Pakistanere taper millioner i kryptovalutaer…

Investorer fra Pakistan har blitt ofre for en storstilt svindel ved bruk av kryptovaluta. Landets viktigste rettshåndhevelsesbyrå har utstedt en melding til kryptoutveksling Binance i forbindelse med en svindel som resulterte i tap på 100 millioner dollar til pakistanere, avslørte medieoppslag.

Svindlere lokker pakistanere til å investere i kryptovaluta med Binance

Pakistans føderale etterforskningsbyrå (FIA) har avdekket en svindel med kryptovalutainvesteringer som angivelig har kostet pakistanske borgere rundt 17,7 milliarder rupier (omtrent 100 millioner dollar). Imran Riad, direktør for FIAs cyberkriminalitet, sa fredag ​​at regulatorene hadde brukt kryptovaluta. Lokale medier siterte Riyad som sa:

Vi startet en etterforskning etter å ha mottatt klager på en svindel som involverte milliarder av rupier begått ved bruk av ni nettapper.

Svindlere brukte mobilapper som ga pakistanske muligheter for kryptoinvesteringer, og sendte folk mellom $100 og $80 000, eller et gjennomsnitt på $2000 per person. Investorer oppfordres til å registrere seg på Binance, verdens ledende kryptovalutabørs, og overføre midler fra Binance Wallet til kontoer knyttet til appene. 20. desember ble myndighetene kontaktet av flere brukere som klaget over at rundt 12 apper plutselig sluttet å fungere.

“Under etterforskningen ble det funnet at de uredelige kontoene til forskjellige applikasjoner, nemlig MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OKMINI, BB001, AVG86C, BX66, 91 fp og TASKTOK, var knyttet til Binance-lommebøker,” forklarte tjenestemennene. Hver hadde et gjennomsnitt på 5000 kunder. FIA utstedte en melding til Hamzah Khan, identifisert som Binances representant i Pakistan, og innkalte ham til å møte personlig 10. januar.

“FIA Cyber ​​​​Crime Sindh har utstedt en stevning til Hamza Khan, daglig leder/vekstanalytiker ved Binance Pakistan (Crypto Currency Exchange) for å forklare hans posisjon angående koblingen av falske mobilapplikasjoner for nettinvesteringer med Binance,” sa FIA . Av Express Tribune og andre nyhetskanaler. “Et relatert spørreskjema har også blitt sendt til Binance-hovedkvarteret på Caymanøyene og til Binance USA for å forklare det samme,” la byrået til i en pressemelding.

Myndighetene bør følge nøye med på pakistanske kryptotransaksjoner

FIA hevder å ha identifisert 26 Binance-lommebokadresser som brukes til å overføre penger. “Et brev er skrevet til Binance Holdings Limited for å gi detaljer om disse blokkjede-lommebokkontoene samt blokkeringsfradrag fra dem,” sa byrået og la til at det også ba om støttedokumentasjon og informasjon om appens integrasjon med kryptohandel. et program.

FIA bemerker at Binance er den “største uregulerte virtuelle valutavekslingen” der pakistanere har investert millioner av dollar, advarer FIA om at i tilfelle manglende overholdelse, kan nettkrimenheten anbefale Statens Bank of Pakistan (SBP) å ilegge økonomiske straffer. . Den har nå begynt å følge nøye med på pakistanernes transaksjoner på børsen.

Rettshåndhevende tjenestemenn kontakter også den populære meldingsappen Telegram der medlemmer av ordningen er lagt til ulike grupper for å spre signaler om prissvingninger i Bitcoin. FIA gir juridiske merknader til påvirkere på sosiale medier som promoterer apper og tar skritt for å forby alle bankkontoer knyttet til svindelen.

I desember frøs FBI mer enn 1000 bankkontoer og kort brukt av kryptovalutahandlere fra Pakistan. Kjøp og salg av kryptovalutaer er fortsatt forbudt i landet i henhold til rundskrivet utstedt av SBP i april 2018. Til tross for forbudet, avslørte en fersk rapport at pakistanere har investert 20 milliarder dollar i kryptoaktiva. Det har vært oppfordringer til regjeringen om å regulere relaterte transaksjoner.

Forventer du at Pakistan vil innføre flere restriksjoner på kryptoinvesteringer og handel etter denne svindelsaken? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *