Disney patenterer teknologi for…

Den multinasjonale underholdningsgiganten ble godkjent for patent på en “virtuell verdenssimulator” i løpet av den siste uken i desember 2021.

Disney har blitt godkjent for et patent som vil skape interaktive attraksjoner beregnet på fornøyelsesparkbesøkende. Denne teknologien vil legge til rette for hodetelefonfrie augmented reality-attraksjoner (AR) i Disney-temaparker.

Teknologien vil fungere ved å spore besøkende som bruker mobiltelefonene sine, lage tilpassede 3D-effekter og projisere dem på nærliggende fysiske rom, vegger og gjenstander i hagen.

Underholdningsgiganten ble godkjent for en «simulator av den virtuelle verden på et virkelig sted», et patent 28. desember 2021. Den ble opprinnelig sendt inn til USAs patent- og varemerkekontor i juli 2020.

“Metaverse” har i stor grad blitt sett for seg å være online, tilgjengelig ved bruk av virtuell virkelighet (VR) eller AR-headset. Imidlertid vil teknologien foreslått av Disney bringe Metaverse inn i den fysiske verden.

Dette er ikke første gang Disney har indikert interesse for Metaverse. Under selskapets inntjeningssamtale for fjerde kvartal i november 2021 sa administrerende direktør Bob Chuckle at selskapet forberedte seg på å integrere fysiske og digitale eiendeler i metaversen.

“Vi vil være i stand til å koble den fysiske og digitale verdenen tettere sammen, og tillate historiefortelling uten grenser i Disney Metaverse.”

I november 2020 delte Tilak Mandadi, sjef for strategi hos Disney Resorts, i et LinkedIn-innlegg at hans mål er å blande den digitale og fysiske verdenen.

“Når vi ser mot fremtiden, er tilkoblede parkopplevelser som overskrider den fysiske og digitale barrieren og åpner opp for nye lag med historiefortelling vårt veldig spennende fokus,” skrev han den gang.

“Disse opplevelsene er varige, og gjesteengasjement inn og ut av parkene. Det er unikt for deg, men det er også sosialt og forbundet. Det er i konstant endring, så det er alltid noe nytt å oppdage.”

I slekt: Samsung lanserer metaverse-butikk i Decentraland

Selv om Disney fortalte Los Angeles Times at de ikke hadde “ingen nåværende planer” om å bruke simulatoren i nær fremtid, gjenspeiler det nylig godkjente patentet Mandadis visjon for en “Theme Park Metaverse.”

Det er 12 offisielle Disney-temaparker rundt om i verden, i USA, Paris, Hong Kong, Japan og Kina. I 2021 genererte Disney totale inntekter på rundt 17 milliarder dollar gjennom sitt temaparker, opplevelser og produktsegment til tross for globale nedleggelser på grunn av COVID-19-pandemien.

Dette innholdet ble levert av Cointelegraph.com News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *