Kina lanserer demo digital yuan

People’s Bank of China (PBoC) har utvidet sin beta-testing av landets digitale sentralbankvaluta (CBDC) eller den digitale yuanen for å lansere en ny mobillommebok.

Som rapportert av Reuters tirsdag, er den nye lommeboken tilgjengelig for en utvalgt gruppe fordi den fortsatt er på prøve- eller forsknings- og utviklingsstadiet.

Den nye mobillommeboken er spesielt tilgjengelig på Google Play Store og Kina-støttede App Store for iOS-brukere.

Den eksperimentelle mobillommeboken er utviklet av People’s Bank of China (PBOC) Digital Currency Research Institute og vil være i drift i Shanghai-regionen. Den mobile testlommeboken er et skritt fremover i Kinas søken etter en digital sentralbankvaluta som vil utfylle fiat-valutaen yuan.

Tidligere ble det sagt at kinesiske regulatorer ville gjennomføre en betatest av den digitale yuanen. Macau kan være et av alternativene for å teste den digitale yuanen, siden byen har en fordel i kasinoindustrien, selv om COVID-19-pandemien fortsetter å knuse sin sektor.

Guvernøren for People’s Bank of China, Yi Gang, avslørte allerede i november at hovedbanken ikke ville bremse utviklingen av det digitale yuan-prosjektet. Han påpekte at sentralbankens fokus for sentralbanken er å forbedre utformingen og bruken av den nye formen for penger, samtidig som den forbedrer den operative integrasjonen med eksisterende betalingssystemer.

Kinas innsats for CBD-utvikling har blitt rost de siste årene. PBoC lanserte forsøk på Digital Yuan i 2020 og gjennomførte en rekke transaksjoner for å demonstrere effektiviteten til CBDC i detaljhandelstransaksjoner. Fra november 2020 bekreftet guvernør Yi at People’s Bank of China (PBoC) hadde registrert over 300 millioner dollar i digitale yuan-transaksjoner.

For øyeblikket har den kinesiske regjeringen lykkes med å temme alle former for konkurranse som kan oppstå fra privat utstedte kryptovalutaer, etter å ha vellykket forbudt kryptovalutaer i fjor. De eneste synlige konkurrentene som konkurrerer med PBoC er sertifiserte betalingstjenesteleverandører inkludert WeChat og Alipay, som begge dominerer landets digitale betalingsøkosystem.

Det ser ut til at Kina ikke har det travelt med hensyn til jakten på den digitale yuanen og har ikke nevnt en dato når den nye formen for penger vil bli introdusert.

Bildekilde: shutterstock

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *