Kinesisk digital yuan lommebok-app nå…

Kinas sentralbank ga ut sin egen kryptolommebok-app i forkant av vinter-OL. Den digitale yuan-lommebokappen, også kjent som e-CNY, kan nå lastes ned fra iOS- og Android-appbutikker i landet.

Digital Yuan Wallet-appen kan nå lastes ned fra appbutikker for iOS og Android

Kinas sentralbank, People’s Bank of China (PBOC), har gitt ut en betaversjon av sin lommebokapplikasjon for sentralbank digital valuta (CBDC).

e-CNY lommebok-appen ble utviklet av PBOC Digital Currency Research Institute, også kjent som Digital Currency Electronic Payment (DCEP), og er nå tilgjengelig for nedlasting på iOS- og Android-appbutikker i Kina. Tidligere var lommebok-appen kun nedlastbar via private lenker. Appen er gratis å bruke.

Mu Changchun, president for PBOC Institute for Cryptocurrency Research, sa i november at rundt 140 millioner kinesiske innbyggere hadde åpnet en digital konto i yuan i oktober 2021, med et etterslep på 62 milliarder yuan (9,7 milliarder USD) i transaksjoner siden lanseringen. .

Guvernør Yi Gang i People’s Bank of China (PBOC) sa i november at Kina vil fortsette å fremme utviklingen av sin digitale sentralbankvaluta og forbedre utformingen og bruken, inkludert øke interoperabiliteten med eksisterende betalingsinstrumenter.

Inne i den digitale yuan-lommebokappen er det et varsel som sier at appen er i beta for forskning og utvikling. I følge SCMP er nye brukerregistreringer begrenset til regioner som er gjenstand for digitale yuan-prøver og gjennom store banker som tilbyr e-CNY-tjenester. Testområdene er Shenzhen, Suzhou, Xiongan, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xi’an, Qingdao, Dalian, og arenaer for årets vinter-OL arrangert av Beijing.

Hva synes du om den kinesiske digitale yuan-lommebokappen som er tilgjengelig på iOS- og Android-appbutikker i Kina? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *