Bots kommer: Blockchain Tech…

Roboter har blitt en integrert del av hverdagen vår nå. Selv om de ikke ser ut som cyborgs i science fiction-filmer, er de allestedsnærværende. Så hva skjer hvis ting går galt?

For alle som så Terminator-filmene som barn, kan vi alle forstå hva som kan gå fryktelig galt med roboter. Hvis du er ganske grinete og ikke ser klikkene, så er Skynet et kunstig superintelligens-system – et gigantisk robotsinn. Men han blir selvsagt bevisst. Det forbanna tar over. Jøss! Mennesker prøver å deaktivere den, og dette sårer Skynets elektroniske følelser. Så den svarer med et atomangrep. Hyggelig.

Filmen er en komplett fantasi. Men det reiser noen elendige spørsmål. Som, hvor langt kommer vi alle til slutt å lene oss på roboter? Hvilke sikkerhetsnett kan vi sette på plass slik at vi ikke støter på roboter som setter oss gjennom en atomvinter?

Blockchain til unnsetning. Et transaksjonsbasert kommunikasjonssystem kan hjelpe mellom hver bot. Det vil sikre at hærer av roboter når målet sitt selv om noen roboter blir hacket.

Roboter og blockchain

Dette er scenariet. En selvkjørende drone – utstyrt med avanserte sensorer – er skutt opp for å oppdage skogbranner. Mens roboten flyr høyt over de storslåtte grønne fjellene, oppdager den røyk. Denne kommanderende roboten sender posisjonen sin til en sverm av brannslokkingsdroner. Robothæren skynder seg til brannstedet i formasjon. De er klare til å beskytte menneskeheten og eiendommen.

bot hær hack

Alt dette høres bra ut … men … hva ville skje hvis lederroboten ble hacket av en ondsinnet agent? Hva om den hackede lederroboten kjørte alle de andre robotene bort og tok fyr? Med den sekundære bølgen av roboter ført bort fra brannen, vil de i det hele tatt vite at de har blitt lurt?

Forskere ved MIT og Polytechnic University of Madrid ser ut til å ha de samme marerittene om roboter som resten av oss. Det var disse menneskene som undersøkte om blokkjedeteknologi kunne gi en sikker måte for roboter å jobbe sammen på. Som det viser seg, ja, blokkjedeteknologi kan sikre kommunikasjon mellom hærer av roboter slik at de ikke angriper oss og brenner byene våre ned.

Forskere sier at bruk av blokkjedeteknologi kan beskytte mot svindel. Teknologien kan også brukes på andre områder innen robotikk. I fremtidens byer vil det være multibot-systemer for selvkjørende biler. Det vil være droner som frakter mennesker og produkter rundt i byen. Alle disse nye scenariene for fremtiden vil trenge beskyttelse.

Hvordan kan blockchain beskytte roboter

Blokkjeden gir en manipulasjonssikker oversikt over alle transaksjoner. Meldingen som sendes av dronen til satellittrobotene vil bli analysert for å identifisere avvik i informasjonsbanen.

Ifølge Eduardo Castillo fra MIT, “Ledere bruker tokens for å signalisere bevegelser og legge til transaksjoner i kjeden. De gir bort sine tokens når de blir fanget i en løgn. Så et transaksjonsbasert kommunikasjonssystem begrenser antallet løgner en hacket bot kan spre. Blockchain-verdenen som går utover retorikk om kryptovaluta inneholder mange ting som kan skape nye måter å forstå sikkerhetsprotokoller på.»

Transaksjonskommunikasjon

Forskerne sier at blokkjeden gir en permanent oversikt over alle transaksjoner. “Siden alle følgere endelig kan se alle instruksjonene gitt av lederrobotene, kan de se om de har blitt villedet. For eksempel hvis fem ledere sender meldinger som ber følgerne deres om å flytte nordover, og en leder sender en melding som forteller følgerne sine for å bevege seg vestover, kan følgere ignorere denne inkonsekvente trenden. Selv om en western-robot beveger seg ved en feiltakelse, vil den forvillede boten til slutt innse feilen når den sammenligner bevegelsene sine med transaksjoner som er lagret på blokkjeden.

Hver lederrobot mottar et fast antall tokens. De brukes til å legge til transaksjoner i kjeden. Derfor trengs ett token for å legge til en transaksjon. Følgerroboter kan bestemme at informasjonen i blokken er feil. De kan sjekke hva resten av de banebrytende robotene indikerte i det bestemte trekket. Den “feile” lederroboten mister tokenet. Når boten går tom for tokens, slutter den å sende meldinger.

Castillo legger til: “Vi så for oss et system der løgn koster penger. Når ondsinnede roboter går tom for tokens, kan de ikke lenger spre løgner. Derfor kan du begrense eller begrense løgnene som systemet kan vise roboter.”

Testen viste at selv når ondsinnede ledere løy for tilknyttede roboter, leverte det transaksjonsbaserte systemet til slutt alle tilknyttede roboter til deres destinasjon. Hver lederrobot hadde et begrenset antall tokens, lik de andre robotene. Så forskere kan utvikle algoritmer for å begrense det maksimale antallet løgner en ondsinnet bot kan fortelle.

Roboter og blockchain
Dette bildet viser et team med roboter som jobber sammen for å søke etter og deretter hente tapte gjenstander. Bruk av blokkjedeteknologi kan muliggjøre sikker og manipulasjonssikker kommunikasjon mellom roboter når de fullfører oppgaven.

Fremtiden til blockchain-roboter

I fremtiden håper Castillo å bygge sin forskning. Det ideelle scenariet er å lage nye sikkerhetssystemer for roboter ved å bruke transaksjonsbaserte interaksjoner. Dette kan bygge tillit mellom roboter og mennesker.

“Når du gjør disse botsystemene til en offentlig infrastruktur for roboter, utsetter du dem for ondsinnede aktører og feil. Disse teknikkene er nyttige for å kunne validere, revidere og forstå at systemet ikke vil bli ondt. Selv om noen medlemmer av systemet er kompromittert, vil det ikke føre til en kollaps Infrastruktur “.

Har du noe å si? Si det her!

Deretter kommer botnettet: Blockchain Tech kunne stoppe SkyNets status dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *