En obduksjon etter ulykken: 19. november…

Abstrakt

19. november 2021 fikk Coinbase vite at det feilaktig hadde belastet noen kunder som handlet i GYEN og POWR enten 100x eller 1/100 av beløpet de hadde kjøpt. Coinbase deaktiverte umiddelbart handel med POWR og GYEN, jobbet døgnet rundt for å løse det underliggende tekniske problemet, og gjorde deretter justeringer av kundekontoer for å gjenspeile mengden GYEN og POWR som kundene faktisk hadde kjøpt. Denne hendelsen påvirket omtrent 0,0072 % av alle godkjente Coinbase-brukere.

Hva skjedde?

Den 19. november omtrent klokken 16:00 EST oppdaterte Coinbase en intern datakilde angående POWR- og GYEN-nøyaktighet. Oppdateringen har blitt testet med våre standard automatiserte testprosedyrer og distribusjonsovervåking. Testingen fant imidlertid ikke at oppdateringen ville spre seg med forskjellige hastigheter gjennom en rekke interne systemer og resultere i at kunder fikk 100x eller 1/100 av mengden GYEN eller POWR de kjøpte.

Dataspredningsfeilen ble identifisert av våre nettstedsrisikoovervåkingssystemer kort tid etter EST 19 4:00 PM-oppdateringen. Klokken 17:35 EDT deaktiverte vi transaksjoner i GYEN og POWR i påvente av løsning på det underliggende problemet. Klokken 19:26 EDT identifiserte vi kontoer som ble håndtert i GYEN eller POWR under utgivelsen av data, og vi begrenset disse kontoene midlertidig i påvente av videre etterforskning. Innen 21. november hadde 98,8 % av disse kontoene sine restriksjoner fjernet, og innen 13. desember hadde Coinbase fullstendig gjenopprettet GYEN- og POWR-handelen.

Hva gjorde Coinbase for å rette opp problemet?

Coinbase dedikerte umiddelbart betydelige ingeniørressurser for raskt å fikse problemet, og sikret at kundene våre mottar riktig mengde GYEN og POWR de kjøpte. For kunder som ved et uhell betalte for mye 100 ganger GYEN og POWR de kjøpte, sørget vi for at de fikk riktig mengde eiendeler de betalte for. For de som fortsatt hadde GYEN og POWR på kontoene sine, var dette relativt enkelt – vi rapporterte feilen til kundene og debiterte ganske enkelt disse kundenes kontoer, og fjernet den ekstra GYEN eller POWR som hadde blitt begrenset ved feil.

Noen kunder har allerede konvertert GYEN og POWR til andre digitale eiendeler, for eksempel Bitcoin. Andre kunder sendte GYEN og POWR til lommebøker utenfor Coinbase-plattformen, men hadde andre digitale eiendeler på Coinbase-plattformen. For slike kunder har vi varslet dem om feilen, og i samsvar med Coinbase-brukeravtalen har vi trukket andre eiendeler fra deres Coinbase-kontoer tilsvarende mengden GYEN eller POWR som de ble overkreditert.

Ved fastsettelse av beløpet som trekkes fra kontoene til disse kundene, har vi brukt den valutakursen som er mest gunstig for våre kunder. Spesifikt har vi beregnet USD-verdien til GYEN eller POWR som skylder Coinbase ved å bruke minimum Valutakursen på Coinbase-børsen fra tidspunktet denne hendelsen begynte til handelen stoppet ($0,00825/Jin, $0,4742/POWR). Dette reduserte beløpet som disse kundene skyldte Coinbase. Vi trakk deretter midler fra brukernes kontoer opp til denne USD-verdien, og startet med deres fiat-saldoer, deretter USDC og andre stablecoin-saldoer, etterfulgt av deres andre digitale eiendelsbalanser sortert etter synkende markedsverdi. Verdien av disse digitale eiendelene ble beregnet ved å bruke markedsprisen på tidspunktet for debitering av brukernes kontoer.

En liten gruppe kunder som ble feil sertifisert av GYEN eller POWR sendte disse digitale eiendelene ut av plattformen og etterlot ingen andre eiendeler på Coinbase. Coinbase kontakter disse kundene individuelt og setter pris på våre kunders samarbeid med å returnere feilregistrerte GYEN og POWR. Overskytende innsatte midler må tilbakebetales i henhold til Coinbase-brukeravtalen.

For kunder som hadde redusert avhengighet av GYEN eller POWR og mottok mindre enn de kjøpte, bestemte Coinbase først hvor mye GYEN eller POWR skyldte disse kundene. Coinbase beregnet deretter USD-verdien til GYEN eller POWR som skyldtes kunder som bruker ovennevnte Valutakursen fra starten av ulykken til reparasjonen er fullført ($0,009799/Gen, $0,9617/POWR), som er den mest gunstige valutakursen for våre kunder. Dette betyr at uansett hvilken pris kundene kjøpte, antok vi at kundene kunne selge disse eiendelene til den høyeste prisen mens handelen ble forstyrret. Etter å ha beregnet denne USD-verdien, setter vi inn et tilsvarende beløp med Bitcoin til kunder. Vi krediterer disse kundene med Bitcoin fordi handel med GYEN og POWR fortsatt er under behandling, og Bitcoin brukes i alle land der kundene er berørt.

For ytterligere å komme kundene våre til gode, brukte vi en valutakurs på $55 000/Bitcoin, som var minimum fra markedsprisen til BTC på tidspunktet for slike BTC-betalinger. Innenfor denne valutakursen får kundene våre mer Bitcoin enn de ville hatt hvis vi brukte den faktiske BTC-USD-kursen på det tidspunktet.

I tillegg, for alle kunder hvis kontoer er begrenset, har Coinbase tilbudt en kundeopplevelseskreditt på opptil $100 i BTC.

hva skjedde etter det?

Mange kunder har fortsatt spørsmål om hvordan kontoene deres ble kreditert eller debitert på grunn av denne hendelsen. For spørsmål om kontoen din, ta gjerne kontakt med Coinbase support.

Coinbase gjennomgår også informasjonen i våre kunders kontoutskrifter og skatteskjemaer for å korrekt gjenspeile våre kunders GYEN- og POWR-transaksjoner. Hvis skattedetaljene eller skjemaene dine vises feil, vennligst kontakt Coinbase-støtte, men vet at vi jobber med å rette opp denne informasjonen også.

GYEN-verdier før datasubtraksjonsfeilen.

I dagene før datautgivelsesfeilen, mellom 16. november og 19. november, la Coinbase Exchange merke til en breakout-paritet på GYEN-USD sammenlignet med JPY/USD. Vi har sett klienter spekulere på sosiale medier om at denne hendelsen på en eller annen måte er knyttet til dette paritetsbruddet. Vi har også sett kunder spekulere i at dette paritetsbruddet på en eller annen måte var forårsaket av Coinbase. Disse påstandene er falske og reflekterer en misforståelse om hva GYEN er og hvordan Coinbase opererer.

Et paritetsbrudd oppsto før ulykken og hadde ingenting med det å gjøre. Dette paritetsbruddet skjedde dager før ulykken. På høyden av dette paritetsutbruddet, 17. november, ble 1 GYEN omsatt for omtrent 7,48.

GYEN (blå) pris i yen (rød) under paritetsbrudd, med en høy på 7,48 yen (rød linje indikerer når dataene ble subtrahert feil)

Innen datautgivelsen gikk galt, 19. november, hadde GYEN-prisstabiliteten kommet seg tilbake og GYEN handlet rundt 0,96-0,98. Da ubegrenset Coinbase påvirket kundekontoer, handlet GYEN for omtrent 0,98 yen. Med andre ord, paritetsbruddet skjedde før datapubliseringsfeilen, og de to problemene hadde ingenting med hverandre å gjøre.

Hvordan skjedde ekvivalensbruddet? Da Coinbase børsnoterte GYEN, var det en enorm etterspørsel etter GYEN som tilbudet ikke kunne matche. Økningen i kjøpers etterspørsel etter GYEN, sammen med det utilstrekkelige tilbudet av GYEN i alle markeder (ikke bare Coinbase), førte til slutt til sammenbruddet av paritet. Fra 17. november til 19. november implementerte Coinbase et varsel som informerte sine kunder som kjøpte, solgte og handlet GYEN om “Ekstraordinær markedsaktivitet – På grunn av uvanlig markedsaktivitet for GYEN, kan du ha problemer med å handle GYEN på Coinbase.com. Vi beklager for eventuelle ulemper dette medførte.” Paritetsbruddet skjedde på grunn av disse markedsforholdene for GYEN digitale eiendel som ikke er relatert til Coinbase-operasjoner.


Incident Post Mortem: 19. november 2021 ble opprinnelig lagt ut på Coinbase-bloggen på Medium, hvor folk fortsetter samtalen ved å fremheve og svare på denne historien.

Disse kryptonyhetene er brakt til deg av Coinbase-bloggen – Medium. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *