Krypto-prediksjonsplattform…

“Alle derivatmarkeder må operere innenfor lovens grenser uavhengig av teknologien som brukes,” sa fungerende direktør for håndhevelse Vincent McGonagall.

Den New York-baserte prognoseplattformen for kryptovaluta Polymarket har inngått et forlik med Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om å betale en bot på 1,4 millioner dollar.

Polymarket er en desentralisert plattform som gjør det mulig for brukere å satse på utfallet av begivenhetsmarkeder som proffsport og politiske valg via binære opsjonskontrakter.

Den 3. januar kunngjorde Commodity Futures Trading Commission (CFTC) at de hadde inngått og inngått siktelse mot Polymarket på samme tid, og fant ut at plattformen hadde drevet et “uregistrert eller uidentifisert anlegg” siden juni 2020.

I henhold til denne ordren vil Polymarket måtte betale en sivil bot på 1,4 millioner dollar sammen med å returnere eventuelle markeder på plattformen som ikke overholder CFTC-regelverket og Commodity Exchange Act (CEA). Polymarket svarte med en tweet 4. januar og sa at det var “spent på å gå videre.”

CFTC har uttalt at begivenhetsmarkedskontrakter støttet av et par binære opsjoner “utgjør bytteavtaler” under dens jurisdiksjon, og at plattformer som tilbyr markedseksponering må reguleres under CFTC og CEA.

I kunngjøringen oppfordret Vincent McGonagall, fungerende direktør for håndhevelse ved Counter-Terrorism Committee, derivatplattformer til å registrere seg hos håndhevingsbyrået, og ga særlig oppmerksomhet til de som jobber i den desentraliserte finanssektoren (DeFi):

“Alle derivatmarkeder må operere innenfor lovens rammer uavhengig av teknologien som brukes, spesielt de i den såkalte desentraliserte finans- eller ‘DeFi’-området.”

Imidlertid bemerket CFTC at Polymarket mottok en redusert sivil bot for sitt “betydelige samarbeid” med plattformens etterforskning.

I slekt: Vil amerikanske regulatorer ryste høyteknologiske bankers stabile mynter?

Cointelegraph rapporterte i oktober 2021 at CFTC hadde startet sin etterforskning av Polymarket, med plattformen som angivelig ansatt tidligere CTFC-håndhevelsessjef James MacDonald for å håndtere etterforskningen.