Indias sentralbank etablerer…

Indias sentralbank har opprettet en ny avdeling for å fokusere på alle saker knyttet til finansiell teknologi (fintech) i landet. Avdelingen vil jobbe for å fremme innovasjon i sektoren, samtidig som den overvåker utviklingen og lanseringen av Digital Rupee.

I et prospekt erklærte Reserve Bank of India (RBI) at etableringen av en ny divisjon er nødvendig på grunn av den raske fremgangen i denne sektoren og behovet for å holde tritt med utviklingen på feltet.

«Med sikte på å øke fokus på regionen og innovasjon i FinTech-sektoren for å holde tritt med det dynamisk skiftende landskapet, ble det besluttet å etablere en FinTech-avdeling i banken», sto det i rundskrivet.

Fintech-enheten ble først opprettet i 2018, men ble satt opp under tilsyn av Regulatory Department og gitt mandat til å være sentralt kontaktpunkt ved RBI for alle spørsmål knyttet til Fintech. Den ble deretter overført til avdelingen for betalings- og oppgjørssystemer i 2020 før den til slutt ble dannet som en egen enhet i år.

“Ledelsen vil ikke bare oppmuntre til innovasjon i denne sektoren, men vil også identifisere utfordringene og mulighetene knyttet til den og adressere dem i tide,” noterer RBI i sitt rundskriv. Den forventer også at den nye administrasjonen gir et rammeverk for videre forskning på dette emnet som kan hjelpe RBIs politiske intervensjoner.

Reserve Bank of India har utnevnt Shree Ajay Kumar Chaudhry til å lede den nye avdelingen. Kumar har tre tiår med erfaring innen tilsyn, regulering, betalinger, oppgjør og valutastyring.

Ifølge kilder i banken kan utnevnelsen av Kumar til å lede FinTech-divisjonen ha en betydelig innvirkning på RBIs utvikling av den digitale rupien. Som rapportert av CoinGeek, avslørte Reserve Bank of India (RBI) nylig at den vil forfølge en basisutstedelse av sin Central Bank Digital Currency (CBDC), da det vil være et tryggere og mer robust alternativ. Banken forventer å lansere sin første betaversjon i 2023.

“Du kan forvente ytterligere handling fra Mr. Ajay Kumar Chaudhry mot sentralbankens digitale valuta. Dette kan signalisere et skifte fra RBIs holdning til å pilotere en hurtigsporet CBDC,” sa en av kildene til media.

Se: CoinGeek New York Showcase, BSV Blockchain Footprints økte i Midtøsten og Sør-Asia

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere , den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – slik Satoshi Nakamoto har sett for seg – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *