Hvorfor er det ikke flere kvinner som henvender seg til Bitcoin?

Hvis du tror at Bitcoin representerer fremtiden, bør du ønske at kvinner skal bevege seg oppover adopsjonskurven for å forbedre livene deres.

en introduksjon

Hvis du kunne inspirere en gruppe mennesker til å adoptere bitcoin, hva ville det vært? hele landet? obligasjonsforhandlere? Familiekontorledere?

Mens noen av disse gruppene ville ha en betydelig innvirkning, for eksempel investerte 5 % av befolkningen en del av eiendelene under deres kontroll i bitcoin, er det en viktigere gruppe å inspirere: kvinner.

Mens den kapitalistiske drivkraften for å engasjere kvinner søker å redusere tilgangen på tilgjengelige bitcoin og øke prisen over tid, ser en mer human drivkraft for å engasjere kvinner finansiell og teknisk (fintech) kompetanse, med Bitcoin i skjæringspunktet, som en måte å øke mulighetene for kvinner og deres familier, akkurat som alle ville omfavne Bitcoin.

Uansett hvilket synspunkt du forholder deg mer til, er det viktige spørsmålet, hvor langt tror du Bitcoin er i fremtiden?

Hvis du tror at bitcoin bare er en annen finansiell eiendel med potensiale for en uforholdsmessig økning, så er det kanskje ikke viktig for deg å ta på deg kvinner fordi du kan ende opp med å få de økonomiske gevinstene du søker uansett om det er bredt adoptert eller ikke.

Men hvis du tror at Bitcoin representerer fremtiden på samme uunngåelige måte som Internett gjorde på 1990-tallet, vil du at kvinner skal bevege seg oppover adopsjonskurven for å forbedre livene deres og livene til de rundt dem.

Uavhengig av ditt synspunkt, er det viktig at menn av oss tenker på motivasjonene våre fordi de vil bidra til kulturen vi utvikler som bitcoins, og dermed enten styrke eller devaluere kvinner i bitcoin-området.

“Som all vitenskap og alle evalueringer, har psyken til en kvinne hittil bare blitt sett fra en manns synspunkt.”

Karen Horney, banebrytende feministisk psykologi

Dette er et ubehagelig tema. Som mann og ektemann til en feminist er jeg godt klar over min manglende evne til å se og snakke fra en kvinnes synspunkt. Men denne saken er for viktig til å stå alene, så jeg skriver om den fra et sympatisk synspunkt.

sosialt problem

Hvis du bruker nok tid på å studere Bitcoin (og kryptovaluta)-systemet, vil du definitivt legge merke til mangelen på kvinneledede selskaper, podcaster og kontoer på sosiale medier.

Det er vanskelig å navigere i innholdet når man leter etter materiale av høy kvalitet som inkluderer kvinner med vilje. Etter min erfaring er de utilsiktede og ondsinnede konnotasjonene i den daglige dosen av Bitcoin-relatert innhold som konsumeres av en interessert observatør enorme. Jeg klandrer ingen eller samfunnet som helhet for det. Men i stedet tror jeg det er en følge av at flertallet av stemmene i bitcoin-området kommer fra menn.

Som en meditasjonsøvelse, spør deg selv følgende angående Bitcoin Twitter:

  • Hvor mange prosent er kvinner av personene som angir kjønn?
  • I gjennomsnittet av områdene du blir med i, hvor mange profiler er identifisert som kvinner kontra de som er identifisert som menn?
  • Hvor mange anonyme kontoer administrerer menn kontra kvinner?

Selv om det er umulig å vite svarene, er denne typen spørsmål ment å lede de som ønsker ærlighet til å innse at kvinner er underrepresentert i Bitcoin. Dette er i hvert fall på plattformen det er bred enighet om som Stedet å være I Bitcoin-økosystemet (ingen utveksler metakontonavn på Bitcoin-konferanser).

Betyr noe av dette egentlig noe? Ja. Hvorfor? Vennligst les.

bildekilde

verdensproblem

Før du prøver å diagnostisere årsaken til denne tilstanden, la oss zoome ut og se på tilgjengelig forskning for å kjenne symptomene tydeligere. Følgende fakta fremhever resultatene av en verden der kvinner blir ekskludert og devaluert, spesielt i FinTech-sektorene. Dette vil hjelpe oss å forstå den makroøkonomiske konteksten dette fenomenet utspiller seg i.

Tenk på denne statistikken: 90 % av husholdningenes økonomiske beslutninger i USA tas av kvinner. La det trekke et øyeblikk.

I lys av dette faktum, hvorfor er det ingen større innsats for å involvere halvparten av verdens befolkning?

I følge en amerikansk undersøkelse utført av CNBC og Acorn i august 2021, investerer 16 % av mennene i kryptovaluta sammenlignet med bare 7 % av kvinnene. Selv om fordelingen av kvinner som deltar i Bitcoin-fellesskapet er høyere nå enn noen gang siden begynnelsen, er det et kjønnsgap på 72 % med 86 % av mennene og 14 % av kvinnene som deltar i Bitcoin-fellesskapet, ifølge coin.dance via google analytics..

Lønnsforskjellen mellom kjønnene for helårsansatte i USA er 17,7 %, med gjennomsnittlig årlig inntekt på $47.299 for kvinner og $57.456 for menn.

Mer spesifikt tjener svarte kvinner i USA i gjennomsnitt 37 % mindre enn sine hvite mannlige kolleger. Tilsvarende tjener latinoer i USA i gjennomsnitt 45 % mindre enn hvite menn og 30 % mindre enn hvite kvinner, selv når det justeres for likestilling i utdanning og jobbroller.

bildekilde

Globalt er det et kjønnsgap på 9 % blant personer med bankkontoer med menn som har større sannsynlighet for å ha bankkontoer enn kvinner i utviklingsland.

Slike fakta reiser spørsmålene: Hvorfor? Hva er årsakene til disse forskjellene?

en grunn

Globalt går undertrykkelsen av kvinner tilbake til de tidligste nedtegnede skriftene.

«Undertrykkelse er urettferdig bruk av makt, lov eller fysisk makt for å hindre andre fra å være frie eller likeverdige… I mye av litteraturen skrevet i den antikke og middelalderske verden, har vi bevis på undertrykkelse av kvinner av menn i europeisk , Midtøsten og afrikanske kulturer. Kvinner hadde ikke de samme juridiske og politiske rettighetene som menn og var under kontroll av fedre og ektemenn i nesten alle samfunn.»

– Linda Nabikoski

Kvinneundertrykkelsen, ifølge feministisk teori, er først og fremst forårsaket av det patriarkalske systemet som er det sosiale systemet som har rådet siden forhistorisk tid. Som vi kan se fra sitatet ovenfor, har kvinner gjennom historien blitt behandlet som eiendomsobjekter i stedet for som lik menn i en felles menneskelighet. Selv om mange av de tidligere infeksjonene som ble påført kvinner nå er ulovlige rundt om i verden, tar helbredelsesprosessen tid. Siden store deler av verden har tatt i bruk et kapitalistisk økonomisk system siden renessansen, er kvinner fortsatt i ferd med å innhente et spill de ikke har fått lov til å spille på århundrer.

bildekilde

I USA er en årsak den diskriminerende behandlingen av kvinner siden statens fødsel i 1776. Ordet «dekke» er et ukjent ord med stor historisk betydning. Det er et viktig konsept for å bygge en forståelse av kjønnsforskjellene vi ser i Amerika bredt og spesifikt i Bitcoin.

Dekning er den juridiske praksisen som sikrer at en kvinne ikke har en juridisk identitet. Dette betyr at en kvinne ikke har lov til å jobbe i næringslivet, eie noe (inkludert arvet eiendom), eller til og med ha omsorgen for barna sine i tilfelle ektemannens død.

bildekilde

Gjennom årene har kvinner som Susan B. Anthony for kvinners rettigheter slik at omslaget kan tas fra hverandre bit for bit. Men bare fordi kvinner av denne nåværende generasjonen har fått rettighetene de burde hatt hele tiden, betyr ikke det at de ikke trenger å jobbe mot de nåværende holdningene innen fintech som har lagt bak seg.

Grunn til håp

I dag, litt over 13 år etter at Satoshi Nakamoto publiserte Bitcoin White Paper, er kulturen fortsatt definert og formet av mangfold og likhet. Dette er en veldig sensitiv og viktig tid i Bitcoins historie. Det er fortsatt et stort tomrom i fintech-området for kvinner å fylle, og Bitcoin er klar til å styrke kvinner til å gjøre det. Med sine faste røtter som en protest mot økonomisk ulikhet og korrupsjon, kan Bitcoin bidra til å velte tårnet av elitisme og ekskludering som lenge har vært i skjæringspunktet mellom teknologi og finans, noe som fører til en nedgang i antall kvinner i disse næringene.

Ettersom kamper i økende grad utkjempes i Washington, D.C. og globale jurisdiksjoner i forsøk på å regulere Bitcoin, utkjempes en like viktig kamp i hodet til hver Bitcoin for å beholde eller trekke tilbake status quo med hensyn til kvinner. Jeg tror Bitcoin vil være en viktig katalysator for endringene som verdens kvinner innen Fintech og utover trenger.

Gjennom årene har ledere som Roya Mahboob vært banebrytende i arbeidet med å engasjere kvinner i Bitcoin, og det er mange kvinner som gjør et godt arbeid i Bitcoin-området, som f.eks. Elizabeth StarkOg kjedelig biryanOg Cynthia LoomisOg Caitlin Long Og Amanda Cavalieri. Det skal bli spennende å se de utallige kvinnene som vil bli lagt til denne listen i de kommende månedene og årene. De vil bidra til å omforme det globale landskapet til å bli mer rettferdig og fritt.

Hvordan endrer vi veien?

Denne artikkelen er en oppfordring til menn (inkludert meg selv) om å tenke og handle mens vi streber etter å pleie ånden til Bitcoin og bryte lenkene til økonomisk undertrykkelse. Følgende forslag er på ingen måte uttømmende, og de er heller ikke midler for sår som er tusenvis av år gamle. Men hvis vi virkelig tror Bitcoin fikser dette, må vi som menn være innstilt på å skape et kulturelt grunnlag som viser seg å inkludere alle de som ble undertrykt av det gamle finanssystemet. Følgende oppmuntrer til ytterligere utforskning for hver av oss og tilbyr noen små skritt mot å skape et mer likestilt og inkluderende Bitcoin-miljø for kvinner.

  • Tenk på dine personlige meninger og motivasjoner når de er relatert til kvinners adopsjon av Bitcoin.
  • Erkjenne eventuelle fordommer som normalt kan være underbevisste og videreføres av historien om dekning og andre rester av kvinneundertrykkelse.
  • Spør en kvinne i familie- eller vennekretsen om deres tanker om Bitcoin. Lytt til tankene deres med et åpent sinn uten å prøve å overbevise dem om hvorfor de tenker som du gjør.

Vær en kvinnes alliert ved å bryte stillheten når du ser undertonene bak kvinnehat og kvinnehat.

bildekilde

Anbefalinger for videre læring:

Spesiell takk til min kone Nicole og for Pedro For deres store hjelp i denne artikkelen.

Forfatterens ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen er ikke en omfattende beretning om opplevelsen kvinner har inn og ut av Bitcoin-området. Det er bare et forsøk på å flytte samtalen videre mot et mer likestilt fintechlandskap og utover for alle kvinner. Jeg innser at det er mye binært språk i denne artikkelen, og jeg beklager hvis det var støtende for deg. Jeg håper du lærer noe nyttig av ham uavhengig av dine meninger om sex. Som en Latino-mann anerkjenner jeg ydmykt mine mannlige fordommer som slipper meg unna til tross for mine anstrengelser mot dem.

Dette er et gjesteinnlegg av Josh Doña. Meningene som uttrykkes er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis meningene til BTC Inc Bitcoin Magazine.

Dette innholdet er levert av Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artikler, diagrammer og guider. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *