Hvorfor var det beste å forby Kina…

Forbudet mot Bitcoin-aktivitet i Kina genererte negative overskrifter i 2021, men ser tilbake, var det det beste som kunne ha skjedd i fjor.

Da det kinesiske Bitcoin-nedslaget trådte i kraft, spekulerte mange i at industrien aldri ville komme seg. Utrolig nok har imidlertid forbudet satt søkelyset på både sektorens motstandskraft og entreprenørskapet til gruvearbeiderne som holder blockchain-hjulet i gang.

Selv om People’s Bank of China (PBOC) anså kryptorelaterte aktiviteter som ulovlige i september, hadde bitcoin et bemerkelsesverdig år i 2021, og brøt sin tidligere all-time high (ATH) da institusjonelle aktører ble med i partiet. Langt fra å representere dødsstøtet, hadde det berømte forbudet knapt noen effekt på det større opplegget.

Anatomi av Kinas krig mot kryptovaluta

Alle som har meldt interesse vil vite at Kina aldri har vært så positiv til Bitcoin. Som Meltem Demirors, sjef for strategi hos CoinShares bemerket i september, “Dette burde være 20. gang Kina har forbudt bitcoin.”

Så hvorfor var dette angrepet annerledes? I hovedsak fordi alle kortene nå lå på bordet og alle statsmakter ble brukt til å håndheve forbudet. Mens kinesiske finansinstitusjoner tidligere ble forbudt å tilby tjenester relatert til kryptovaluta, er nå all aktivitet knyttet til kryptovaluta – inkludert handel og gruvedrift – forbudt.

I det som har blitt kalt “Great Mining Migration: Gruvearbeidere basert i provinser som Xinjiang, Indre Mongolia, Sichuan og Yunnan skrudde raskt av riggene sine og flyktet til nye beitemarker: Kasakhstan, Russland og Nord-Amerika. I mellomtiden falt hasjraten med så mye som 50 % før den rebounder dramatisk. interessant.

Det er sikkert mange grunner til at Bitcoin er forbudt i Kina. Ikke bare er lovgivere bekymret for aktivavolatilitet, men de, som mange regjeringer rundt om i verden, er bekymret over deres manglende evne til å påvirke den. Dessuten truer den energiintensive naturen til bitcoin-gruvedrift – rundt 40 % av kinesiske bitcoin-gruver er kullfyrt etter noen estimater – med å undergrave Beijings forpliktelse til å nå karbonnøytralitet innen 2060.

Det krevde selvfølgelig ikke et geni for å innse at KKP utvetydig fremhevet sin statsstøttede digitale valuta. Ifølge eksperter vil Folkets Bank of China (PBOC) sannsynligvis være den første som lanserer en fullverdig digital sentralbankvaluta (CBDC).

I lys av påfølgende hendelser kan Kinas tilbaketrekning fra scenen bare sees i et positivt lys. Tross alt, tenk på hva som har skjedd siden forbudet ble annonsert: Bitcoin nådde en ny all-time high på over $68 000; Det første børshandlede fondet (ETF) for BTC-futures lansert i USA, som lar investorer kjøpe og selge eksponering til eiendelen utenfor børser; USA har blitt det dominerende gruvesenteret i verden.

Dette siste punktet bør bemerkes: den dominerende gruveposisjonen er ikke lenger et autoritært land, men et demokratisk land. Dessuten, mens kinesiske politikere tar på seg dårlige bitcoin ved enhver anledning, har mange amerikanske beslutningstakere omfavnet aktivaklassen, utarbeidet planer for å godta bitcoin-skattebetalinger og til og med la ansatte ta ut bitcoin-lønn.

Amerikanske investorer vil sannsynligvis også bli beroliget av Kinas avtagende innflytelse på gruvescenen. Spesielt siden selskaper som Lancium investerer tungt i Texas bitcoin-gruver som drives av fornybar energi.

grønne skudd for å komme videre

Å si at det har vært en grønn revolusjon innen bitcoin-gruvedrift kan være forgyllende for en tulipan, men det har absolutt vært et fornyet fokus på bærekraft i år. I mai kunngjorde Elon Musk og Michael Saylor dannelsen av Bitcoin Mining Council, et prosjekt fokusert på å fremme vedtakelse av grønnere gruveinitiativer.

Med mange av Nord-Amerikas største bitcoin-gruvearbeidere – inkludert Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, HIVE Blockchain, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain og Hut 8 Mining – er styret forpliktet til å standardisere krav til energirapportering og fremtidig bevis for industrien. .

Innsats på steder som Texas bør også hjelpe med denne oppgaven: Omtrent 16 gigawatt med nye vind- og solprosjekter er satt til å komme til Vest-Texas bare i løpet av neste år.

På dette bakteppet bør det ikke komme som noen overraskelse at bitcoin har fortsatt å trives, spesielt blant institusjonelle investorer. I følge CoinShares siste flytrapport, så Bitcoin mer enn $114 millioner i institusjonelle tilsig i slutten av november, til tross for et prisfall på 12%. I mellomtiden genererte den siste ETFen 1 milliard dollar i aktiva under forvaltning i løpet av de to første dagene – og ble det raskeste fondet noensinne som nådde denne milepælen.

Etter et turbulent år ser nå bitcoin-gruvearbeidere fremover mot 2022 og forventer at det neste børsnoterte selskapet vil legge til BTC i balansen. I de kommende årene kan det kinesiske Bitcoin-forbudet bli sett på som et positivt vannskille for industrien.

Dette er et gjesteinnlegg av Sadie Williamson. Meningene som uttrykkes er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis meningene til BTC Inc Bitcoin Magazine.

Dette innholdet er levert av Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artikler, diagrammer og guider. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *