Fire år på linjen, Iran…

Central Bank of Iran (CBI) tar sin favoritt digitale innovasjon til et nytt nivå, og kan til og med introdusere den Sentralbanks digital valuta (CBDC) på kort tid.

I følge Iranian Labour News Agency (ILNA) sa visedirektøren for Iraks sentralbank for informasjonsteknologi, Mehran Mohramian, at Iraks sentralbank ser Kryptovaluta Som en løsning for å løse motsetninger og desentralisering av ressurser kan man si at det er på rett vei å dra nytte av ny innovasjon slik andre land gjør i dag.

I følge ILNA-rapporten er en måte å utnytte potensialet til den nye monetære utviklingen gjennom den digitale rialen som har vært under utvikling siden 2018 av Information Services Corporation, den utøvende grenen til Irans sentralbank som er ansvarlig for driften av landets bankautomatiseringsnettverk og betalingstjenester.

Informatikkteamet sa at den nasjonale valutaen nå er klar med fire års dedikert arbeid. Rapporten indikerte at den digitale demo-riyal ble designet ved hjelp av Hyperledger Fabric-plattformen.

Iran er et globalt omstridt land som har kjempet mot økonomiske sanksjoner fra USA de siste årene. Til tross for at det er et islamsk land, har landet i stor grad vendt seg til digitale valutaer for å gjenopplive økonomien og har innført en rekke gunstige lover for dette formålet. Landet har blitt et fristed for bitcoin-gruvearbeidere siden 2019 da gruvevirksomhet ble legalisert.

Mens landet beklager ulovlig bitcoin-gruvedrift, har det tatt et mer proaktivt skritt for å støtte den fremvoksende industrien ved å la kraftverk bruke overskuddskapasiteten sin til å utvinne bitcoin fra juli 2020. Lansering av en digital valuta vil sette Iran på nivå med andre fremtredende økonomier som har avansert i veien for å designe og lansere digitale sentralbankvalutaer i sine respektive land.

Det er ikke satt noen tidsplan for de neste fasene av det iranske CBDC-prosjektet, og Mahran lovet at CBI ville avsløre flere detaljer i nær fremtid.

Bildekilde: shutterstock

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *