Ser frem til DeFi for 2022…

HodlX en annen gjest send meldingen din

Å si at 2021 var et milepælår for desentralisert finans ville være en underdrivelse. I følge DeFi Pulse oversteg den totale låste verdien (TVL) i DeFi-applikasjoner 107 milliarder dollar i slutten av november. Dette tallet er flott alene, men mer med kontekst Den nåværende TVL representerer en økning på 400 % i forhold til TVL i november 2020 (22,09 milliarder dollar) og et hopp på 1200 % i forhold til 2019-beregninger (8,5 milliarder dollar).

Med disse tallene kan skeptikere ikke lenger avfeie DeFi som en ny kjepphest. Forbrukere har gjort det klart at de ønsker den økonomiske friheten og fleksibiliteten som DeFi-applikasjoner gir De svært restriktive digitale løsningene som tilbys av sentralbanker er ikke lenger på nivå.

Blockchain-skribent Adeline Chu påpekte til Nasdaq tidligere i år,

“Sinne vi ser i disse dager med bank- og teknologieksperimenter er et resultat av den økende erkjennelsen av at folk ikke har den kontrollen de trodde de hadde over sine økonomiske liv. Med tillitsproblemer som fortsetter å oppstå i den tradisjonelle finansverdenen og inntektsmuligheter stagnerer , vil massemigreringen til DeFi bare fortsette.» .

Med andre ord Den uhemmede veksten vi har sett i år er bare begynnelsen. DeFi-tilhengere har all grunn til å forvente en “DeFi-sommer” En periode med markedsvekst uten sidestykke – TNår vi snakker om 2022, lyktes DeFi-skaperne endelig med å bringe vanlige forbrukere inn i DeFi-økosystemet.

I årevis har DeFi-adopsjon blitt begrenset av kompleksitet. For alle forbrukere ønsker å høste fordelene, kan det ofte være vanskelig å forstå DeFi-løsninger for de uten spesialkunnskap. Bruken kan være helt utelukket. Men i møte med økende forbrukerinteresse, begynner industriinnovatører å gjøre løsningene sine mer tilgjengelige og brukbare for «vanlige» forbrukere.

I november inngikk Portal, en Bitcoin-sentrisk krypto- og DEX-lommebok, og Polygon, en av nøkkelprotokollene for å bygge og sammenkoble Ethereum blokkjedenettverk, for å gi Bitcoin-innehavere større tilgang til DeFi-løsninger. Gjennom dette partnerskapet vil brukere i begge kjeder kunne distribuere sine digitale eiendeler innenfor DeFi-økosystemet Uten å møte avtalebrytende gebyrer eller komplekse overføringer.

Uken etter kunngjorde Alchemy Pay og Bella Protocol et lignende partnerskap for å gjøre avkastningsoppdrett mer mulig for vanlige brukere ved å kombinere førstnevntes papirbetalingsmuligheter med sistnevntes egne jordbruks- og utlånsprodukter. Resultatet, ifølge partnernes pressemelding, vil være “å forbedre brukervennligheten, bygge bro mellom fiat og kryptovalutaer, og lansere CeFi- og DeFi-løsninger for vanlige brukere.”

Begrunnelsen bak dette brukervennlighetssamarbeidet er enkel – JEGf DeFi er mer tilgjengelig, og inngangsterskelen vil være lavere for uerfarne forbrukere. Med brukervennlig teknologi kan DeFi-innovatører komme inn i en flom av nye brukere på markedet. Konsekvensene er fantastiske. Tross alt har DeFi nådd svimlende høyder med et begrenset antall ekspertbrukere. Hvor høyt ville det gått hvis alle interesserte forbrukere hadde tilgang til løsningene deres?

Gitt alt dette er det sannsynlig at vi sommeren 2022 vil se en DeFi-boom som vi ikke har sett før. spørsmålet er Hvordan bør nåværende og potensielle investorer forberede seg på deres ankomst?

Vær dristig, men oppretthold due diligence

DeFi-markedet tilbyr nesten uuttømmelige muligheter for utforskning og innovativ gevinst Men som enhver finanssektor er den ikke uten risiko. Investorer bør prioritere due diligence og unngå å ta avgjørelser basert utelukkende på artikkeloverskrifter eller spenning på sosiale medier. Et godt første skritt kan være å gå gjennom løsningens hvitbok for å lære mer om merverdien og den tekniske gjennomførbarheten.

Hvis løsningen virker robust, bør potensielle brukere vurdere produktutviklingsteamet. Hva er deres legitimasjon, hvilke fremskritt har de gjort og er de forpliktet til prosjektet? Ikke alle skapere i DeFi-økosystemet er kvalifisert til å ta vare på og beskytte brukermidler. I følge en fersk Elliptic-rapport har mer enn 12 milliarder dollar gått tapt for ondsinnede aktører siden begynnelsen av året.

Tom Robinson, elliptisk sjefforsker, delte i en pressemelding,

“DeFi-økosystemet er et utrolig raskt og spennende sted, der innovasjon i finanstjenester skjer med lysets hastighet. Dette tiltrekker store mengder kapital til prosjekter som ikke alltid er robuste eller velutprøvde. Kriminelle aktører har sett muligheten til å utnytte dette.»

Beskytt deg selv Gjør due diligence til en prioritet.

Reduser transaksjonskostnadene proaktivt med Layer 2-løsninger

Investering i DeFi-løsninger krever kapital Men investorer trenger ikke å forlate den metaforiske gården når de gjør avtaler. De siste årene har innovative tier 2-plattformer blitt nyttige for å hjelpe investorer med å gjennomføre transaksjoner raskt og til en relativt lav kostnad. Disse plattformene flytter transaksjonsbehandlingsarbeidet ut av Ethereum mens de fortsatt tilbyr hovedkjeden og ERC-20 token-kompatibilitet.

Naturligvis gjør denne funksjonaliteten investorer i stand til å unngå høye gassavgifter og ta lønnsomme og raske investeringsbeslutninger. Riktignok bør investorer som lager sin egen DeFi-tilnærming i det minste vurdere å inkludere Layer 2-løsninger i strategien deres.

Vær forberedt på organisatoriske endringer

Regulering har blitt et hett tema i den globale kryptosektoren. La oss tenke på India Lovgivere er i de tidlige stadiene av å utvikle et lovforslag som vil regulere blokkjedebasert finans. Tilsvarende har Securities and Exchange Commission i USA begynt å undersøke desentraliserte børser som UniSwap for å vurdere om slike plattformer bør reguleres.

Men utsiktene til regulering er ikke nødvendigvis dårlige. Den populære investoren Mark Cuban hevdet nylig at store aktører i DeFi ville “velkommen regulering”, fordi det ville “tillate industrien å vokse og fortsatt ha siden av det ville vesten.”

Etter cubansk syn er presset for regulering ingen grunn til å trekke seg tilbake fra DeFi. I stedet bør de som planlegger å dra nytte av det ganske enkelt holde et øye med regulatoriske endringer og justere investeringsstrategiene sine deretter.

Forberedelse er nøkkelen til suksess. Når investorer ser til sommeren 2022 DeFi, bør de gjøre en innsats for å styrke sin strategiske posisjon og forberede seg på det uunngåelige og velkommen boble.


Samep Singhania er medgründer av QuickSwap, en UniSwap DEX-klon som bruker Ethereums mest pålitelige Layer 2-skaleringsløsning, Matic Network. QuickSwap er kjent for sine superraske hastigheter med nesten null gassladninger.

Sjekk ut de siste overskriftene på HodlX

Følg oss Twitter Facebook-telegram

Sjekk ut de siste bransjekunngjøringene

Ansvarsfraskrivelse: Meningene uttrykt i The Daily Hodl er ikke investeringsråd. Investorer bør utføre sin due diligence før de foretar høyrisikoinvesteringer i bitcoin, kryptovalutaer eller digitale eiendeler. Vær oppmerksom på at dine overføringer og transaksjoner er på egen risiko, og eventuelle tap du måtte pådra er ditt ansvar. The Daily Hodl anbefaler ikke å kjøpe eller selge noen kryptovaluta eller digitale eiendeler, og The Daily Hodl er ikke en investeringsrådgiver. Vær oppmerksom på at The Daily Hodl er involvert i tilknyttet markedsføring.

Utvalgt bilde: Shutterstock / Tithi Luadthong

Innlegget har dukket opp og ser på DeFi-sommeren for 2022 – her er noen ting du bør vurdere først i The Daily Hodl.

Disse kryptonyhetene er levert av The Daily Hodl. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *