Han slo Solana med et annet nett…

Solana skal ha sluttet å jobbe i fire timer 4. januar, men Solanas sak viser at det ikke var noen nettverksproblemer.

Solana blockchain led en tredje hendelse på bare noen få måneder som tetter nettverket og forårsaker at transaksjoner mislykkes, med brukere som diskuterte om det var forårsaket av et annet DDos-angrep eller om det bare var nettverksproblemer.

Omfanget og arten av hendelsen er vanskelig å fastslå, ettersom Coinbase, Wu Blockchain og Redditors har rapportert en hendelse som forårsaket nettverksbremser og transaksjonsfeil. Anatoly Yakovenko, medgründer av Solana Labs, benektet imidlertid eksistensen av DDoS ved denne anledningen.

Den siste hendelsen kommer mindre enn en måned etter et tidligere angrep som så rapporter om at nettverket ble blokkert på grunn av et annet første DEX-tilbud (IDO) på Solanas desentraliserte utvekslingsplattform Radium.

I følge Wu Blockchain var Solanas nettverk nede i omtrent fire timer tidlig på morgenen 4. januar UTC som følge av et tilsynelatende DDoS-angrep. Solana.Status sier at nettverket er fullt operativt med 100 % oppetid i løpet av den tiden.

Et innlegg på r/CryptoCurrency-gruppen på Reddit postet i går flere skjermbilder av Solana (SOL)-brukere som rapporterte problemer med mislykkede SOL-transaksjoner rundt tidspunktet for potensiell DDoS og nettverksstans. Coinbase har også levert en hendelsesrapport de siste 24 timene om Solana-nettverkets “slurve ytelse” som førte til mislykkede uttak av SOL på kryptobørsen.

Bruker u/Set1Less skrev: “Dette er grunnen til at du ikke bruker tjenestens statusside for å trekke konklusjoner, spesielt hvis den forklædt som en desentralisert blokkjede, men faktisk bare er en glorifisert database.”

Men andre brukere som svarte på r/CryptoCurrency-innlegget i r/Solana-fellesskapet stilte spørsmål ved sannheten av påstandene, med NiftyMufti som sa:

“Så i stedet for å gjengi folks tilfeldige meninger, hvorfor ikke vise grafer? Et DDoS-angrep og nedetid kan vises i blokkutforskere. Jeg ser ikke slike tegn. Beviser at jeg tar feil. På hvilke timer i hvilken tidssone skulle dette skje? ”

Solana Labs medgründer Yakovenko gjentok dette på Twitter tidligere i dag, og la merke til at nettverksproblemene ikke var relatert til DDoS, og bare var “smerten med å få en ny oppetid kommersielt.”

i en Separert Twitter uttalte Yakovenko også at “kostnadsmodellen for beregning er fortsatt [little] Wow, den virkelige løsningen for å håndtere dette er 1.9, der TX må finne ut alle ressursene de bruker på forhånd.”

I slekt: Største kryptovinnere og -tapere for 2021

I et intervju med Cointelegraph 22. desember sa Austin Federa, kommunikasjonssjef ved Solana Labs, at utviklere jobber for tiden med nettverksproblemer, spesielt når det gjelder å forbedre transaksjonsskalering.

Solana Runtime er et nytt design som ikke bruker EVM [Ethereum Virtual Machine] Mye innovasjon har blitt gjort for å sikre at brukerne får de billigste avgiftene som mulig, men det er fortsatt arbeid å gjøre under kjøretiden.»