PayPal fungerer av seg selv…

Hvis markedskrakket gjør deg nervøs og du tror kryptovalutaindustrien er død, kan det være lurt å ombestemme deg. PayPal, den globale elektroniske betalingsgiganten, utvikler sin egen digitale valuta.

PayPal utforsker utviklingen av en stablecoin, potensielt knyttet til amerikanske dollar, selv om det ikke er informasjon om et veikart for prosjektet. I en snakk med Bloomberg News avslørte Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President for Crypto and Digital Currencies i PayPal, at forsøket bare var en leting, men veldig alvorlig, selv om det ikke er noen konkrete planer for praktisk implementering ennå. Han understreket imidlertid at hvis mynten blir godkjent, vil den oppfylle alle nødvendige regulatoriske kriterier:

“Vi utforsker en stabil mynt; hvis og når vi søker fremover, vil vi selvfølgelig jobbe tett med de relevante regulatorene.”

PayPal-mynt: Hvorfor stablecoin er fornuftig for PayPal

Utviklingen av en stablecoin gir PayPal visse fordeler. For eksempel unngår den det regulatoriske presset som eksisterer rundt mer volatile og desentraliserte kryptovalutaer, og gir kundene trygghet på at beløpet de har i lommeboken vil ha samme verdi over tid. Den er også bedre egnet til PayPals forretningsmodell, som i hovedsak er en lisensiert pengesender.

PayPal Coin, det (ikke så) kreative kodenavnet for kryptovaluta, ble oppdaget tidligere i år av Steve Moser, en programvareutvikler som også avslørte i november 2021 at PayPals applikasjonskode inneholder referanser til mulig kompatibilitet med NEO-kryptovaluta.

PayPal Myntlogo: Bilde The Tape Drive

NEO er en smart kontrakt blokkjede som først og fremst ble utviklet i Kina og ble kjent som kinesisk Ethereum. Den nøt stor popularitet under boomperioden 2017-2018, hovedsakelig på grunn av promoteringen som en av de første Ethereum-morderne. Imidlertid klarte det ikke å fange offentlig oppmerksomhet de påfølgende årene. Den er for øyeblikket rangert på 69. plass på listen over de 100 beste kryptovalutaene med størst markedsverdi.

Neste steg i den større planen

PayPal-satsingen er neste steg i selskapets interesse for kryptovaluta-verdenen. Peter Thiel advarte allerede i 2021 om at bitcoin kunne bli et økonomisk våpen for Kina og ba om press for forskning og utvikling i amerikansk industri slik at den ikke skulle bli stående bak i kappløpet om å dominere markedet for kryptovaluta og digitale aktiva.

I 2020 annonserte PayPal en funksjon for å kjøpe Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash og har siden utvidet tjenestene sine, tillater salg av kryptovalutaer, 3 og jobber for å bringe denne tjenesten til andre land.

Det er også viktig å merke seg at PayPal var et grunnleggende medlem av Libra Association, et initiativ ledet av Facebook for å lage en kryptovaluta kontrollert av flere store selskaper. Prosjektet mislyktes til slutt, men PayPal ser ut til å lære av Facebooks feil for å kunne lansere sin egen valuta.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *