Mannen bak 29 000 Bitcoin Ponzi-svindel…

Johan Steinberg, en sørafrikaner kjent for å drive en Ponzi-svindel på flere millioner dollar, Mirror Trading International (MTI) ble nylig arrestert i Brasil.

Dette blir nok en storstilt arrestasjon av landet. For noen måneder siden ble Claudio Oliveira fra Bitcoin Banco-gruppen satt bak murene på grunn av forsvinningen av 7000 bitcoins fra investorene hans i 2019.

Brasil scorer enda et poeng mot svindel med kryptovaluta

Johann Steynberg klarte å svindle tusenvis av mennesker over hele verden etter å ha opprettet en Ponzi-ordning og lovet avkastning på opptil 10 %. Ifølge foreløpige estimater ble mer enn 29 000 bitcoins stjålet av Steynberg.

Johann Steinberg ble arrestert i Goiania, hovedstaden i den brasilianske delstaten Goiás. Ifølge en offisiell pressemelding fra Goiás-regjeringen ble arrestasjonen gjort i koordinering mellom de lokale styrkene, det brasilianske føderale politiet og Interpol.

Tilsynelatende mottok brasilianske rettshåndhevelser informasjon om at Johann Steinberg var i landet etter å ha rømt fra Sør-Afrika i 2020 etter kollapsen av Mirror Trading International-plattformen.

Ifølge sjefen for hurtigintervensjonsgruppen, Raimundo Coelho Pinto Jr., varte etterretningsarbeidet omtrent en måned. Etter den tid klarte politiet å finne Johann Steinberg, og beslagla flere falske identiteter, elektronisk utstyr, flere sedler med nyttig informasjon, kredittkort, bærbare datamaskiner og andre verdifulle varer.

«Polititjenestemennene våre begynte å gjennomføre et grundig søk etter den mistenkte, og etter omfattende arbeid som varte i omtrent en måned, var det mulig å identifisere og håndtere saken … Federal Police and Interpol [unit in Brasília] De var allerede klar over etterforskningen vår. Så vi tok denne tilnærmingen, og saken ble forelagt den palestinske polititilsynsmyndigheten for å implementere den internasjonale arrestordren og straffeforfølge forfalskningsforbrytelsen.»

Forbryteren ble arrestert og satt bak lås og slå anklaget for bruk av falske dokumenter.

Hvordan fungerer en Ponzi-ordning?

Mirror Trading International (MTI) markedsførte seg selv som en investeringsplattform som lovet høy avkastning etter hvert som brukerne investerte mer penger.

Plattformen ble grunnlagt i Sør-Afrika i 2019 og lovet garantert avkastning på rundt 10 % per måned. På sitt topp kunne det skilte med 170 000 kunder over hele verden med over 1 milliard dollar i eiendeler under forvaltning.

Da kunder begynte å rapportere at MTI blokkerte saldoene deres, startet myndighetene undersøkelser etter gjentatte klager. Johann Steinberg forsvant kort tid etter og varslet Interpol.

Brasilianske myndigheter og Interpol arresterte Steinberg på nyttårsaften.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *