Bitcoin-gruvedrift blir mer…

“Dette kvartalet så vi trenden fortsette med massive forbedringer i energieffektivitet og bærekraften til bitcoin-gruvedrift,” sa Michael Saylor, grunnlegger og administrerende direktør i MicroStrategy.

Andelen av den globale bitcoin-gruveindustrien drevet av fornybar energi steg 1 % til 58,5 % i fjerde kvartal 2021 ifølge nye data.

Bitcoin Mining Council (BMC) kunngjorde resultatene av sin undersøkelse i fjerde kvartal 18. januar.

Undersøkelsen fokuserte på tre beregninger: bærekraftig energimiks, teknologisk effektivitet og strømforbruk.

BMC ble grunnlagt i mai 2021, og er et frivillig globalt forum for Bitcoin-gruveselskaper som Bit Digital, BitFury, Bitfarms, Atlas Mining og andre bransjeorganisasjoner.

Michael Saylor, grunnlegger og administrerende direktør i MicroStrategy, og hovedmedlem i BMC bemerket:

“Dette kvartalet så vi trenden fortsette med dramatiske forbedringer i energieffektiviteten og bærekraften til bitcoin-gruvedrift på grunn av fremskritt innen halvlederteknologi, den raske utvidelsen av gruvedrift i Nord-Amerika, utgangen av Kina og et globalt skifte mot bærekraftig energi og moderne gruveteknologi.”

Den frivillige undersøkelsen samlet informasjon om bærekraftig energi fra gruvearbeidere som representerer over 46 % av det globale Bitcoin-nettverket. Ifølge undersøkelsen utnytter medlemmer av det samme gruvestyret elektrisitet med en bærekraftig energimiks på 66,1 %.

De selvrapporterte dataene ble deretter brukt til å estimere den bærekraftige energimiksen i den globale bitcoin-gruveindustrien til rundt 58,5 % i løpet av fjerde kvartal, en økning på ett prosentpoeng fra tallet for tredje kvartal. Bransjens estimerte teknologiske effektivitet vokste også med 9 %, til 19,3 petahash per megawatt.

Core Scientific og BMC-medgründer Darin Feinstein bemerket at segmenteringen av deltakende medlemmer i BMC økte med 77 % i fjerde kvartal.

I slekt: Georgiere sverger en ed om å stoppe utvinning av kryptovaluta

Miljøpåvirkningene av Bitcoin-gruvedrift har vært heftig diskutert i noen tid, og den amerikanske kongressen forbereder seg nå på å ta en omfattende titt på energipåvirkningene av Proof of Work-blokkjeden. Husets energi- og handelskomité har nettopp annonsert nøkkelvitner til å vitne om energi- og miljøpåvirkningene av gruvedrift av kryptovaluta på en høring 20. januar.

Viktige vitner inkluderer BitFury-sjef Brian Brooks, Cornell Tech-professor Ari Juels og Soluna Computing-sjef John Belizaire.

Bitcoin-gruvearbeidere ser i økende grad etter bærekraftige energikilder ettersom presset øker fra publikum, aksjonærer og myndigheter. Investorer som Shark Tank-stjernen Kevin O’Leary, også kjent som Mr. Fantastisk, de er ute etter å kjøpe aksjer i gruveselskaper som bruker bærekraftig energi.

En vei som kan utforskes videre er atomkraft. På Bitcoin & Beyond Virtual Summit tidlig i november sa Griid-visepresident Harry Sudock at kjernekraft kan gi en mulighet til å introdusere store mengder ren, null-karbonenergi.