Thai skattebyrå avslutter …

Landets skatteoffiser har avslørt at kryptoinvestorer i Thailand snart vil ha en godt forberedt skattepolitikk fra denne måneden. Thai Revenue Department sa at de jobber med klare kriterier for å beregne en kildeskatt på fortjeneste fra handel med kryptovaluta, som den forventer å fullføre før slutten av januar.

Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha instruerte det thailandske skattebyrået om å dele ideer med alle relevante offentlige etater og deretter sette klare retningslinjer for den digitale aktivaindustrien.

Som avslørt av Ekniti Nitithanprapas, daglig leder i skattebyrået, har det hatt diskusjoner med landets Securities and Exchange Commission, Thailands børs og Bank of Thailand. Den planlegger nå å holde en diskusjon med interessenter i privat sektor før de utarbeider retningslinjer for digital valutainvestorer.

I følge Ekniti, mens skattebetaleren ennå ikke har formulert alle retningslinjene, har den bestemt seg for en kildeskatt på 15 % for alle kryptovalutainntekter, enten det er fra gruvebassenger eller fordelene oppnådd ved å handle digitale eiendeler.

Skatteoffiseren bemerket investeringsboomen i kryptovaluta i Thailand de siste årene. Sektoren var imidlertid fortsatt relativt ung, og den var ganske ny for skatteetaten. Departementet har imidlertid fulgt nøye med på utviklingen i sektoren, da det har søkt å finne en balanse mellom regelverk og kvele vekst.

– Avdelingen skal gi alle rettferdig behandling og ønsker å fremme økonomisk vekst basert på innovasjon, sa Eknetti.

Regjeringens talsperson Traisuri Taizaranakul kommenterte den lokale Bangkok Post, at den thailandske regjeringen støtter den digitale aktivaindustrien fullt ut og ønsker at inntektsavdelingen skal finne den rette balansen for å unngå å kvele innovasjon.

I denne forbindelse påla statsministeren avdelingen å sørge for at det gis klare veiledninger om skatter så snart som mulig.

«Hvis vi skynder oss å støtte [cryptocurrrency trading] “Uten en omfattende forståelse, kan det være en kryptovaluta-krise, lik en finanskrise,” sa talspersonen.

Thailand er et av de raskest voksende kryptovalutamarkedene i Sørøst-Asia. Og til tross for å ha seks lisensierte digitale aktivabørser, har Bitkub dominert markedet, med noen rapporter som hevder at det står for så mye som 90 % av det totale handelsvolumet. Som rapportert av CoinGeek, har den eldste thailandske banken kjøpt en 51% eierandel i børsen for mer enn 500 millioner dollar.

Kryptovalutaer overskrider tradisjonelle grenser i Thailand og har blitt et fokusområde selv for reiselivsnæringen. Etter det koronavirus-forårsakede fallet i turistankomster i landet, har Thailands turistmyndighet ty til å gjøre landet til et digitalt valutaparadis for å tiltrekke seg nye Bitcoin-millionærer fra hele verden og øke den slitende reiselivssektoren.

Se: CoinGeek New York Showcase, BSV Blockchain Footprints økte i Midtøsten og Sør-Asia

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere , den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – slik Satoshi Nakamoto har sett for seg – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *