Total Impact Group for Crypto Crimes…

“Kontanter fortsetter å være kongen når det kommer til ulovlig finans, og det vil sannsynligvis ikke endre seg,” sier Chainalysis-forsker Kim Grauer.

Det kommende året vil sannsynligvis kryptorelatert kriminalitet krympe til en mindre andel av industrien som helhet, ettersom rettshåndhevelse drar mer nytte av åpenheten som blokkjedeteknologi gir, sier Kim Grauer, forskningsdirektør i Chainalysis.

I følge en 6. januar-rapport fra Chainalysis overgår veksten av legitim bruk av kryptovaluta “langt veksten av kriminell bruk.” Andelen av kryptovalutatransaksjonsvolum assosiert med ulovlig aktivitet har aldri vært lavere, og utgjorde bare 0,15 % av transaksjonsvolumet i 2021.

Hun fortalte Cointelegraph at med unntak av “eksterne kriminelle hendelser”, forventet hun at veksten av legitim bruk av kryptovaluta fremfor ulovlig bruk ville fortsette å akselerere inn i 2022.

Hun sa at ting ser håpefulle ut i et område der «den ulovlige andelen av transaksjonsvolumet fortsetter å synke» og «fortellingen om at kryptovaluta i hovedsak er en måte for kriminelle å håndtere det på, blir endelig rullet ut».

“Lovhåndhevelsesseire fortsetter å bevise for dårlige aktører at den iboende åpenheten til kryptovaluta gjør den til et uønsket redskap for ulovlige pengeoverføringer. Kontanter fortsetter å være kongen når det kommer til ulovlig finans, og det vil neppe endre seg.”

I løpet av 2021 har teppetrekk blitt et valg av svindel for kryptokriminelle. Svindelinntektene økte med 82 % i 2021 til 7,8 milliarder dollar, med mer enn 2,8 milliarder dollar av totalen fra teppetrekk alene.

Grauer sa imidlertid at dette ikke nødvendigvis indikerer at teppetrekk vil forbli den mest utbredte svindelen gjennom 2022. I stedet er det mer sannsynlig at kriminelle “misbruker moderne teknologier” som DeFi, NFT-er og DAO-er etter hvert som rommet beveger seg mot web3.

“Vi har sett dette [in 2021] Spesielt med DeFi, der kriminelle ikke bare har målrettet DeFi-plattformer for angrep som hacks eller trukket teppet, men i økende grad har begynt å bruke DeFi-plattformer for å hvitvaske penger.»

I tillegg antydet Grauer at selv om hun ikke forventet at kryptobjørnemarkedet skulle påvirke frekvensen eller typen kryptokriminalitet, kunne stor økonomisk stagnasjon eller depresjon oppstå.

“Når du tenker på generelle økonomiske markeder – ikke bare kryptovalutaer – kan resesjoner og depresjoner føre til en økning i kriminell aktivitet,” sa hun.

I slekt: Detaljhandelskjøpere sto for mer enn 80 % av NFT-transaksjonene i 2021: nettverksanalyse

I løpet av 2021 har rettshåndhevelsesbyråer rundt om i verden oppnådd mange bemerkelsesverdige suksesser. I november 2021 kunngjorde IRS Criminal Investigation at de hadde konfiskert mer enn 3,5 milliarder dollar i kryptovaluta i 2021 fra ikke-skattemessige undersøkelser.

Mens prosentandelen var lavere, nådde kryptobasert kriminalitet faktisk en ny all-time high i 2021, med ulovlige adresser som mottok 14 milliarder dollar i løpet av året, opp fra 7,8 milliarder dollar i 2020 ifølge Chainalysis.

Dette innholdet ble levert av Cointelegraph.com News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *