Pakistans sentralbank bestemmer…

State Bank of Pakistan (SBP), landets sentralbank, har angivelig kommet til en beslutning om å forby bruken av alle kryptovalutaer i landet. Sentralbanken har også bedt Sindh High Court om å forby “uautoriserte operasjoner” av kryptovalutabørser og pålegge dem straff.

Pakistans ministerutvalg anbefaler å forby kryptovaluta og alle relaterte aktiviteter

En interministeriell komité på høyt nivå satt ned for å komme med anbefalinger om hvorvidt noen form for kryptovaluta bør tillates i henhold til pakistansk lov, skal ha levert sin rapport til Sindh High Court onsdag.

Komiteen ble nedsatt av High Court of Sindh under tilsyn av viseguvernøren for State Bank of Pakistan (SBP) og tjenestemenn fra Pakistans finansdepartement, Ministry of Information Technology, Communications Commission og Securities and Exchange Commission.

Den 38 sider lange rapporten, som er sendt inn for retten av SBP-nestleder Sima Kamil, anbefaler et fullstendig forbud mot all kryptovalutrelatert virksomhet i Pakistan.

Kommisjonen uttalte at kryptovalutaen skulle erklæres ulovlig, og hevdet at etter nøye analyse fant den ut at risikoen ved kryptovaluta langt oppveier fordelene for Pakistan. Rapporten advarer også om at kryptovaluta kan brukes til hvitvasking og terrorfinansiering.

Dessuten oppfordret kommisjonen retten til å forby og innføre sanksjoner mot «uautoriserte operasjoner» av kryptovalutabørser, slik noen land har gjort. Rapporten siterer nylige undersøkelser fra Pakistans føderale etterforskningsbyrå (FIA) av kryptovalutabørser, inkludert Binance, og risikoen de utgjør for investorer.

Sindh High Court påla komiteen å sende en kopi av rapporten til finansdepartementet og lovdepartementet for endelig avgjørelse om hvorvidt noen form for kryptovaluta vil bli tillatt i Pakistan. Retten påla også de to departementene i fellesskap å anbefale om krypteringsarbeid av noen form lovlig kan utføres i landet. De skal rapportere om avgjørelsen sin 11. april.

Andrageren, Waqar Zakka, en TV-vert og kryptogründer, argumenterte for at kryptoloven burde erklæres. Retten vil gjenoppta behandlingen av begjæringen hans 12. april.

Tror du Pakistan vil forby kryptovaluta snart? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *