Afrikanske grunnleggere er under etterforskning over…

Sørafrikanske myndigheter har satt i gang en etterforskning av kontinentets største digitale valutasvindel etter klager fra en gruppe ofre. Etterforskningen følger involveringen av et skyggefullt selskap i Dubai som kompenserte noen ofre for $3,6 milliarder BTC-svindel Africrypt.

Som rapportert av CoinGeek, var Afrikbit en storstilt svindel utført av to brødre, Amir og Rice Kaji, på henholdsvis 18 og 21 år. Brødrene siktet angivelig mot personer og kjendiser med høy nettoverdi i Sør-Afrika, og lokket dem med løfter om lukrativ avkastning. Myndighetene sa at de oppfordret kundene sine til å holde prosjektet hemmelig, noe som utilsiktet lokket flere mennesker.

Det hele falt fra hverandre som all svindel gjør, og kunder begynte å ikke få tilgang til pengene sine. Cajees-familien hevdet først at Africanrypt var blitt hacket, men cybersikkerhetseksperter koblet senere hackernes lommebokadresser til de to brødrene. Deretter forsøkte de å holde svindelen hemmelig ved å oppfordre sine klienter til ikke å melde fra til myndighetene, men det hele kollapset internt etter en tid.

Som Bloomberg nylig rapporterte, startet sørafrikansk politi en ny svindeletterforskning etter at en gruppe investorer sendte inn klager. Dette kom etter at noen av ofrene begynte å motta noen av sine tapte investeringer fra Pennython Project Management LLC, et skyggefullt Dubai-basert selskap.

Det sørafrikanske polititjenestens prioriterte kriminalitetsetterforskningsdirektorat, kjent lokalt som Hawkes, leder etterforskningen. Oberstløytnant Villani Nicholas fortalte media at de allerede utførte sine undersøkelser i fire provinser, inkludert Johannesburg og Durban.

Det er mange ofre i disse sakene. “Undersøkelser pågår,” kommenterte Nkwalase.

Obersten bemerket at ofrenes økonomiske data blir analysert mens de prøver å spore opp de to brødrene. Haukene har ennå ikke gitt en offisiell verdi for omfanget av forbrytelsen. Dette til tross for tidligere rapporter om at Cajee-brødrene stjal mer enn 3,6 milliarder dollar, et tall advokatene deres avviste den gang.

Hawks-offiserer undersøkte også en annen massiv BTC-Mirror Trading International (MTI)-svindel. MTI ble rapportert å ha tjent mer enn 1 milliard dollar, men i motsetning til AfriKept var det rettet mot ofre fra hele verden, ikke bare sørafrikanere.

Han følger CoinGeeks Crypto Crime Cartel Serien, som fordyper seg i strømmen av grupper — fra BitMEX til BinanceOg Bitcoin.comOg BlockstreamOg formenOg Queen stykkeOg krusningOg EthereumOg FTX Og svangerskap—som valgte den digitale aktiva-revolusjonen og gjorde industrien til et minefelt for naive (og til og med erfarne) aktører i markedet.

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, Den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *