Valuta er et språk, snakk…

Dette innlegget dukket opprinnelig opp på ZeMing M. Gaos nettside, og vi har publisert det på nytt med tillatelse fra forfatteren. Les hele stykket her.

Bitcoin må brukes som kontanter. Dette er den opprinnelige intensjonen til Satoshi Nakamoto fra Bitcoin, så vel som den fortsatte designen og innsatsen til Bitcoin SV (BSV).

Faktisk bør Bitcoin brukes oftere, oftere og overalt i fiat-penger.

Men av praktiske grunner bør det Ikke Den brukes på overflaten, snarere bak kulissene, nesten usynlig for vanlige brukere.

Vurder følgende betalingsmåte:

  1. En vare er priset i fiat-valuta. Kjøper kjøper varen fra selger.
  2. Både kjøper (betaler) og selger (betaler) har en BSV-støttet lommebok, som støtter muligheten til å holde saldoer og priser og vise dem i foretrukket fiat-valuta, i stedet for BSV.
  3. Kjøper betaler med lommebok for varepris.
  4. I refusjon, betalers lommebok automatisk og usynlig Han overfører et kontantbeløp tilsvarende kursen til BSV, og sender BSV til betalingsmottakerens lommebok, der BSV er, valgfritt, konvertert til en betalingsordre for betalingsmottakeren, automatisk og usynlig.

Alt dette kan skje umiddelbart på baksiden. Når du utfører denne funksjonen, trenger ikke Bitcoin (BSV) engang å være synlig, enn si brukt i faktiske priser, noe som kan gjøres med hvilken som helst passende fiat-valuta. Brukere ser bare alt i fiat (forutsatt at dette er modusen brukeren velger).

I scenariet ovenfor, siden BSV tillater øyeblikkelig oppgjør, er volatilitet irrelevant selv om BSV er volatil på en større tidsramme. BSVs evne til spotoppgjør fungerer som en global oppgjørsmegler, så vel som en likviditetsmegler.

Dette er hva Ripple ønsker at XRP skal være, men de har ikke engang en ekte blokkjede.

men hvorfor?

Hvorfor ønsker eller trenger du å skjule BSV i betalingsprosessen?

Dette er fordi Valuta er et språk, og å snakke et fremmedspråk er vanskelig.

Det er en grunn til at så logisk utformet esperanto (som angivelig er “verdensspråket”) aldri fanget opp.

Dette betyr at i det tidlige stadiet av Bitcoin-adopsjon er det både strategisk og praktisk å la folk fortsette å bruke sin lokale valuta, mens Bitcoin fungerer bak kulissene som en skjult “oversetter” for å løse problemene forårsaket av ulike lokale og utenlandske valutaer. .

Det spiller ingen rolle hvilke teoretiske og teknologiske argumenter du kommer med, folk vil bare bruke i en valuta de er kjent med (for øyeblikket kan det bare være lokal valuta), fordi det er språket de snakker.

Få mennesker i denne verden snakker virkelig to språk, og når det kommer til penger som språk, er det fortsatt langt færre.

Men det er en mer grunnleggende grunn til at det er så vanskelig å snakke et nytt språk: Den omvendte nettverkseffekten.

Når man snakker, må man ikke bare ha evnen til å snakke språket, men hans publikum må også snakke samme språk. Å lære et nytt språk er veldig vanskelig, men med et nytt språk som nettopp er oppfunnet, er det veldig vanskelig å finne noen som snakker samme språk.

Den primære negative nettverkseffekten reduserer sjansen for mulighet betydelig. Dette er nettopp grunnen til at esperanto, det logisk utformede «verdens språk», ikke fungerer.

Bitcoin-fellesskapet har alltid manglet denne forståelsen, delvis fordi BTC-fellesskapet har en tendens til å være idealistisk snarere enn praktisk.

Så la oss være praktiske. La folk snakke på sine lokale språk, og la BSV være den uhørbare oversetteren.

Ikke se etter et “ansikt”, se etter en tjeneste (fordel).

Med en lommebok bygget på BSV-kjeden, men automatisk bytter, bak kulissene, mellom BSV og den lokale valutaen, har brukeren lyst til å bruke/motta lokale penger, men i virkeligheten skjer alt på kjeden (med alle fordelene med Bitcoin blokkjede).

En annen tolkning

Ovennevnte “anonyme” design for BSV-basert betaling bruker hovedsakelig BSV as oppgjørsmegler Bare, ikke komplett Betalingsmetode.

Det er en forskjell mellom “Betalingsmetode“Og”midten av bebyggelsen.“Ekte Bitcoin (BSV) er designet for å være i det minste en “oppgjørsmegler.” Hvis det også kunne fungere som en “betalingsmetode” ville det vært et stort pluss, men hvis ikke, ville det fortsatt være greit.

En viktig egenskap som BSV har, er evnen til å oppnå umiddelbar oppgjør, der de kan fungere som «oppgjørsmegler» med eller uten et juridisk miljø. Det fungerer spesielt godt i et grenseoverskridende miljø med flere valutaer eller flere tokener.

For å gjøre dette vil det kreve at den er svært skalerbar (som er BSV, men BTC er ikke det).

En vei fra et oppgjørssenter til en full betalingsmetode

Ovennevnte “anonyme” design for BSV-basert betaling er kun et konservativt forslag, som den minst påtrengende eller minst forstyrrende tilnærmingen til aktuelle saker. Det er strategisk nødvendig, men det må kanskje bare være en overgangsperiode, for med et veldig effektivt kompromiss, hva hindrer det i å bli et fullverdig betalingsmiddel til slutt?

Faktisk, for ikke-tradisjonelle varer som lages og omsettes i digitale vers, kan priser med en BSV-enhet (som Duro) allerede fungere realistisk. I den grad slik prising forekommer, blir BSV et fullverdig betalingsmiddel. En ny handelsverden vokser frem, det samme er den gamle.

Spørsmål og svar

Spørsmål: Med svingningene i den lokale valutaen og svingningene til Bitcoin, vil du aldri vite hva et brød faktisk koster når du kjøper det.

Svar: Når det gjelder å vite den faktiske kostnaden for brød, er sitatet ovenfor ikke forskjellig fra hva folk har nå. Hvis du kjøper et brød for $1 (eksempel på lokal valuta), er det prisen du vet du betaler, uten behov for ytterligere kunnskap.

Muligheten for at den lokale valutaen er så ustabil at folk ikke engang kan bruke den til å få en følelse av den sanne kostnaden (til tross for at de kjenner til valutaenhetsnummeret for kostnaden), er en helt annen situasjon. Til enhver tid er det svært få land som lider av denne typen situasjoner.

For personer i denne situasjonen bør brukere gis en mulighet til å bevisst velge Bitcoin (BSV) som en ansiktsbetaling, slik at både priser og betaling er i BSV, og ingen fiat-overføring er nødvendig.

Imidlertid, i stedet for å vurdere ekstreme posisjoner, er det viktigere å ta opp et mer grunnleggende spørsmål om praktisk.

Poenget med det jeg prøver å si er at masseadopsjon av en helt ny valuta er like vanskelig som å plutselig be folk om å snakke et helt annet språk. Det vil ikke skje lett.

Forestillingen om at folk raskt vil ta i bruk en kryptovaluta på ansiktet er virkelig et resultat av den fortsatte innflytelsen fra den ondsinnede anti-regjeringsideologien til Bitcoin Core (BTC), som skulle ønske folk umiddelbart ville begynne å målinger Hver verdi bruker BTC. De er stolte av å promotere ideen, fordi de mener den er dypt revolusjonerende. Det er stolthet, kjennetegnet til den gruppen.

Spørsmål: Hvis du kjøper noe for $10 i “oversatt” bitcoin, neste uke kan det være $5, deretter neste uke $20. Min faktiske lønn vil variere fra $2000 til $1000 og deretter $4000. Ikke helt nyttig!

Svar: I forslaget ovenfor “oversetter” vanlige brukere bare fiat-valuta til Bitcoin I øyeblikket for avtalen. Vanlige brukere kjøper ikke bitcoins for å holde dem på et bestemt tidspunkt. Bare bevisste investorer gjør dette.

La oss si at du er en fiat-bruker som ikke er interessert i å investere i Bitcoin. Du legger 100 dollar i lommeboken. Dine dollar blir ikke bitcoins på tidspunktet for innskuddet ditt. De forblir i lommeboken din i dollar (din opprinnelige valuta). Etter det betaler du $10 for å kjøpe noe. $10 konverteres automatisk til en lik mengde bitcoin basert på gjeldende markedspris, og den overførte bitcoin overføres via bitcoin-nettverket (BSV, for å være effektiv) til mottakerens lommebok. Hvis betalingsmottakeren også er en lovlig bruker (dvs. ikke er interessert i selve bitcoinen), konverteres bitcoinen som mottas automatisk til deres foretrukne lokale valuta, og den trenger ikke å være den samme som betalerens valuta.

Alt det ovennevnte skjer bak kulissene uten at brukerne må gjøre noe, ikke engang se hva som skjer i bakgrunnen.

Med dette designet påvirkes ikke verdien av brukernes midler av svingningene til bitcoin i det hele tatt, fordi transaksjonen kan fullføres i løpet av få sekunder. På denne måten skjønner vanlige brukere ikke engang at de bruker Bitcoin. Men hele systemets indre funksjon er ikke det tradisjonelle banksystemet, men Bitcoin-nettverket.

Mulighet for å være synlig

Systemet kan ha muligheten til å investere i bitcoin og holde det for hvem de måtte ønske.

Det kan være mindre enn 1 % av brukerne som faktisk er interessert i å beholde Bitcoin. Flertallet bryr seg kanskje ikke engang om Bitcoin-historien, enn si holder den, men vil bare dra nytte av brukervennligheten og effektiviteten til verktøyet.

Men det er greit. Flertallet av brukerne bidrar til og drar nytte av Bitcoin-nettverket uten engang å vite det.

Suksessen til en eiendel (for eksempel BSV) avhenger ikke av investorene, men brukerne. dette er viktig. Flertallet av brukerne, selv om de er likegyldige til Bitcoin og teknologi, er viktigere for Bitcoins suksess enn de ser ut til. Faktisk er de viktigere enn Bitcoin-investorer og -entusiaster.

Det er en feil å fokusere på valutainvestorer. Dette er ikke for å si at investorer ikke er viktige, men bare for å innrømme en hemmelighet i livet: du tjener ikke alltid deg selv ved å direkte fremme ditt eget beste. Du tjener deg selv i det lange løp når du tjener andres beste.

Lær mer om Bitcoin-investeringer med denne nye e-boken, Investing in Blockchain: Better Data for a Better World

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, The Ultimate Resource Guide for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *