Ethereum dominerer blant utviklere…

De totale månedlige aktive utviklerne målt nådde en rekordhøy på over 18 000, men Ethereum har det største antallet av dem.

Ethereum-økosystemet har fortsatt mye flere utviklere enn konkurrerende nettverk, men de tar igjen med en raskere vekst.

Ethereum-konkurrenter som Polkadot, Solana og Binance Smart Chain vokser raskere når det gjelder utviklingsaktivitet ifølge kryptoforskningsfirmaet Electric Capital, som la ut funnene sine om blockchain-utviklingsøkosystemet i en ny rapport 6. januar.

Den avslørte at mer enn 4000 aktive åpen kildekode-utviklere per måned jobber på Ethereum – langt flere enn de 680 som jobber på Bitcoin-nettverket. På tvers av alle serier var de totale målte månedlige aktive utviklerne over 18 400 og rekorden for antall kodeforpliktelser fra nye utviklere i 2021 ble brutt med over 34 000.

Målingene ble oppnådd ved å analysere rundt 500 000 kodelager og 160 millioner koder, som er endringer eller oppdateringer av koden. Rapporten bemerker at Ethereum, Polkadot, Cosmos, Solana og Bitcoin er de fem beste utviklerøkosystemene totalt sett.

Ifølge rapporten har Polkadot rundt 1500 utviklere totalt, mens Cosmos og Solana teller rundt tusen hver.

Andre aktive økosystemer når det gjelder månedlige utviklere var Cosmos og NEAR som lanserte et utviklerfond på 800 millioner dollar i oktober, og Tezos, Polygon og Cardano med over 250 aktive månedlige utviklere.

Mens Ethereum fortsatt er dominerende – mer enn 20 % av nye Web3-utviklere har sluttet seg til økosystemet – har rivaliserende nettverk opplevd enda større vekst.

“Polkadot, Solana, NEAR, BSC, Avalanche og Terra vokser raskere enn Ethereum på lignende tidspunkt i historien.”

Vekst av økosystemutvikling siden den første forpliktelsen – elektrisk kapital

Rapporten sammenlignet gjennomsnittlige månedlige aktive utviklere mellom desember 2020 og desember 2021, og la merke til at Solana vokste 4,9 ganger, NEAR hadde en 4X veksthastighet, og Polygons månedlige utviklere mer enn doblet seg. Cosmos oppnådde en økning på 70 % i gjennomsnittlig månedlig aktive utviklere og en 80 % BSC-økning i løpet av 2021.

Mens utviklingsveksttallene er imponerende for prosjekter i tidlig fase, er Ethereum fortsatt konge. Økosystemet har fortsatt det største nettverket av verktøy, applikasjoner og protokoller og er 2,8 ganger større enn sin nærmeste konkurrent, Polkadot.

I slekt: “Vi er 50% av veien dit,” sier Vitalik om utviklingen av Ethereum.

Solana, Avalanche, BSC, NEAR og Terra har dukket opp som DeFi-huber i løpet av det siste året eller så, og tiltrekker seg flere utviklere etter hvert som adopsjonen øker. Månedlige aktive bidragsytere til DeFi vokste med 64 %, og mer enn 500 nye utviklere bidro med tokens til DeFi-prosjektet hver måned i fjor, bortsett fra i januar, rapporterte den.

Dette innholdet ble levert av Cointelegraph.com News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *