Kasakhstan har blokkert tilgang til …

Sivil uro i Kasakhstan har utviklet seg til en landsomfattende blackout for internettbrukere. Kryptoindustrien lever på Internett. Gruvedrift, handel og overføring av digitale penger er fortsatt i horisonten.

ISP Kazakhstantelecom har deaktivert nettverkstilgang over hele landet. Lokale nyhetssider, så vel som alle ressurser i KZ-regionen, er ikke tilgjengelige. I store byer er det heller ingen mobilforbindelse. Dette ble rapportert av Global Checks overvåkingstjeneste for låsesmed.

Den britiske tjenesten NetBlocks, som overvåker tilstanden til nettverket over hele verden, har bekreftet at Internett i Kasakhstan er blokkert. Strømbruddene begynte i landet 4. januar. Onsdag 5. januar hadde trafikken endelig kollapset, og sendte hele Kasakhstan tilbake til begynnelsen av 1990-tallet. De har spurt seg selv, finnes det liv uten internett?

Kilde: NetBlocks

Avbruddene rammet både fastnett- og mobiloperatører. De største mobiloperatørene Kcell, Beeline og Tele2 ble hardest rammet. I følge NetBlocks kan ikke strømbrudd omgås på nettverksnivå ved hjelp av spesiell programvare eller en VPN.

Landet var vitne til protester for tredje dag. Den offisielle linjen er at gjærende misnøye over høye strømpriser raskt ble til en politisk revolusjon.

Hvem vil bli berørt i Kasakhstan

Kasakhstan er nummer to i verden når det gjelder bitcoin-gruvedrift. I følge University of Cambridge representerer det 18 % av all gruvekapasitet i verden. Gruvearbeidere ble nylig trukket fra Kina til Kasakhstan. Dette kommer i hælene på Beijings forbud mot denne typen aktivitet. Bare i 2021 distribuerte det kinesiske gruveselskapet Canaan mer enn 10 000 kryptogruvefarmer i Kasakhstan.

Gruvearbeidere i Kasakhstan

Alt er klart med gruvearbeidere i Kasakhstan. “Ingen internett – ingen gruvedrift,” sa Roman Zabuga, markedsdirektør i Bitriver.

Konsekvensene av å koble mange gruverigger fra nettet vil avhenge av varigheten av strømbruddet og vil vise seg i løpet av få dager. Eksperten la til at gruveselskaper etter hvert vil kunne vurdere tap.

Handelsmenn i Kasakhstan

Økonomiske tap truer ikke bare gruvearbeidere. Handelsmenn fra Kasakhstan mistet tilgangen til sine børskontoer. Uten evne til å styre posisjoner kan mange tape kapital.

Kryptovalutaeiere

I mellomtiden bryter innbyggerne i Nur-Sultan seg inn i minibanker og tar ut kontanter massevis, i frykt for at de vil miste tilgangen til penger på bankkontoer. Det er ikke lenger mulig å betale med kort, fordi betalingsterminaler trenger tilgang til Internett.

I Kasakhstan er det ganske mange steder du kan betale med kryptovaluta. Denne funksjonaliteten er imidlertid ikke tilgjengelig uten Internett.

Det er en interessant presedens her. Innbyggere i Venezuela møtte de samme problemene under strømbrudd. De hadde imidlertid fortsatt mobilforbindelse og sendte kryptovalutaer til hverandre via SMS. Kasakherne har en annen hindring. De har ikke engang tilgang til mobildekning.

Dette er turbulente tider i Kasakhstan, og vi vil følge med på dette området.

Har du noe å si? Skriv til oss eller delta i diskusjonen i vår Telegram-kanal.

Post Kasakhstan blokkerte tilgangen til Internett. Hva skjer med kryptovalutaer nå? Det dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *