Den amerikanske sentralbanken gir ut et nytt arbeidsdokument…

Tirsdag 20. januar startet den amerikanske sentralbanken også kjent som Federal Reserve debatten om sentralbankens digitale valuta (CBDC) kjent som Digital Dollar ved å utstede en ny hvitbok.

Dette er en helt sunn utvikling gitt det faktum at andre avanserte økonomier allerede har tatt ledelsen i å forfølge CBDC-prosjekter. I en uttalelse tirsdag sa Federal Reserve-leder Jerome Powell:

“Vi ser frem til å engasjere oss med publikum, folkevalgte og et bredt spekter av interessenter når vi studerer fordeler og ulemper med en digital valuta fra en amerikansk sentralbank.”

Avisen snakker bare om fordelene, ulempene og potensielle kostnadene som er involvert. Den snakker imidlertid ikke nødvendigvis om hvorvidt Fed bør forfølge et slikt prosjekt. Fed gjorde det klart at den ikke ville gå videre med CBD “uten klar støtte fra den utøvende grenen og fra kongressen, ideelt sett i form av en spesifikk autorisasjonslov.”

Få detaljer om den digitale dollaren og utfordringene

I følge hvitboken kan CBDC-er avvike på noen viktige måter fra hvordan tradisjonelle digitale betalinger fungerer i Amerika. Mens digitale transaksjoner i dag overføres gjennom tradisjonelle banker, vil dette ikke nødvendigvis være tilfelle med digitale sentralbankvalutaer.

Den digitale dollaren vil være en digital token med et direkte krav fra sentralbanken. Dette ligner imidlertid noe på hvordan alle faktiske dollar er “Federal Reserve Bonds” som holdes av innehaveren. Fed-avisen bemerker imidlertid at de vil følge en «mellommodell» der banker og betalingsselskaper kan sette opp digitale kontoer eller lommebøker.

Noen Federal Reserve-tjenestemenn understreket også utfordringene som følger med å lansere en digital sentralbankvaluta på markedet. Federal Reserve-tjenestemenn skrev:

Mens sentralbankers digital valuta kan gi et sikkert digitalt betalingsalternativ for husholdninger og bedrifter ettersom betalingssystemet fortsetter å utvikle seg, og kan føre til raskere betalingsalternativer mellom land, kan det også være ulemper. Utfordringer inkluderer å opprettholde finansiell stabilitet og sikre at den digitale dollaren «komplementerer eksisterende betalingsmidler».

Tjenestemenn ba også om behovet for å implementere noen politiske forskrifter for å beskytte amerikanernes personvern samtidig som de er i stand til å bekjempe ulovlig finansiering.

Med henvisning til utviklingen av sentralbankvalutaer i andre land, understreket Fed-guvernør Lyle Brainard at USA burde begynne å jobbe med CBDC-er snart i stedet for å utsette.

Den amerikanske sentralbanken har publisert et nytt arbeidspapir for CBDC Digital Dollar, Kickstarts-diskusjonen dukket først opp på CoinGape.

Dette innholdet er levert av CoinGape. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *