Den sveitsiske sentralbanken fullfører eksperimentet…

Den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) har fullført en beta-test for å integrere et sentralbankoppgjør med digital valuta (CBDC) med kommersielle banker. Banken har inngått samarbeid med Bank for International Settlements og fem forretningsbanker i rettssaken.

Under Project Helvetia har den sveitsiske nasjonalbanken testet en engros digital valuta for sentralbanker for oppgjør i Sveits de siste årene. I den første fasen undersøkte banken muligheten for å integrere digital valuta fra sentralbanker i en finansmarkedsinfrastruktur basert på desentralisert reskontroteknologi.

I en pressemelding denne uken avslørte den sveitsiske nasjonalbanken at den har fullført den andre fasen av sitt Helvetia-prosjekt, og viser at det er mulig å integrere engros-CBDC-er i eksisterende kjernebanksystemer.

I den andre fasen inngikk den sveitsiske nasjonalbanken et samarbeid med BIS og SIX, den viktigste sveitsiske børsen. Det har også vært assosiert med fem forretningsbanker som har integrert oppgjørssystemene sine med CBDC-er – Credit Suisse, Citi, UBS, Goldman Sachs og Hypothekarbank Lenzburg.

Eksperimentet ble utført av den sveitsiske nasjonalbanken i siste kvartal av 2021. Det utforsket «Avstemming av interbanktransaksjoner, pengepolitikk og grenseoverskridende transaksjoner på SIX Digital Exchange (SDX) testsystemer, det sveitsiske aggregatoppgjørssystemet i sanntid – SIX Interbank Clearing (SIC) – og banksystemer.” det grunnleggende.”

Til tross for de betydelige prestasjonene i Helvetia-prosjektet, både i denne fasen og 2020-fasen, insisterer SNB på at de ennå ikke har tatt en beslutning om hvorvidt de skal utstede en digital sveitserfranc.

For å fortsette å oppfylle sine mandater for å sikre monetær og finansiell stabilitet, må sentralbanker holde seg på toppen av teknologiske endringer. Helvetia-prosjektet er et godt eksempel på hvordan dette kan oppnås. Det har gjort det mulig for SNB å utdype sin forståelse av hvordan man kan utvide sikkerheten til sentralbankmidler til de tokeniserte aktivamarkedene,” kommenterte Andrea M. Michler, styremedlem i SNB.

Se: CoinGeek New York Panel, Future of Digital Asset Trading & Financial Services

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, Den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *