Intel rapporterer krypteringsinterferens…

Mikrobrikkegiganten Intel kan være i ferd med å gå inn i markedet for krypto- og bitcoingruvemaskinvare på en stor måte når den forbereder seg på en presentasjon om en revolusjonerende ny gruvebrikke.

Den multinasjonale teknologigiganten skal avduke sin “Bonanza Mine”-prosessor på International Solid State Circuits Conference (ISSCC) som starter 20. februar.

Intels presentasjon er planlagt i kategorien “Premium Chip Editions” hvor den vil detaljere den nye brikken som har blitt beskrevet som “energibesparende bitcoin-gruvedrift med ultralav spenning.”

ASIC står for Application Specific Integrated Circuits, som er spesielt egnet for tallanalysen involvert i kryptomining.

Intel hopper inn i kryptogruvekampen

Intels inntreden i kryptogruvedrift betyr at den snart kan konkurrere med slike som Bitmain. En talsperson for Intel, som snakker med det tekniske nyhetsbyrået Tom’s Hardware, sa:

“Intel har drevet med designarbeid rundt SHA-256-forbedrede ASIC-er i flere år, og startet med banesøkende arbeid utført i Intel Labs. Vi vil dele flere detaljer i fremtiden.”

I en direktesending i slutten av desember uttalte sjefen for grafikkprosessoren, Raja Kodori, at selskapet jobbet med spesialisert maskinvare og teknologi for gruvedrift av kryptovaluta. Koduri bekreftet at den nye brikken vil være helt adskilt fra grafikkprosessorene (GPUer) som “vil gjøre grafikk, spill og alt det kule.”

Selskapet har allerede kommet langt med å utvikle nye prosessorer spesielt for gruvedrift. I 2018 patenterte Intel et spesialisert prosesseringssystem som bruker en SHA-256 chifferdatabane optimalisert for høyytelses bitcoin-gruvedrift, rapporterte Tom.

Spillere lider allerede i hendene på kryptogruvearbeidere ettersom en global mangel på grafikkort, også forårsaket delvis av COVID-19-pandemien, har drevet prisene til skyhøye nivåer. Et bruktmarked for GPU-er har oppstått i mange land hvor prisene på tre år gamle grafikkort nå er høyere enn før.

Intel, som avslørte en eierandel på $780 000 i Coinbase i fjor, vil lansere sin første linje med diskrete spillgrafikkort, kalt Intel Arc Alchemist, på et tidspunkt i år, da de konkurrerer mot rivalene Nvidia og AMD i et sårt tiltrengt marked. flere spillere.

Bitcoin gruvedrift økosystem oversikt

Kinas tap ved å forby bitcoin-gruvedrift var USAs gevinst. Eksodusen er over og hash-ratene har kommet seg helt tilbake, og nådde en ny all-time high på 207,2 EH/s (exahashes per second) 15. januar.

I følge University of Cambridges globale gruvekart (som ikke har blitt oppdatert siden august), domineres hasjkraft av USA med 35,4 % av totalen. Mye av dette vil bruke fornybar energi, og samtidig har Kina falt av kartet.

Innlegget om Intels inntreden i kryptogruvemarkedet med den nye «Bonanza Mine»-brikken dukket opp for første gang på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke delte hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *