Iran fullfører integreringen av…

Iran kan bli det første landet etter El Salvador som legaliserer kryptovaluta som lovlig betalingsmiddel. Landet er satt til å integrere digitale valutaer i sentralbankens betalingsplattform, men kun for å gjøre opp internasjonale forretningstransaksjoner, ifølge lokale rapporter.

Irans sentralbank har inngått samarbeid med landets handelsdepartement for å koble den tidligere betalingsplattformen med et handelssystem som lar selskaper gjøre opp transaksjonene sine med globale handelspartnere ved hjelp av digitale valutaer, rapporterte Mehr News Agency.

Ifølge Alireza Peymanbak, viseminister for industri og handel, vil denne integrasjonen åpne mange nye muligheter for iranske selskaper. Peman Pak, som også er leder for landets handelsfremmende organisasjon, sa at den nye betalingsmekanismen vil bli ferdigstilt i løpet av de neste to ukene.

– Vi er i ferd med å ferdigstille en mekanisme for systemets drift, som bør gi nye muligheter for importører og eksportører til å bruke kryptovalutaer i sine internasjonale transaksjoner.

Peman Pak mener at den iranske regjeringen ikke bør ignorere de enorme mulighetene som tilbys av kryptovalutaer. Landet er allerede hjemsted for et stort antall gruvearbeidere, hvorav noen flyttet dit etter å ha forlatt Kina. I fjor måtte de imidlertid håndtere strømmangel etter at regjeringen kuttet strømforsyningen deres da forsyningen var lav.

For øyeblikket går gruvearbeidere gjennom en slik periode etter at den nasjonale nettoperatøren Tavanir kuttet strømmen til gruvearbeiderne i desember 2021. Tavanir sa at energibehovet har økt etter hvert som flere mennesker varmer opp hjemmene sine i løpet av den pågående vinteren.

Peyman-Pak bryter ned hvordan det nye systemet fungerer, “Alle økonomiske aktører kan bruke disse kryptovalutaene. Traderen tar rubelen, rupien, dollaren eller euroen, som han kan bruke til å få kryptovalutaer som bitcoin, som er en form for kreditt og han kan gi videre til selger eller importør. […] Siden kryptovalutamarkedet gjøres på kreditt, kan våre økonomiske aktører enkelt bruke det og bruke det i stor skala. “

Mens regjeringen ikke har nevnt det direkte, vil Iran stole på digitale valutaer for å unngå økonomiske sanksjoner som har blitt pålagt landet for mange år siden.

Tidligere har sentrale ledere i Midtøsten-landet bedt Iran om å vende seg til digitale valutaer som en måte å unngå sanksjoner på, som har hemmet landets evne til å konkurrere på global skala. I 2020 oppfordret daværende Irans president Hassan Rouhani muslimske land til å lansere en islamsk digital valuta for å bekjempe USAs økonomiske dominans.

Se: CoinGeek New York Showcase, BSV Blockchain Footprints økte i Midtøsten og Sør-Asia

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, The Ultimate Resource Guide for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *