Fidelity forventer mer suverenitet…

I en fersk rapport sa Fidelity at det er en stor sjanse for flere suverene nasjonalstater til å kjøpe bitcoin i år.

I følge Asset Manager 2021-rapporten har det siste året sett en motstridende utvikling når det gjelder bruk av kryptovaluta. Selv om det fortsatt er for tidlig å bestemme den mest vellykkede veien, sa selskapet at spillteorien med høy innsats vil føre til at flere land følger El Salvador og tar i bruk kryptovalutaer.

Til Bitcoin eller ikke til Bitcoin? Oppriktighet sier ja

Det siste året var preget av massive endringer som rystet kryptovalutaindustrien for øvrig. Fremveksten av NFT-er, GameFi og institusjonell adopsjon brakte kryptovalutaer inn i mainstream, og førte markedsverdien til industrien til et rekordhøyt nivå.

Bortsett fra pristiltak, har den største innvirkningen vært i anerkjennelse av myndigheter og regulatorer. I sin Digital Asset Report for 2021 sa Fidelity Investments at den regulatoriske utviklingen som ble observert i år ikke kunne være mer motstridende.

Kina har utstedt flere forbud gjennom året – landet slo ned på bitcoin-gruvedrift i mai og forbød praktisk talt alle kryptovalutatransaksjoner i september. Senere i november ble all gruvedrift av kryptovalutaer i landet lagt ned, noe som fullstendig utryddet det blomstrende gruveøkosystemet.

På den annen side har El Salvador tatt en helt annen tilnærming. I september ble det søramerikanske landet det første suverene landet som introduserte lovlig bitcoin. Som en del av sin innsats for å markedsføre Bitcoin, har regjeringen også kjøpt BTC for sine reserver. Det vil også utstede 1 milliard dollar i bitcoin-obligasjoner, hvorav halvparten vil bli brukt til å utvide kryptovalutareservene.

Fidelity mener at Kinas innsats for å forby alle ting knyttet til kryptovaluta vil føre til et stort tap av rikdom og muligheter. Hun tviler imidlertid på at landet vil kunne innføre et fullstendig forbud gitt den desentraliserte og anonyme karakteren til digitale eiendeler.

Alt dette førte til at Fidelity konkluderte med at det er en høyrisikospillteori på gang når det gjelder Bitcoin-adopsjon:

“Hvis Bitcoin-adopsjonen øker, vil land som sikrer seg noe Bitcoin i dag ha det bedre konkurransedyktig enn sine jevnaldrende. Så selv om andre land ikke tror på investeringsoppgaven eller omfavner Bitcoin, vil de måtte ta ut noen som en form for forsikring.”

Kapitalforvalteren mener at det å anskaffe Bitcoin i dag er en liten kostnad å betale i dag som en sikring sammenlignet med en mye høyere potensiell kostnad i fremtiden. Enkelt sagt, fordelene ved å sette Bitcoin i sine reserver oppveier risikoen forbundet med mange regjeringer med kryptovaluta.

“Så vi ville ikke bli overrasket over å se andre suverene nasjonalstater overta bitcoin i 2022 og kanskje også se en sentralbank ta over,” konkluderte Fidelity i sin rapport.

Post-fidelity-forventninger om at flere suverene land vil få Bitcoin i 2022 dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *