Den estiske regjeringen er ikke…

Estlands finansdepartement bryst En offisiell avklaring av et nylig innført lovforslag som utløste rykter om et mulig forbud mot kryptovaluta.

Ifølge tilbakevisningen ble lovforslaget, som fortsatt må gjennomgå tre parlamentariske behandlinger, utformet i et forsøk på å stramme inn lisensieringen til eksisterende kryptotjenesteleverandører, og vil ikke påvirke enkeltpersoner som eier og handler kryptovalutaer.

Rettet mot leverandører av virtuelle eiendeler

“Forskriften gjelder ikke for kunder, men for virtuelle aktivatjenesteleverandører (VASPer) som driver virksomhet for eller på vegne av en fysisk eller juridisk person som et fast selskap. Dette betyr at lovverket ikke inneholder noen tiltak som forbyr kunder å å eie og handle virtuelle eiendeler og krever ikke på noen måte at kunder deler sine private nøkler i lommebøker, heter det i det offisielle svaret.

Ifølge finansdepartementet vil den foreslåtte reguleringen, som fortsatt må bestå parlamentariske høringer, ikke påvirke enkeltpersoner som eier krypto gjennom en privat lommebok som ikke leveres av VASP.

“Men kontoer åpnet med estiske VASP-er kan ikke være anonyme, og estiske VASP-er kan ikke tilby anonyme kontoer eller lommebøker,” la hun til, og forklarte at “identifikasjonsinformasjon må opprettholdes på en slik måte at den kan knyttes til transaksjonen, i likhet med bankoverføringer .”

De viktigste modifikasjonene

“Som en som aktivt investerer, har eierandeler og samler DeFi-tokens som bosatt i Estland, enten privat eller gjennom mine estiske selskaper (for privat bruk, ikke til tjeneste for andre), ser jeg ingen endring eller innvirkning på min evne til å gjøre så,” bemerket Sten Tamkivi, som begynte i Skype som en tidlig administrerende direktør og hjalp til med å se selskapet vokse til Estlands første enhjørning.

“Estland er et land med bare en million mennesker (slik at vi faktisk kan snakke med politikerne våre!) som har skapt syv Web2-selskaper som har neshorn og har 1 milliard euro+ per år tidlig teknologiinvestering i over 1200 startups. Vi kommer til å sortere Web3 også Inkludert rimelige reguleringer,” la Tamkevi til, som etter mer enn åtte år i Skype grunnla sitt eget selskap, Teleport, som ble kjøpt opp av Mobilitys ledende globale talentplattform Topia i 2017 – hvor han for tiden fungerer som Chief Product Officer.

Tamkivi forsøkte å bryte ned det nye utkastet til en lang Twitter-tråd mens han kommenterte de viktigste endringene i den eksisterende forskriften.

I følge lovutkastet kan kun selskaper som opererer i eller assosiert med Estland søke om VASP-lisens, mens gjeldende regler tillater videresalg av lisensierte selskaper til tredjeparter.

“Tilsyn med disse enhetene er ikke mulig, og risikoen for misbruk truer estere som opptrer transparent og i god tro. I henhold til de nye reglene kan FIU nekte en lisens dersom enheten ikke har noen forretningsvirksomhet i Estland og ikke har noen tilsynelatende tilknytning til Estland» , ifølge finansdepartementet.

En annen viktig justering som vil påvirke den mindre VASP er økningen i kapitalkravene.

Etter å ha økt den fra gjeldende minimum på €12 000, vil VASP være pålagt å ha minimum €125 000 eller €350 000 i kapital – avhengig av typen tjeneste som tilbys.

Treasury forklarte at “denne handlingen vil ytterligere redusere risikoen for å registrere eller beholde en sovende VASP for videresalg,” selv om, som Tamkevi bemerket, slike handlinger “kan kvele noen veldig tidlige oppstartsaktiviteter.”

Den estiske regjeringen forbyr ikke kryptovalutaer, men lovforslag for å stramme inn reguleringen dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *