Google vil forme blokkjeden og…

Alphabet Inc. Google, morselskapet til Google, begir seg dypt inn i blokkjedeområdet ved å danne en ny gruppe dedikert til distribuert hovedbok-teknologi.

Shivakumar Venkataraman, Vice President of Engineering hos Google, vil lede arbeidet med å utdype teknologigigantens felt for distribuert databehandling og blokkjede.

I følge en Bloomberg-rapport utgitt 20. januar, fokuserer den nye enheten på “blokkjede og neste generasjon distribuert databehandling og datalagringsteknologi.” Rapporten la til at Labs-divisjonen er der Google utvikler virtuelle og utvidede virkelighetsteknologier.

Det var ingen omtale av årets buzzword “metaverse”, men det vil sannsynligvis bli innlemmet i et forsøk på å holde tritt med konkurrenter som Meta (tidligere Facebook).

Googles andre store konkurrent, Microsoft, nevnte Metaverse denne uken da de annonserte sitt oppkjøp på 69 milliarder dollar av spillgiganten Activision Blizzard.

Google satser stort på blokkjeden

Google har ennå ikke lansert noen større offentlig innsats i blokkjedeområdet, men har levert skytjenester til blokkjede- og kryptoselskaper.

I november ble Google Labs omorganisert under ledelse av konserndirektør Clay Baffour. Flyttingen kom som en del av et bredere løft for å jobbe med “langsiktige teknologiprosjekter som direkte støtter våre kjerneprodukter og virksomhet,” heter det i uttalelsen.

Det var ingen ytterligere detaljer om spesifikke teknologier under den nye delen eller om søkegiganten ville utvikle sin egen distribuerte reskontroløsning.

I september inngikk Google Cloud i samarbeid med Dapper Labs for å samarbeide om å skalere nettverket på Flow-blokkjeden, som er ryggraden i noen enorme desentraliserte applikasjoner (dApps) og NFT-suiter.

I en relatert utvikling har Google Pay utnevnt PayPal-administrerende direktør Arnold Goldberg til å øke betalingsappen som sliter. Planen er å utvide plattformen til å inkludere alle typer betalingskanaler inkludert kryptovalutaer.

Ifølge Bill Reddy, handelssjef hos teknologigiganten:

“Kryptografi er noe vi legger stor vekt på. Etter hvert som brukeretterspørselen og selgernes etterspørsel utvikler seg, vil vi utvikle oss med det.”

Google Pay har inngått samarbeid med kryptovalutabørser som Coinbase i et forsøk på å lagre kryptoaktiva i “digitale kort”, mens de fortsatt betaler brukere i tradisjonelle valutaer.

Flyttingen er en del av en “videre strategi for å samarbeide med et bredt spekter av finansielle tjenester, inkludert kryptovalutaer,” sa Reddy til Bloomberg.

Googles innlegg til Form Blockchain and Distributed Computing dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *