet av verdipapirer for å benytte tjenestene deres. Antallet og aktiviteten til disse bruken vil øke i løpet av 2022.

Regulatorer bør se på denne innovasjonen som den primære driveren for å gi tilstrekkelige buffere uten å kvele innovasjon. Dette kan inkludere veiledning om reservekrav, krav til overføring av midler og utstedelse av tokens. Disse beskyttelsesbarrierene må ikke hindre innovasjonen som finner sted rundt om i verden. Overaggressiv regulering vil etterlate disse jurisdiksjonene i denne nye innovasjonen.

Har du en mening om reguleringen av stablecoins? La oss få vite det her.

Etterregulering av stablecoins: hva vil fremtiden bringe? Det dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *