Regelverk kan bidra til å stabilisere…

Fungerende USAs valutakontrollør Michael J. Hsu holdt en tale 13. januar 2022, og fremhevet fordelene ved å regulere kryptovalutaer i rommet – spesielt stablecoins – som en måte å gi trygghet og sikkerhet for de som bruker denne typen teknologi.

I en tale på UK-US Financial Forum on Transatlantic Business, argumenterte Hsu for at kryptoindustrien har vokst så raskt at regulatorisk likegyldighet i tidligere år nå er uholdbar, og det er behov for å jobbe med et robust juridisk rammeverk.

Hsu argumenterer for at etter hvert som flere og flere personer uten bank begynner å bruke kryptovalutaer som et alternativ til banker og ikke lenger innser behovet for pålitelige tredjeparter for å flytte midler, er det nødvendig med mer regulatorisk oppmerksomhet før det er for sent:

Denne populariseringen av krypto har skjedd til tross for regulatorisk og juridisk usikkerhet og en rekke svindel, hacking og andre forstyrrende hendelser. For finansregulatorer som meg selv reiser dette en rekke spørsmål. Hvor bør regulatorisk oppmerksomhet rettes? Hva må fullføres? Av hvem? Og hvorfor?

stabilisering av stablecoin

For den amerikanske valutakontrolløren, i tillegg til å bekjempe kriminalitet, tjener stablecoin-regulering først og fremst til å forhindre iboende risiko. Å drive bank er det enkleste av dem alle.

Å løpe i banker er et panikkanfall som oppstår når et uvanlig stort antall innskytere tar ut pengene sine fra bankene i frykt for konkurs eller krise. Banker kan i de fleste tilfeller ikke gi fysiske kontanter til alle innskytere fordi pengene deres er i hendene på andre mennesker nettopp på grunn av forretningsmodellen bankene opererer i.

Ved konvensjonell finansiering kan regulatorer gripe inn. Det er imidlertid ikke mye de kan gjøre når det kommer til kryptovalutaer – spesielt de desentraliserte. Dette er spesielt merkbart når det gjelder stablecoins fordi disse tokenene i mange tilfeller i mange tilfeller er en plattform for tradisjonelle investorer i kryptovaluta-verdenen, og det er tillit til at hver stablecoin støttes av en tilsvarende verdi i fiat, og hvis denne tilliten evt. løpe, som Det skader kryptoverdenen hardt.

Heldigvis har vi et effektivt verktøy for å redusere operasjonell risiko: bankregulering. Bankregulerte stablecoin-utstedere vil gi innehavere av disse stablecoins tillit til at disse myntene er like pålitelige og “bra for pengene” som bankinnskudd. Selv om tidevannet skulle stoppe, ville reservene fortsatt være der, overvåket og overvåket av banktilsyn.

Bare for konteksten flytter USDT alene nesten tre ganger det daglige handelsvolumet til Bitcoin, så løpet kan påvirke hele kryptoindustrien i det usannsynlige tilfellet at dette skulle skje. Forskriften kan teoretisk sett bidra til å sikre at stallmyntene faktisk er “stabile” og det vil ikke være behov for panikk.

Kryptografiske forskrifter: et strategisk spørsmål

USA har lett etter måter å få større kontroll over kryptovalutaer i et forsøk på å forhindre en annen underliggende risiko fra et geopolitisk synspunkt: tap av global innflytelse gjennom dollaren.

Allerede i fjor spekulerte administrerende direktør i PayPal i at Bitcoin kunne bli brukt av Kina som et økonomisk våpen. Flere politikere har også advart om at kryptovalutaer kan svekke dollaren dersom det ikke blir satt inn tidlige tiltak.

Bruken av kryptovalutaer i den kriminelle underverdenen er også et kvalmt sitert argument som begrunnelse for å stramme skruene.

På samme måte kan den nylige infrastrukturloven foreslått av Joe Biden påvirke kryptovalutaindustrien negativt på grunn av overdrevne – og til og med uoppfyllelige – krav om å kjenne kunden din for en rekke aktører som kan variere fra børser til lommebøker og desentraliserte protokoller.

Jerome Powell sa også denne uken at en rapport om den digitale dollaren er klar til å sendes inn, så dette året kan være avgjørende for å bestemme amerikanske regulatoriske retningslinjer i kryptovaluta-verdenen.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *