India beslaglegger eiendeler verdt 162 millioner dollar for Maurice…

Indias håndhevingsdirektorat har konfiskert eiendeler verdt rundt 5 millioner dollar i forbindelse med en påstått kryptovaluta-svindel som involverer Morris-mynter som svindlet investorer for 162 millioner dollar. Inntekter fra kriminalitet ble brukt til å kjøpe kryptovalutaer.

Indias myndigheter beslaglegger eiendeler i påstått kryptosvindelsak

Indian Enforcement Directorate (ED), et spesialisert finansielt etterforskningsbyrå under finansdepartementets inntektsavdeling, har konfiskert eiendeler verdt 36,72 crore Rs (5 millioner dollar) i forbindelse med en kryptovaluta-svindel.

Beredskapsavdelingen begynte å undersøke ordningen etter at First Information Report (FIR) ble registrert av Kerala State Police under den indiske straffeloven. Politiet registrerte senere flere andre FIR-er i andre fylker.

Ordningen inkluderer en ikke-eksisterende kryptovaluta kalt Morris Currency. Nishad og hans selskaper gjennomførte et første mynttilbud (ICO) og samlet inn midler fra investorer. Konsernsjefen forklarte at de holdt «kampanjearrangementer i nærvær av kjendiser» og brukte «glamorøse nettsteder» for å tiltrekke seg investorer. Politiet sa at mer enn 900 investorer ble svindlet ut av Rs 1200 crore.

Midler samlet inn fra investorer ble brukt til å kjøpe fast eiendom, kryptovaluta og luksusbiler, samt betale for luksushoteller og feriesteder, bemerket ED.

De konfiskerte eiendelene tilhører Nishad K. og medarbeidere. Det inkluderer penger på flere bankkontoer, land og kryptovaluta kjøpt fra utbyttet av kriminalitet.

ED ledd:

Kryptovalutaer som ETH, BTC, BNB, YFI, VET, ADA og USDT, verdsatt til $25.82.794, ble funnet og holdt på indiske og internasjonale kryptobørser. Kjøpt fra utbyttet av kriminalitet.

ED-uttalelsen bemerker at “i løpet av etterforskningen ble alle de nevnte kryptovalutaene … konvertert til indiske rupees og overført til bankkontoen av eieren av myntene, som er vedlagt.”

Hva synes du om denne saken? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *