El Salvador planlegger å gi små…

Kallenavnet “Administrerende direktør i El Salvador,” Nayib Bukele presser grensene ved å implementere Bitcoin som en lovlig valuta i den virkelige verden. Den salvadoranske regjeringen prøver å utvikle et Bitcoin-støttet kredittprodukt for små og mikrobedrifter over hele landet.

Som et resultat vil små og mikrobedrifter kunne kvalifisere for lavrentelån sikret med Bitcoin (BTC) i nær fremtid.

El Salvador vurderer å tilby Bitcoin-støttede lån

Under en nylig diskusjon på Facebook Live Audio med tittelen “Bitcoin-lån til lave renter,” uttalte Monica Tahir, en rådgiver for regjeringen i El Salvador, at neste trinn i El Salvadors Bitcoin-agenda er å bruke standard kryptovaluta for å gi lav- rentelån til små og mikrobedrifter.

Regjeringsrådgiver Monica Taher sa:

Bitcoin-mikrolån vil gi tilgang til digitale penger for de uten bank, samtidig som de hjelper dem med å etablere en kreditthistorie. El Salvadors økonomi vil styrkes ved å styrke sine små bedrifter.»

Gjennomføringen av lånene, ifølge Paul Steiner, president for CONAMYPE (National Institute for Small and Micro Enterprises), vil jobbe med El Chivo-porteføljen opprettet av regjeringen. El Chivo, den offisielle lommeboken til bitcoin og amerikanske dollar for regjeringen i El Salvador, har sett en rask økning i bruken.

I løpet av de mindre enn fire månedene siden oppstarten har den samlet mer enn 60 prosent av landets totale befolkning. 4 millioner mennesker av 6,5 millioner mennesker (inkludert personer under 18 år som ikke er kvalifisert til å bruke lommeboken) bruker den allerede.

Små og mikrobedrifter dominerer forretningslandskapet i El Salvador, og Bitcoin-støttede lån gir en mulighet til å endre det. Steiner viste:

El Salvador har omtrent 1,2 millioner selskaper i landet. Omtrent 66% av bedriftene er små bedrifter eller “subsistensvirksomheter”. Mer enn 90 % av små bedrifter er selvfinansiert via uformelle lån eller lån.»

Steiner sier for eksempel at det var vanlig at lånehaier og uformelle långivere ba om opptil 15 dollar i daglig rente for et lån på 100 dollar som skulle tilbakebetales innen 20 dager. Livene til disse gründerne vil bli betraktelig forbedret gjennom lavrentelån støttet av Bitcoin, som vil tjene som et “inngangspunkt for finansiering.”

Relatert artikkel | El Salvador bygger den første Bitcoin City ved å bruke Bitcoin Token Bonds

Er Bitcoin-støttede lån en god løsning?

Andrea Mara Gómez, prosjektleder for Acumen, et Decentralized Finance (DeFi) utlånssystem, uttalte at “noen kryptoentusiaster i El Salvador bruker allerede kryptoløsninger som DeFi fordi de tilbyr brukervennlighet og en høyere rente enn banker.”

Alessandro Cesser, en av lederne i Leiden-samfunnet, var også til stede under diskusjonen om BTC-lån. Leiden var en pioner innen boliglån sikret med bitcoin. Spørsmålet hans var imidlertid om El Salvador ville følge dens ledelse og bruke bitcoin som sikkerhet for fremtidige boliglån.

Ifølge rapporten var Steiner åpen for diskusjon og optimistisk om fremtiden til Bitcoin og kryptovalutavirksomheten. Hovedmålet er å forbedre forretningsmiljøet for små og mellomstore bedrifter (SMB).

El Salvador BTC

BTC/USD at $40k. Source: TradingView

Presidenten for El Salvador, Neb Bukele, har spådd at minst to land til vil ta i bruk bitcoin som lovlig betalingsmiddel i år, og han kan strebe etter å se at spådommen går i oppfyllelse. Han kunngjorde nylig at han vil møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia har uttrykt interesse for å ta i bruk Bitcoin for å hjelpe landet med å overvinne sin nåværende hyperinflasjon. Erdogan annonserte nylig at et tiltak for å regulere kryptovaluta er på vei til landets lovgiver. Loven tar sikte på å endre landets gjeldende kryptolovgivning og bane vei for Bitcoin-adopsjon.

Relatert artikkel | Hvorfor El Salvador kan godta en regningspakke for å støtte Bitcoin-obligasjoner

Featured image from Nairametrics, chart from TradingView.com

Dette innholdet er levert av Bitcoinist.com. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *