Falsk mat: Kina bruker blokkjede…

Falsk mat: Det vil kreve mye arbeid å gjenoppbygge tilliten til matvarer i Kina. Bransjen er full av forfalskede produkter, feilmerkede produkter og farlige imitasjoner. Men nå, med blockchain-teknologi, kan det bli et skifte.

Forbrukernes tillit til matvarer fra Kina er på det laveste noensinne. Fra falske egg til falsk honning til falsk vin, den falske matindustrien er et rot.

For flere år siden ble Sanlu Group, det største babymelkselskapet i Kina, tatt for å selge falske babyerstatninger. Den forfalskede formelen var dekket med det farlige industrikjemikaliet melamin. Det ble satt inn i formelen for å kunstig øke proteinnivået. Resultatet var en pinefull fortelling om grådighet som fikk konsekvenser i den virkelige verden – barn døde og tusenvis ble syke. Det var en landsdekkende skrekkhistorie som ble til en internasjonal falsk matskandale. Det var nok en spiker i kista for ideen om at kinesiske forbrukere kunne stole på matprodusenter.

Falsk mat: Gjenoppretter selvtilliten

Med dette i tankene har Guizhou Agricultural Province sett enorme investeringer fra regjeringen. Planen tar sikte på å revitalisere distriktene og gi muligheter til bygdebefolkningen. Tanken er å hindre dem i å flytte til byene, og ikke la noen dyrke mat. Men for å gjøre det, må fastlandsforbrukere se maten som legitim. Men hvordan kan de være sikre?

Gå inn i soppene. Det er mye spist i Kina – det er kjent som “hovedmaten”. Og du kan sikkert regne med å se en rekke varianter som de fleste vestlige anser som romlignende. Men sopp har vært en fast bestanddel i dietter rundt om i verden siden begynnelsen av søking. Jungelkylling er en svært viktig del av det asiatiske kostholdet. Men hvordan kan forbrukerne være sikre på at det er trygt, og at det er en spiselig variant?

Gå inn i soppdemonstrasjonsområdet i Guizhou-provinsen. Den eksisterer for å vise hvordan blokkjedeteknologi kan brukes til å spore sopp og bekrefte deres opprinnelse. De bruker også blokkjedeteknologi for å sikre integriteten og påliteligheten til informasjon og data. Hjelper produsenter med å bygge tillit til å sikre kvalitet og sikkerhet. Det siste kundene deres vil ha er nok en falsk matskandale.

Sopp og blokkjede

Baiyun-distriktet i Guiyang City har integrert soppindustrien med blokkjedeteknologi. Tanken er at hele industrikjeden er sporbar og integrert.

Spiselige sopp er en av Guizhous store industrier – bare i Guizhou-regionen har spisesopp tjent 2,89 milliarder dollar de siste fire årene. I samme tidsperiode økte produksjonen av Guizhou spiselig sopp med 51 % årlig. Og prisen går opp…i fjor med 60%.

En bonde holder en kurv med matsopp klar for salg. [photo/China Daily]

Denne veksten kan ha sammenheng med at forsyningskjeden for matsopp nå er utstyrt med full kjedesporing. Produktet logges inn i blokkjeden på alle trinn, fra gård til prosessering til sertifisering.

Kalt Smart Mushroom Cloud, er det en plattform for hele spisesoppindustrien som bruker den nyeste teknologien. Plattformen har 31 datainnsamlingspunkter. Det er med 15 spiselige soppbedrifter, kooperativer, baser og store gårder.

Guizhou Jukong Technology er et av selskapene på soppblokkjeden. De produserer sjeldne spiselige sopp i Bayonne. Å være på blokkjeden gjør produksjonen av matsopp sporbar og etterprøvbar.

Intelligent soppsky demonstrasjonssenter

Offentlige tjenestemenn som bruker alle pengene i soppindustrien bygde også Guizhou Mushroom Museum. Besøkende kan få informasjon om hvordan blokkjedeoperasjonen fungerer. Det er å håpe at bønder og produsenter vil få tillit fra allmennheten.

Ma Ningyu, fungerende ordfører i Guiyang, sier: “Big data har blitt en viktig driver for utviklingen av høykvalitets Guiyang. For tiden fremmer Guiyang dyp integrasjon av big data for å revitalisere landsbygda.”

Guiyang-distriktet planlegger å fremme utviklingen av smart landbruk. Den ønsker også å fremme bruken av tingenes internett, kunstig intelligens og blokkjede i landbruket, og være en modell for resten av landet. Dette er spesielt viktig innen landbruk, avl, foredling og logistikk.

Den “jungelens kylling” fra Kina? Jeg tror kanskje vi kan stole på ham igjen. Med mindre du vil velge selv. Vi har mye skog her også. Du kan være heldig.

Har du en kommentar til dette? La oss få vite det her.

Innlegget Fake Food: China Uses Blockchain Tech to Restore Consumer Trust dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *