Kryptovalutahandlere betaler 15 % av…

Republikken Thailand har avslørt nyhetene om at kryptovalutahandlere i landet nå må betale en kapitalgevinstskatt på 15 % på alle sine kryptohandler.

Thailand introduserer ny skattelov for kryptovaluta

6. januar avslørte Bangkok Post at det thailandske finansdepartementet uttalte at aktører i kryptoindustrien som investorer og gruvedrift vil være underlagt den nye skatteloven.

Landets inntektsavdeling følger nøye med på industrien, med øynene åpne for å generere mer inntekter fra kryptovalutasektoren, som registrerte imponerende handelsvolum i 2021.

Overraskende nok har den nye skatteloven benådet utveksling av kryptoaktiva. Dette oversettes til det faktum at kryptovaluta-børser ikke vil betale 15% kryptoskattegevinster. Spesielt har mange av disse børsene tilknytning til store banker og velstående forretningsmenn i Thailand.

For eksempel kjøpte First Bank of Thailand nylig landets største børs, Bitkub, i november ved å kjøpe en eierandel på 51 % i børsen. Tilsvarende eier CP Group landets største matmonopol, Upbit Thailand, som er en av de fremtredende børsene i landet.

Et annet godt eksempel er Zipmex Thailand. Det er assosiert med Bank Ayodhya. Husk at børsen samlet inn mer enn 40 millioner dollar fra den femte største banken i august i fjor.

Ny kryptolov kan være komplisert for vanlige mennesker – Zipmex CEO

Når vi snakket om den nye kryptoskatteloven, bemerket Zipmex medgründer og administrerende direktør Akalarp Yimwilai at handelsmenn er interessert i å betale kryptovalutaskatt, men skatte- og beregningsmetodene er for komplekse for vanlige folk å forstå.

Skattemetoder og beregninger bør være mer konsise, oversiktlige og enkle å forstå. Mange jeg kjenner ønsker å betale skatt, men vet ikke hvordan de skal beregnes.

Selv om regjeringens metodikk for å fjerne avgiften ikke er klar, gir den allerede andre signaler. Thailand er kjent som et verdens turistsenter som tiltrekker seg millioner av turister årlig.

Turistdepartementet, i et forsøk på å gjenopplive reiselivsnæringen, har jobbet utrettelig for å lokke kryptovalutaindustrien med nye initiativer. Det ser imidlertid ut til at landets hovedbank jobber mot det ved å slå ned på digitale eiendeler.

I desember i fjor kunngjorde Bank of Thailand sin plan for å utarbeide nye tiltak for å regulere kryptovalutrelaterte aktiviteter for enkeltpersoner og bedrifter. Faktisk vil et rådgivende dokument om det økonomiske landskapet snart bli utgitt senere denne måneden.

Kryptovalutahandlere etter å ha betalt 15 % av gevinstene sine i skatt i Thailand dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *